Wednesday, June 10, 2009

pulut pauh..oh pulut pauh..

Posted by alifah@along at 6:00 PM
Reactions: 
fuhhh...tetiba je aku rasa tempat mkn kat kg.baru ni best..hehehhe...
bukan pe, 03.06.09 lepas, selepas balik kursus dengan Lembaga Juruukur Bahan Mesia, aku ke Jalan Tar, KL..amik kesempatan la cari kain utk raya nanti...hehhehe...dah shopping dah skit2...nanti, tak rasa sgt, konon2...dptla sepasang..hehehhe...
habis round2 Jalan Tar dengan anim, inda dan k.odah, kami ke Kg. Baru, Kl...makkk iii, as usual, sesak kg. ni...aku survey2 kedai nak mkn ni, sbb kedai yg biasa aku pegi mkn tu, tutup hari tu...so, nmpk la satu kedai ni..RESTORAN SURAYA ...mcm ramai je org kat sini, mesti best ni..."Let's try!!"huhuhu....kitaorg order bubur nasi (ore kelate panggil nasi air :)), somtam, dan pulut mangga (ore kelate panggil pauh)...sekali rasa, adooiiii,menyengat...sedap gilers...hehehhehe...k.odah siap tapau lagi...hehhehe2, nak bwk balik kat suami dan anak2 katanya...
pastu, nak citer la pasal pulut pauh ni...aku tak tau la, dia letak apa dlm pulut tu, asal aku balik umah ni...seminggu dua ni, asyik duk teringat kat dia je...hahahhaha..kelakar kan???huhuhuhu...tp, mmg betul ckp wa ni...sedap siot....pastu, nak dipendekkan citer, sebab kerinduan ku tak tertahan, aku ajak anim mlm td pergi makan kat sana...huhuhu...sesampainya kat sana, kiosk yg jual pulut pauh tu, TUTUP....dammmmmmmm!!!!!frust tertonggeng tonggeng aku kat situ....aduhh...nak buat camna...aku siap tanya abg order lagi..."bang, ari ni pulut pauh tak jual ek??bakpo??" pastu abg tu kata"yo ...cuti ari ni..ari ni jah cuti..esok dia jual"..pastu aku ckp"aduh bang, saya maghi jauh2 ni nak mkn pulut pauh ni...cuti plak..blh mintak no.tepon tak??senang skit nak tanya, takut datang lagi, tak bukak jugak!!"(dlm hati, rugi r myk keta aku!!hehehhe)...pastu abang tu dgn tak beraninya"takpo la dik, ari ni jah cuti nyer, esok dan hari seterusnya, bukak..."hehehehe...dalam hati aku berkata..abang ni takut bini dia kut, nak bg tepon pun tak bagi..bukannya aku nak ngorat....dia tak tahu kemabukan aku mkn pulut pauh dia tu...heheheheh
apapun, aku ratap somtam je la...somtam dia pun sedap gak sebenarnya...tp, sbb kat kelate aku slalu mkn benda ni...tp, kalau kekawan nak mkn, boleh la..sedap gak...ni, gmbr somtam tu...hehhehe...(mmmm..nak promote ni, bkn dpt pulut pauh free pun..hehehhe)


mmm...aku kena pergi plak kg.baru ni Jumaat ni...saper nak ikut aku...jom....hehhehehe..plut pauh...oh pulut pauh...

8 juri yang cool..:

bengkak said...

nak jugak pulut pauh....org baru baik demam ngidam ni along.

alifah@along said...

dah baik dah demam..good...hehehhe...nanti kita g mkn kat kg.baru ya...balik KL dulu..byk mknn kat KL ni..hehhehehe

Cikpid said...

rase nye die ade letak ketamin laa kot kat pulut pauh tu..tu yg tercari2 tu..
somtam ni natang gapo long??dok penah make..

ummi mien said...

hi along. senangnya nak cari blog kamu. cepat add blog saya.

ida adnan said...

a'ah la long..somtam ni ape..?ketam ke..?

alifah@along said...

cikpid:ketamin??hahaha...aku rasa dia letak kas-kas pun ada..pening aku lepas mkn benda ni...hehhehe...pid, mknn ni berasakan betik, mknn thailand...ada kat danga bay kata wawa...best pid...try it!!

alifah@along said...

ummi mien: aah, senang sbb nama saya je...

ida adnan: somtam ni jenis mknn thailand, diperbuat dari betik, udang kering, kacang, dll...sedap tak terkata ni..better try it!!

Qaseh.Darwisy said...

ahhh..lazat..lazat..somtam tu bley layan smp cirit..hehehhhh...

Wednesday, June 10, 2009

pulut pauh..oh pulut pauh..

Posted by alifah@along at 6:00 PM
fuhhh...tetiba je aku rasa tempat mkn kat kg.baru ni best..hehehhe...
bukan pe, 03.06.09 lepas, selepas balik kursus dengan Lembaga Juruukur Bahan Mesia, aku ke Jalan Tar, KL..amik kesempatan la cari kain utk raya nanti...hehhehe...dah shopping dah skit2...nanti, tak rasa sgt, konon2...dptla sepasang..hehehhe...
habis round2 Jalan Tar dengan anim, inda dan k.odah, kami ke Kg. Baru, Kl...makkk iii, as usual, sesak kg. ni...aku survey2 kedai nak mkn ni, sbb kedai yg biasa aku pegi mkn tu, tutup hari tu...so, nmpk la satu kedai ni..RESTORAN SURAYA ...mcm ramai je org kat sini, mesti best ni..."Let's try!!"huhuhu....kitaorg order bubur nasi (ore kelate panggil nasi air :)), somtam, dan pulut mangga (ore kelate panggil pauh)...sekali rasa, adooiiii,menyengat...sedap gilers...hehehhehe...k.odah siap tapau lagi...hehhehe2, nak bwk balik kat suami dan anak2 katanya...
pastu, nak citer la pasal pulut pauh ni...aku tak tau la, dia letak apa dlm pulut tu, asal aku balik umah ni...seminggu dua ni, asyik duk teringat kat dia je...hahahhaha..kelakar kan???huhuhuhu...tp, mmg betul ckp wa ni...sedap siot....pastu, nak dipendekkan citer, sebab kerinduan ku tak tertahan, aku ajak anim mlm td pergi makan kat sana...huhuhu...sesampainya kat sana, kiosk yg jual pulut pauh tu, TUTUP....dammmmmmmm!!!!!frust tertonggeng tonggeng aku kat situ....aduhh...nak buat camna...aku siap tanya abg order lagi..."bang, ari ni pulut pauh tak jual ek??bakpo??" pastu abg tu kata"yo ...cuti ari ni..ari ni jah cuti..esok dia jual"..pastu aku ckp"aduh bang, saya maghi jauh2 ni nak mkn pulut pauh ni...cuti plak..blh mintak no.tepon tak??senang skit nak tanya, takut datang lagi, tak bukak jugak!!"(dlm hati, rugi r myk keta aku!!hehehhe)...pastu abang tu dgn tak beraninya"takpo la dik, ari ni jah cuti nyer, esok dan hari seterusnya, bukak..."hehehehe...dalam hati aku berkata..abang ni takut bini dia kut, nak bg tepon pun tak bagi..bukannya aku nak ngorat....dia tak tahu kemabukan aku mkn pulut pauh dia tu...heheheheh
apapun, aku ratap somtam je la...somtam dia pun sedap gak sebenarnya...tp, sbb kat kelate aku slalu mkn benda ni...tp, kalau kekawan nak mkn, boleh la..sedap gak...ni, gmbr somtam tu...hehhehe...(mmmm..nak promote ni, bkn dpt pulut pauh free pun..hehehhe)


mmm...aku kena pergi plak kg.baru ni Jumaat ni...saper nak ikut aku...jom....hehhehehe..plut pauh...oh pulut pauh...

8 comments

bengkak on June 10, 2009 at 11:09 PM said...

nak jugak pulut pauh....org baru baik demam ngidam ni along.

alifah@along on June 10, 2009 at 11:34 PM said...

dah baik dah demam..good...hehehhe...nanti kita g mkn kat kg.baru ya...balik KL dulu..byk mknn kat KL ni..hehhehehe

Cikpid on June 11, 2009 at 7:41 AM said...

rase nye die ade letak ketamin laa kot kat pulut pauh tu..tu yg tercari2 tu..
somtam ni natang gapo long??dok penah make..

ummi mien on June 11, 2009 at 6:27 PM said...

hi along. senangnya nak cari blog kamu. cepat add blog saya.

ida adnan on June 11, 2009 at 7:53 PM said...

a'ah la long..somtam ni ape..?ketam ke..?

alifah@along on June 12, 2009 at 2:52 AM said...

cikpid:ketamin??hahaha...aku rasa dia letak kas-kas pun ada..pening aku lepas mkn benda ni...hehhehe...pid, mknn ni berasakan betik, mknn thailand...ada kat danga bay kata wawa...best pid...try it!!

alifah@along on June 12, 2009 at 2:59 AM said...

ummi mien: aah, senang sbb nama saya je...

ida adnan: somtam ni jenis mknn thailand, diperbuat dari betik, udang kering, kacang, dll...sedap tak terkata ni..better try it!!

Qaseh.Darwisy on June 16, 2009 at 6:38 AM said...

ahhh..lazat..lazat..somtam tu bley layan smp cirit..hehehhhh...

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea