Thursday, October 9, 2008

berbuka puasa 2008..

Posted by alifah@along at 11:01 PM
Reactions: 
3 juri yang cool..
hehe...aktiviti yang masih kekal antara kami diteruskan yg mana kali ini, berbuka ramai2 di Istana Budaya, KL..hehehe...date: 25/09/08..RM 32/seorng..wpun ramai yg tak hadir, tp, happy jer gayanya..hehehe..tunjuk gmbr je la skit..hehhehehhe...









raya 01/10/2008..

Posted by alifah@along at 10:22 PM
Reactions: 
2 juri yang cool..


26/09/08
selamat hari raya kawan2...banyak nak citer ni...first2, nak citer time balik kg...kuar dr umah kat Sri Kembangan, kul 630 petang...masuk pudu, KL amik Amalia (adik ku)...perghhhh...jammed giler nak masuk KL...sabar2, puasa pasal...heheh...berbuka la aku ngan mc'ty dlm keta...minum air seteguk...pastu, call amalia, mtk dia belikan KFC...pastu, dlm kul 8 sampai pudu...pastu, mkn KFC puas2..hehehhe..perjalanan jauh lagi lepas ni...aku harap2 tak jam sangat jln nak kelik kg ni...pastu, kami teruskan perjlanan kami...alhamdulillah, tepat jam 330 pg, kami sampai umah Wakaf Bharu...wpun dua2 penumpang keta aku (ty and amalia), tidur tak sedar2, aku dgn nekad, meneruskan perjalanan pulang dengan kelajuan yg tak seberapa...hehehe..kai bernasib baik kerana, keadaan traffic masih baik..amin...

27/09/08
tidu kepenatan...bangun jam 10pagi...lepas je bgn tidur, aku plan ngan adik2..apa lagi kuar shopping la...hehehhe....nak shopping baju raya la...org lain semua baju rayanya siap..aku jer tak siap...hehehhe..apa lagi, shopping baju aku la...dptla 2 pasang...lepas pada tu, aku ke kedai perabot..hehehhe...hajat dihati nak beli set sofa kat ayah aku..maklumla, umah kami dah lama tak tukar sofa..hehehhe...mesti terkejut ayah aku..selepas 5 buah kedai kami kunjungi, dapatla apa yg dihajati...esok, set sofa sampai umah..hehehhe...mesti terkejut ayahku...hehhehe...

28/09/08
wah2...terseyum simpul ayah ku melihat sofa baru kat umah...mcm biasa, dia mesti menunjukkan mukanya yg garang tu sambil berkata' bakpo ni, sofa maghi mannow ni??'hehehhehe...kami dah paham perangai dia...pastu, salah sorg makcik ku berkata, 'tak tau la, ada org bagi td..silap hantar kut'...hehhehe..kami semua gelak satu umah....pastu, habis bab sofa...bab langsir plak...bila sofa baru sampai, aku rasa mcm nak upgrade langsir plak..hehehhe..nak bagi matching la konon..hehehhe...cmana ni..camna...heheheh..hari berikutnya....

29/09/08
jom g Nagoya jap!!'kataku...dengan menaiki sebuah motosikal, aku ngan adikku meredah lautan Sg. Kelantan...hehehhe..ada jambatan la....kami menuju ke Nagoya...beli la, langsir berwarna coklat yang matching dgn set sofa yg coklat gak..hehehheh....pastu, aku pun terus menuju ke umah makcik aku...menjahit langsir...hehehhe..korg jgn tak percaya, aku bukannya upah makcik aku yg tukang jahit tu..aku jahit sendiri beb..hehehhe...aku bangga dgn jahitan sendiri...hahhaha..wpun berbengkang bengkok..hehehhe..still nampak cun beb..nanti, korg tgk gmbr raya japg...hehehhehe...langsir siap dijahit jam 12 tghmalam sambil2 buat biskut..hehhehe

30/09/08
hari terakhir sebelum raya...bangun sesudah subuh...dgn semangat yang ada, aku mengejutkan adik2ku...hari ni, nak kena kemas seluruh isi rumah...buang apa yang patut, dan sebaliknya....set sofa baru tersusun rapi..heheheh...sofa lama diberikan kpd yg memerlukan...sedekah kan...dpt pahala gak kan...hehhehehetepat jam 4 ptg, baru la siap kema...mak iiii, penat betul...tapi takpe, esok kan raya...hehheheh...

01/10/08
HARI RAYA!!!!hehehehe...aktivit biasa...bgn pg2, kemas meja yg mana raya thn ni, mkn 'roti cicah gulai'...hehhehe..org kelantan je tahu benda ni rasanya..hehehhe...pastu, menziarah Kubur arwah mak aku, tok, and tok ayah ku...al-fatihah utk Mereka...pastu, kami 4 beradik pun memulakan aktiviti menziarah kaum keluarga kami...sampai la kul 2 ptg..pulang bail ke umah...hehehhe..amik gmbr plak...heheheh...ni, tunjukkan beberapa keping gmbr yg sempat dirakamkan...





Thursday, September 4, 2008

sabah bah...

Posted by alifah@along at 10:48 PM
Reactions: 
5 juri yang cool..
tanggal 27.08.08 hingga 01.09.08.....
fly2 to sabah....jumpa konco karib ku...cikgu dzurainee...
actually, pegi sabah, nak g tgk site...hehehhe...maklumla, ada projek hospital kat sana...kata, namanya QS..hehehhe...mesti la attend site meeting sekali sekala...hehehhe....ok, tak cank cita byk pasal site visit tu..tp, nak cita pasal sabah visit..hehhee...
tgk gambar je la ek..

gambar pertama...ni, kat pulau mamuntik...bendera tu bukti...



gambar ke2...masih kat pulau mamutik...tgk ikan2 tu..



gambar ke3...snorkelling time...hehehhe..ni kat 2nd pulau iaitu pulau manukan plak...



seterusnya...gambar kat jesselton point (jeti) ...





sekitar bandar..























and.. uitm dihatiku..



nota kaki...
tima kasih byk2 utk cameraman aku kat sabah..tak lain tak bukan...cikgu dzurainee..yg amik gmbr cun2 kat aku...mcm gmbr obersea la....thanks dzu..hehehhehe...mai, nak kenalkan kat korg, ni la dia...cikgu dzurainee....



gambar paling dunhill aku pilih, dzu...heheheh

Monday, July 21, 2008

sky..sky bridge, KLCC

Posted by alifah@along at 2:33 AM
Reactions: 
3 juri yang cool..


tanggal 13/07/2008 yg lepas, aku ngan kawan2 telah ke sky bridge, KLCC..tingkat 41 beb...tinggi gak la...tapi, aku species tak gayat ni..macam duduk atas building 2 tingkat je la..hehhehhe..mai nak tunjuk gambar skit...







Monday, July 7, 2008

tak dok kijo..

Posted by alifah@along at 11:36 PM
Reactions: 
0 juri yang cool..

http://a1.magmypic.com/uploads/7/4a/74ab11c8fa96338a82526125b5fef83d_GRAD_med.jpg">>

Create http://www.magmypic.com">Fake Magazine Covers with your own picture at http://c1.magmypic.com/uploads/d/23/d2333476637867a376a1daefd567b342_RICHES_med.jpg">>

Create http://www.magmypic.com">Fake Magazine Covers with your own picture at


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Wednesday, May 28, 2008

'may' 'shahrukhkhan' wedding..hehehe

Posted by alifah@along at 1:24 AM
Reactions: 
4 juri yang cool..



















tanggal 25/5/2008 yg lepas, ikatan yang terjalin selama 5 thn yang mana bermula semasa mereka sama2 belajar dulu, telah berakhir dengan ikatan yang sah sebagai suami isteri...alhamdulillah...di hari yang penuh bermakna itu, saya, fatin, wan dan ty telah menyibukkan diri utk hadir di majlis itu..hehehhe...antara rakaman yang sempat dirakamkan pada hari tersebut adalah...jeng3...



pengantin pempuan...may yg cun..



pembatalan air sembahyang...

ciuman berharga..ewah!!


pengantin bersama keluarga


me, fatin, puan pengantin (may) and wan


pelamin bahagia..


puan pengantin yang cantik..

amin and may..sama cantik sama padan..semoga berkekalan...insyallah...

encik shahrukh bersama ku..semoga menjadi suami bertanggungjawab..dah tercapai impian nak duduk dlm hutan, hidup la hutan baik2 ek..hehehheh..puan may jgn mare ek...hehehhe
























yg ni plak..tgh menunggu jejaka pilihan..hehehheh

habis citer pasal tu, nak citer satu perkara lagi...masa kat umah pengantin pempuan ni, aku sempat berkenalan dgn cameraman yg suka sgt melayan kitaorg ni..hehehehhe...maklumla, kitaorg ni sawan gmbr..hehheh...masa kat umah may, diorg telah melakukan kerja me'lobi' dgn begitu baik skali..hehehhe..apapun, kami berempat mmg suka nak tahu pasal edit2 gmbr ni..hehehhe...oleh sebab itu, salah sorg dr diorg tu, yg bernama abg zizi, meng'offer' nak amik gmbr studio kitaorg ni..hehehhehe...apa lagi, beria2 la...hehehheh...gmbr free...kalau u all nak tahu, konsep cameraman ni, ialah konsep studio dlm umah (ala-ala studio bergerak la)...memang hebat la diorg ni...(abg zizi, ssaya dah lobi nih..)heheheh...u all try la tgk diorgnyer hasil kat laman web ni..http://n9photoshoot.fotopages.com/

ni, nak tunjuk hasil edit gmbr yg dihasilkan diorg..bukan nak kata la...yg muka berjerawat, berparut ke hitam ke..semua akan jd cantik..hehehhehh..abg zizi and abg nas blh buat semua tu...hehehheh...ni, aku nak tunjuk hasilnyer...hehheheheh...












muka sebelum dibedah....


dan hasilnya, setelah diedit oleh nas photograper..cayalaH korg!!!so, saper2 yg nak kawin tu, panggil la diorg ni...murah tuuu...lagi satu, gmbr korg mesti lagi cun la dari sebenar..hehehhehe.....maccam aku ni..hahahhaha

Thursday, October 9, 2008

berbuka puasa 2008..

Posted by alifah@along at 11:01 PM 3 comments
hehe...aktiviti yang masih kekal antara kami diteruskan yg mana kali ini, berbuka ramai2 di Istana Budaya, KL..hehehe...date: 25/09/08..RM 32/seorng..wpun ramai yg tak hadir, tp, happy jer gayanya..hehehe..tunjuk gmbr je la skit..hehhehehhe...









Continue Reading

raya 01/10/2008..

Posted by alifah@along at 10:22 PM 2 comments


26/09/08
selamat hari raya kawan2...banyak nak citer ni...first2, nak citer time balik kg...kuar dr umah kat Sri Kembangan, kul 630 petang...masuk pudu, KL amik Amalia (adik ku)...perghhhh...jammed giler nak masuk KL...sabar2, puasa pasal...heheh...berbuka la aku ngan mc'ty dlm keta...minum air seteguk...pastu, call amalia, mtk dia belikan KFC...pastu, dlm kul 8 sampai pudu...pastu, mkn KFC puas2..hehehhe..perjalanan jauh lagi lepas ni...aku harap2 tak jam sangat jln nak kelik kg ni...pastu, kami teruskan perjlanan kami...alhamdulillah, tepat jam 330 pg, kami sampai umah Wakaf Bharu...wpun dua2 penumpang keta aku (ty and amalia), tidur tak sedar2, aku dgn nekad, meneruskan perjalanan pulang dengan kelajuan yg tak seberapa...hehehe..kai bernasib baik kerana, keadaan traffic masih baik..amin...

27/09/08
tidu kepenatan...bangun jam 10pagi...lepas je bgn tidur, aku plan ngan adik2..apa lagi kuar shopping la...hehehhe....nak shopping baju raya la...org lain semua baju rayanya siap..aku jer tak siap...hehehhe..apa lagi, shopping baju aku la...dptla 2 pasang...lepas pada tu, aku ke kedai perabot..hehehhe...hajat dihati nak beli set sofa kat ayah aku..maklumla, umah kami dah lama tak tukar sofa..hehehhe...mesti terkejut ayah aku..selepas 5 buah kedai kami kunjungi, dapatla apa yg dihajati...esok, set sofa sampai umah..hehehhe...mesti terkejut ayahku...hehhehe...

28/09/08
wah2...terseyum simpul ayah ku melihat sofa baru kat umah...mcm biasa, dia mesti menunjukkan mukanya yg garang tu sambil berkata' bakpo ni, sofa maghi mannow ni??'hehehhehe...kami dah paham perangai dia...pastu, salah sorg makcik ku berkata, 'tak tau la, ada org bagi td..silap hantar kut'...hehhehe..kami semua gelak satu umah....pastu, habis bab sofa...bab langsir plak...bila sofa baru sampai, aku rasa mcm nak upgrade langsir plak..hehehhe..nak bagi matching la konon..hehehhe...cmana ni..camna...heheheh..hari berikutnya....

29/09/08
jom g Nagoya jap!!'kataku...dengan menaiki sebuah motosikal, aku ngan adikku meredah lautan Sg. Kelantan...hehehhe..ada jambatan la....kami menuju ke Nagoya...beli la, langsir berwarna coklat yang matching dgn set sofa yg coklat gak..hehehheh....pastu, aku pun terus menuju ke umah makcik aku...menjahit langsir...hehehhe..korg jgn tak percaya, aku bukannya upah makcik aku yg tukang jahit tu..aku jahit sendiri beb..hehehhe...aku bangga dgn jahitan sendiri...hahhaha..wpun berbengkang bengkok..hehehhe..still nampak cun beb..nanti, korg tgk gmbr raya japg...hehehhehe...langsir siap dijahit jam 12 tghmalam sambil2 buat biskut..hehhehe

30/09/08
hari terakhir sebelum raya...bangun sesudah subuh...dgn semangat yang ada, aku mengejutkan adik2ku...hari ni, nak kena kemas seluruh isi rumah...buang apa yang patut, dan sebaliknya....set sofa baru tersusun rapi..heheheh...sofa lama diberikan kpd yg memerlukan...sedekah kan...dpt pahala gak kan...hehhehehetepat jam 4 ptg, baru la siap kema...mak iiii, penat betul...tapi takpe, esok kan raya...hehheheh...

01/10/08
HARI RAYA!!!!hehehehe...aktivit biasa...bgn pg2, kemas meja yg mana raya thn ni, mkn 'roti cicah gulai'...hehhehe..org kelantan je tahu benda ni rasanya..hehehhe...pastu, menziarah Kubur arwah mak aku, tok, and tok ayah ku...al-fatihah utk Mereka...pastu, kami 4 beradik pun memulakan aktiviti menziarah kaum keluarga kami...sampai la kul 2 ptg..pulang bail ke umah...hehehhe..amik gmbr plak...heheheh...ni, tunjukkan beberapa keping gmbr yg sempat dirakamkan...





Continue Reading

Thursday, September 4, 2008

sabah bah...

Posted by alifah@along at 10:48 PM 5 comments
tanggal 27.08.08 hingga 01.09.08.....
fly2 to sabah....jumpa konco karib ku...cikgu dzurainee...
actually, pegi sabah, nak g tgk site...hehehhe...maklumla, ada projek hospital kat sana...kata, namanya QS..hehehhe...mesti la attend site meeting sekali sekala...hehehhe....ok, tak cank cita byk pasal site visit tu..tp, nak cita pasal sabah visit..hehhee...
tgk gambar je la ek..

gambar pertama...ni, kat pulau mamuntik...bendera tu bukti...



gambar ke2...masih kat pulau mamutik...tgk ikan2 tu..



gambar ke3...snorkelling time...hehehhe..ni kat 2nd pulau iaitu pulau manukan plak...



seterusnya...gambar kat jesselton point (jeti) ...





sekitar bandar..























and.. uitm dihatiku..



nota kaki...
tima kasih byk2 utk cameraman aku kat sabah..tak lain tak bukan...cikgu dzurainee..yg amik gmbr cun2 kat aku...mcm gmbr obersea la....thanks dzu..hehehhehe...mai, nak kenalkan kat korg, ni la dia...cikgu dzurainee....



gambar paling dunhill aku pilih, dzu...heheheh
Continue Reading

Monday, July 21, 2008

sky..sky bridge, KLCC

Posted by alifah@along at 2:33 AM 3 comments


tanggal 13/07/2008 yg lepas, aku ngan kawan2 telah ke sky bridge, KLCC..tingkat 41 beb...tinggi gak la...tapi, aku species tak gayat ni..macam duduk atas building 2 tingkat je la..hehhehhe..mai nak tunjuk gambar skit...







Continue Reading

Monday, July 7, 2008

tak dok kijo..

Posted by alifah@along at 11:36 PM 0 comments

http://a1.magmypic.com/uploads/7/4a/74ab11c8fa96338a82526125b5fef83d_GRAD_med.jpg">>

Create http://www.magmypic.com">Fake Magazine Covers with your own picture at http://c1.magmypic.com/uploads/d/23/d2333476637867a376a1daefd567b342_RICHES_med.jpg">>

Create http://www.magmypic.com">Fake Magazine Covers with your own picture at Continue Reading

popular..

Posted by alifah@along at 11:06 PM 0 comments


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Continue Reading

Wednesday, May 28, 2008

'may' 'shahrukhkhan' wedding..hehehe

Posted by alifah@along at 1:24 AM 4 comments



















tanggal 25/5/2008 yg lepas, ikatan yang terjalin selama 5 thn yang mana bermula semasa mereka sama2 belajar dulu, telah berakhir dengan ikatan yang sah sebagai suami isteri...alhamdulillah...di hari yang penuh bermakna itu, saya, fatin, wan dan ty telah menyibukkan diri utk hadir di majlis itu..hehehhe...antara rakaman yang sempat dirakamkan pada hari tersebut adalah...jeng3...



pengantin pempuan...may yg cun..



pembatalan air sembahyang...

ciuman berharga..ewah!!


pengantin bersama keluarga


me, fatin, puan pengantin (may) and wan


pelamin bahagia..


puan pengantin yang cantik..

amin and may..sama cantik sama padan..semoga berkekalan...insyallah...

encik shahrukh bersama ku..semoga menjadi suami bertanggungjawab..dah tercapai impian nak duduk dlm hutan, hidup la hutan baik2 ek..hehehheh..puan may jgn mare ek...hehehhe
























yg ni plak..tgh menunggu jejaka pilihan..hehehheh

habis citer pasal tu, nak citer satu perkara lagi...masa kat umah pengantin pempuan ni, aku sempat berkenalan dgn cameraman yg suka sgt melayan kitaorg ni..hehehehhe...maklumla, kitaorg ni sawan gmbr..hehheh...masa kat umah may, diorg telah melakukan kerja me'lobi' dgn begitu baik skali..hehehhe..apapun, kami berempat mmg suka nak tahu pasal edit2 gmbr ni..hehehhe...oleh sebab itu, salah sorg dr diorg tu, yg bernama abg zizi, meng'offer' nak amik gmbr studio kitaorg ni..hehehhehe...apa lagi, beria2 la...hehehheh...gmbr free...kalau u all nak tahu, konsep cameraman ni, ialah konsep studio dlm umah (ala-ala studio bergerak la)...memang hebat la diorg ni...(abg zizi, ssaya dah lobi nih..)heheheh...u all try la tgk diorgnyer hasil kat laman web ni..http://n9photoshoot.fotopages.com/

ni, nak tunjuk hasil edit gmbr yg dihasilkan diorg..bukan nak kata la...yg muka berjerawat, berparut ke hitam ke..semua akan jd cantik..hehehhehh..abg zizi and abg nas blh buat semua tu...hehehheh...ni, aku nak tunjuk hasilnyer...hehheheheh...












muka sebelum dibedah....


dan hasilnya, setelah diedit oleh nas photograper..cayalaH korg!!!so, saper2 yg nak kawin tu, panggil la diorg ni...murah tuuu...lagi satu, gmbr korg mesti lagi cun la dari sebenar..hehehhehe.....maccam aku ni..hahahhaha

Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea