Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 3

Posted by alifah@along at 2:33 AM
Reactions: 
25/05/2009..isnin di pulau tioman...
bangun agak pagi...tapi, keluar ke site office lewat skit...dlm kul 9...ala, mcm pergi office la...he3...pastu, pergi breakfast...then, lawat tapak projek secara betul2 ni..he3...mak iii, round sampai habis la ni...berpeluh sakan...sampai iema beli baju color putih..panas sgt la tu...he3...
round2...tgk apa yg patut...survey, investigate apa yg patut...amik gmbr nak tunjuk kat our boss..he3...boss, kami mmg dtg buat kerja la..he3...
pastu, tghari, mkn tghari kat liza plak...he3...lepas tu...kami ke Juara...Farid la yg sealu sgt sebut...kg. Juara, Kg. Juara...pastu, dia tanya aku, nak g tak kg. Juara...aku pun jwb, ok...aku ingat kan dekat...mak ii...mmg la 8km je..tp, jalan dia berbukit, masuk hutan...mujur naik 4wd..kalu jalan kaki, sampai juara, aku kurus mcm nasha aziz la jwbnya..ha3...lama gak kami meredah hutan...mcm2 gak kami jumpa...tinggi gak kami daki, sampai udara sejuk kat atas bukit tu kami rasa...mcm kat cameron plak..he3...mai nak tunjuk, kronologi picture kat Kg. Juara...he3...nice place...thanks en. Farid...


pemandangan kg.tekek, pulau tioman dari atas..


tengok batang pokok tu..berbentuk hidung..subhanallah..allah maha pencipta..







foto diambil kat satu chalet yang sgt cantik...jgn tak percaya, chalet ini dijaga oleh mat sallesssss...he3...nice place!!



kat tempat penjagaan turtle...turtle ni nama dia jo...she's blind turtle..kesian kan??..




pastu, makan ABC kat kg. Juara..depan laut cina selatan...he3..slurpsss...


bukti kami di kg. juara...



menuju puncak...!!redah..



jumpa dah...perghhh...sejukkkk air ni...

pastu, sesi pengambaran bermula...antara gmbr ku rasa menarik nak share ngan korang..he3...ni, kat berjaya resort ni...canteknya...








sebelah malam pulak, kami ke kg. air batang...kampung sebelah je...tp, mendaki tangga gak la...terletak di sebelah marine park...masa on da way aku pergi, aku ingat mc tak logik je tempat mkn ada disebalik hutan...rupa2nya, sebelah tmn laut tu, ada kampung...kg. air batang namanya...kata amin.."kita exercise dulu sebelum makan.."aah..betul tu...mlm tu, kami mkn besar la..maklumla...MRCB belanja...hahahhaha...thnks MRCB...tapi,
....aku baru jer beberapa suap nasi ke mulut...cousin aku,iqbal call.."eh, mu pakai insurans keta apa??"...aku pelik and tanya dia balik..."bakpo??"..pastu dia said, "keta mu accident..."..dammmmmmm...terus aku down..."teruk tak??aku tak nak ckp byk, mu tepon mat pis(adik aku)..dia tau aku pakai insurans apa...aku agak lonpac...ntah betul ntah, sbb dia yg renew insurans keta aku baru2 ni...ok..!!", aku terus letak...aduuiiii...sedis aku...aku citer la kat diorg ni...diorg kata...takpe2, relaks...takder apa...so, aku pun tenang je la...he3...senyummmm...malas nak citer benda tak best ni..ok..apapun, bergambar tetap bergambar...


bergambar kat jejantas cantik ni...fuhh..jgn tak cayer...

dah nak habis dah cerita hari ketiga...hehe...abis bergambar, pergi site office jap, update facebook jap...buat keja jap...kul 1 balik chalet ditemani en.Farid..tima kasih kerana menjaga kami....pastu...zzzzz.... ssambung plak nanti...

4 juri yang cool..:

~ini an~ said...

bnyknye tmpt menarik kt tioman nihhhhhh...nti kita gi lg 8 kali ye long

alifah@along said...

boles jer nak pergi...org pulau tu dah ramai kenal aku..ha3,,riak3...

bengkak said...

tengok la sape tourist guide dia..hehe...kan along kan? kan?

alifah@along said...

aah...Farid ni yg guide kitaorg ni an..kalau tak, aku pun tak tau yg byknyer tmpt menarik kat Tioman ni...hehehhee..tima kasih en.Farid....nanti, along nak bwk kwn2 along 8 kali...hehehheeh

Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 3

Posted by alifah@along at 2:33 AM
25/05/2009..isnin di pulau tioman...
bangun agak pagi...tapi, keluar ke site office lewat skit...dlm kul 9...ala, mcm pergi office la...he3...pastu, pergi breakfast...then, lawat tapak projek secara betul2 ni..he3...mak iii, round sampai habis la ni...berpeluh sakan...sampai iema beli baju color putih..panas sgt la tu...he3...
round2...tgk apa yg patut...survey, investigate apa yg patut...amik gmbr nak tunjuk kat our boss..he3...boss, kami mmg dtg buat kerja la..he3...
pastu, tghari, mkn tghari kat liza plak...he3...lepas tu...kami ke Juara...Farid la yg sealu sgt sebut...kg. Juara, Kg. Juara...pastu, dia tanya aku, nak g tak kg. Juara...aku pun jwb, ok...aku ingat kan dekat...mak ii...mmg la 8km je..tp, jalan dia berbukit, masuk hutan...mujur naik 4wd..kalu jalan kaki, sampai juara, aku kurus mcm nasha aziz la jwbnya..ha3...lama gak kami meredah hutan...mcm2 gak kami jumpa...tinggi gak kami daki, sampai udara sejuk kat atas bukit tu kami rasa...mcm kat cameron plak..he3...mai nak tunjuk, kronologi picture kat Kg. Juara...he3...nice place...thanks en. Farid...


pemandangan kg.tekek, pulau tioman dari atas..


tengok batang pokok tu..berbentuk hidung..subhanallah..allah maha pencipta..







foto diambil kat satu chalet yang sgt cantik...jgn tak percaya, chalet ini dijaga oleh mat sallesssss...he3...nice place!!



kat tempat penjagaan turtle...turtle ni nama dia jo...she's blind turtle..kesian kan??..




pastu, makan ABC kat kg. Juara..depan laut cina selatan...he3..slurpsss...


bukti kami di kg. juara...



menuju puncak...!!redah..



jumpa dah...perghhh...sejukkkk air ni...

pastu, sesi pengambaran bermula...antara gmbr ku rasa menarik nak share ngan korang..he3...ni, kat berjaya resort ni...canteknya...








sebelah malam pulak, kami ke kg. air batang...kampung sebelah je...tp, mendaki tangga gak la...terletak di sebelah marine park...masa on da way aku pergi, aku ingat mc tak logik je tempat mkn ada disebalik hutan...rupa2nya, sebelah tmn laut tu, ada kampung...kg. air batang namanya...kata amin.."kita exercise dulu sebelum makan.."aah..betul tu...mlm tu, kami mkn besar la..maklumla...MRCB belanja...hahahhaha...thnks MRCB...tapi,
....aku baru jer beberapa suap nasi ke mulut...cousin aku,iqbal call.."eh, mu pakai insurans keta apa??"...aku pelik and tanya dia balik..."bakpo??"..pastu dia said, "keta mu accident..."..dammmmmmm...terus aku down..."teruk tak??aku tak nak ckp byk, mu tepon mat pis(adik aku)..dia tau aku pakai insurans apa...aku agak lonpac...ntah betul ntah, sbb dia yg renew insurans keta aku baru2 ni...ok..!!", aku terus letak...aduuiiii...sedis aku...aku citer la kat diorg ni...diorg kata...takpe2, relaks...takder apa...so, aku pun tenang je la...he3...senyummmm...malas nak citer benda tak best ni..ok..apapun, bergambar tetap bergambar...


bergambar kat jejantas cantik ni...fuhh..jgn tak cayer...

dah nak habis dah cerita hari ketiga...hehe...abis bergambar, pergi site office jap, update facebook jap...buat keja jap...kul 1 balik chalet ditemani en.Farid..tima kasih kerana menjaga kami....pastu...zzzzz.... ssambung plak nanti...

4 comments

~ini an~ on June 9, 2009 at 12:28 AM said...

bnyknye tmpt menarik kt tioman nihhhhhh...nti kita gi lg 8 kali ye long

alifah@along on June 9, 2009 at 1:59 AM said...

boles jer nak pergi...org pulau tu dah ramai kenal aku..ha3,,riak3...

bengkak on June 10, 2009 at 11:13 PM said...

tengok la sape tourist guide dia..hehe...kan along kan? kan?

alifah@along on June 10, 2009 at 11:32 PM said...

aah...Farid ni yg guide kitaorg ni an..kalau tak, aku pun tak tau yg byknyer tmpt menarik kat Tioman ni...hehehhee..tima kasih en.Farid....nanti, along nak bwk kwn2 along 8 kali...hehehheeh

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea