Wednesday, January 30, 2008

kembali ke alam blog...

Posted by alifah@along at 6:59 PM
Reactions: 
1 juri yang cool..


hi guys!!


udah lama tak menulis...hehehhe..maklumla, org busy..keh3...


ari ni, aku terasa kurang skit keja..hehehe..padahalnya, bos takder..mengulor jap...dah lama tak buat tau!!!heheheh...maklum la, keja kat gomen ni, kena pikir utk kesejahteraan rakyat...ewah!!


ari ni, dah cukup 3 bulan aku keja kat gomen...yang best nya memang banyak la keja kat sini...makan, makan, makan, dan makan....maikn membesar la gua..lagi satu, yg best nyer, balik keja takkan lambat punya...paling lewat pernah aku kelik ialah jam 8 malam..itupun sekali je...hehehhe....jgn jealous...mostly, kul 5.30 la...maklumla...kami, kebanyakkannya part time kat sini, termasukla aku...buat apa nak keja lama2, gaji sama je...hehehhe...berkira la tu...hehehhe...kalau nak bercakap pasal pengetahuan aku kat gomen ni, banyak gak la yang aku belajar...macam2 benda belajar, sampai filing system pun aku belajar...hehehe...kena berdikari beb!!!kawan2 kat sini plak, best2 gak la...sebab, mostly memang dalam age yg sama...kiranya sekepala la...sporting.....hehhehehe...aku nak tunjuk skit beberapa keping gambar makan2...dan sawan2 gambar yang sempat diambil semasa aku pinjam camera ari tu...camera cipuding yg berjasa....hehehehe..thanks cipud...
tgk la...gmbr kat sebelah tu..aku kenalkan ek...dari kiri, faizal (mechanical engineer), azrar (Electric engineer), aku (QS engineer), alan (civil engineer), and syawal (civil engineer)...ni, kira gang2 satu group la...sorg je tak masuk dlm gambar iaitu kak nita...dia, awal2 lagi dah pulang ke umah time amik gmbr ni...dulu, kami ber-7...tak lama lagi kami akan tinggal 5 saja...sedih nya....syawal telah meninggalkan kami awal january lepas kerna ingin sambung belajar dlm bidang perguruan kat KUiTTHo...dia dpt jadi cikgu lukisan kejuruteraan..pani, iaitu dlm tgh bulan 2 ni, faizal plak nak tinggalkan kami...dia akan bekerja di Qatar..perghhhh...memang kaya la dia nanti...ikut jejak kwn kita...jai and matle...lepas seorg demi seorg akan meninggalkan kementerian kesihatan ini.....maklumla..kami hanya pekerja part time je kat sini...tak terjamin la kiranya...paham2 la kan...huhuhuhu....aku palk macam mana??korang2 yg keja kat UEM tu, tolong la adjust utk gua...aku hanya akan berpindah dari sini kalau dpt gomen and UEM je...heheheh..kalau tak, stay la kay sini sampai hujung tahun ni...ok la...setakat ini saje utk hari ini...esok plak kita sambung ek...nak buat keja plak..babai...


Wednesday, January 30, 2008

kembali ke alam blog...

Posted by alifah@along at 6:59 PM 1 comments


hi guys!!


udah lama tak menulis...hehehhe..maklumla, org busy..keh3...


ari ni, aku terasa kurang skit keja..hehehe..padahalnya, bos takder..mengulor jap...dah lama tak buat tau!!!heheheh...maklum la, keja kat gomen ni, kena pikir utk kesejahteraan rakyat...ewah!!


ari ni, dah cukup 3 bulan aku keja kat gomen...yang best nya memang banyak la keja kat sini...makan, makan, makan, dan makan....maikn membesar la gua..lagi satu, yg best nyer, balik keja takkan lambat punya...paling lewat pernah aku kelik ialah jam 8 malam..itupun sekali je...hehehhe....jgn jealous...mostly, kul 5.30 la...maklumla...kami, kebanyakkannya part time kat sini, termasukla aku...buat apa nak keja lama2, gaji sama je...hehehhe...berkira la tu...hehehhe...kalau nak bercakap pasal pengetahuan aku kat gomen ni, banyak gak la yang aku belajar...macam2 benda belajar, sampai filing system pun aku belajar...hehehe...kena berdikari beb!!!kawan2 kat sini plak, best2 gak la...sebab, mostly memang dalam age yg sama...kiranya sekepala la...sporting.....hehhehehe...aku nak tunjuk skit beberapa keping gambar makan2...dan sawan2 gambar yang sempat diambil semasa aku pinjam camera ari tu...camera cipuding yg berjasa....hehehehe..thanks cipud...
tgk la...gmbr kat sebelah tu..aku kenalkan ek...dari kiri, faizal (mechanical engineer), azrar (Electric engineer), aku (QS engineer), alan (civil engineer), and syawal (civil engineer)...ni, kira gang2 satu group la...sorg je tak masuk dlm gambar iaitu kak nita...dia, awal2 lagi dah pulang ke umah time amik gmbr ni...dulu, kami ber-7...tak lama lagi kami akan tinggal 5 saja...sedih nya....syawal telah meninggalkan kami awal january lepas kerna ingin sambung belajar dlm bidang perguruan kat KUiTTHo...dia dpt jadi cikgu lukisan kejuruteraan..pani, iaitu dlm tgh bulan 2 ni, faizal plak nak tinggalkan kami...dia akan bekerja di Qatar..perghhhh...memang kaya la dia nanti...ikut jejak kwn kita...jai and matle...lepas seorg demi seorg akan meninggalkan kementerian kesihatan ini.....maklumla..kami hanya pekerja part time je kat sini...tak terjamin la kiranya...paham2 la kan...huhuhuhu....aku palk macam mana??korang2 yg keja kat UEM tu, tolong la adjust utk gua...aku hanya akan berpindah dari sini kalau dpt gomen and UEM je...heheheh..kalau tak, stay la kay sini sampai hujung tahun ni...ok la...setakat ini saje utk hari ini...esok plak kita sambung ek...nak buat keja plak..babai...


Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea