Thursday, October 1, 2009

fuhh..punah ranap impianku!!

Posted by alifah@along at 8:35 PM
Reactions: 
8 juri yang cool..
Fuhhh..ranap la impian ku….selama 3 bulan aku menanti…korang tau, aku dah semalam lagi menulis benda ni,..Cuma disebabkan blog kat office kena block, so skrg baru blh aku nyatakan di sini..huhuhu…frust bkn main lagi ni…tp, nak buat camna, keadaan tidak mengizinkan aku utk menemuimu, ewah!!(bunyi mcm org bercinta plak..hehehhe)..

Actually, aku nyer plan nak ke Padang, Indonesia 22.10 ni..tapi, disebabkan earthquake yg berlaku itu, kami sepakat, tidak akan teruskan niat kami itu…bak kata salah sorg dari kami..”along, dah 521 dah hok mati, kita tak payah g tambah lagi la dok?”hehehee…mulut dia….walaupun, niat kami memang nak ke bukit tinggi (dalam sejam dari kota padang) tetapi, mcm mana sekali pun, kami kena mendarat kat Padang gak…huhuhu…

Apapun aku memang bersimpati sgt2 la kat mangsa di sana…(ada gaya menteri tak??)ada hati aku ni nak jadi menteri ya….hehheheh…berita hari ni, dah +1000 yang meninggal…
kemusnahan memberi kesan yang besar kalau aku nak ke sana gak…antaranya:

1) petrol kat padang dijual dgn harga rm30 selitre (sbb ramai nak isi minyak dan lari ke tempat2 lain dan hanya beberapa station shaja yg boleh berfungsi utk mengepam minyak..kesian)..mcm mana la kalau aku nak ke sana, confirm la harga transportation mahal giler (kecuali ko bwk minyak dari mesia..hehhee)..air asia lepas ke bg bwk minyak naik flight???

2) makanan padang: confirmla takder org yang nak berniaga time ni…org giler jer yg berniaga…tu pun, mesti mknn yang diorg jual semestinya, kotor..huhuhuhu..(takkan, nak bwk roti jer kalau pergi sana…)

3) Tempat tinggal@hotel: banyak yg dah ranap nyer…kalau ada dan boleh duduk pun, aku tak berani dah…(takkan nak berkhemah plak??mcm wartawan blh la kut..hehheheh)…

4) Pemandu pelancong: confirmla takder org nak jd pemandu pelancong utk kami….diorg ni mesti nak fikir nak selamat diri sendiri dan keluarga la…(ada masa lagi ker nak bekerja??) tp, korg jgn tak percaya, kawan kpd kawan saya yang berada kat bukit tinggi kata, diorg takder apa…kat bukit tinggi ok…(gayanya, mcm mintak kitaorg p sana gak…ada ker patut???tak berani i..rela burn tiket lagi kut….)

5) Tempat shopping: yang ni paling memberi kesan kut…takkan ada org nak jual2 kain+telekung+langsir kut…kalau jual pun, mesti murah giler la…(best gak shopping time ni..hehehhehe..silap hari bulan…lelong sampai 90 % kut…jgn cari nahas meklong..hehhehehe….kirim kat abg2 wartawan jerla….mcm la aku ada kenal wartawan..hehehhehe….adik kwn office ada pergi sana…adakah dia menjadi mangsa utk kirim brg??confirm kena marah…hehehhehe)….tp. klau ada yg menjual lelong pun, confirmla berhabuk giler kan???kesian la kedai2 dan modal2 makcik yg berniaga kat sana kan??besar betul dugaan mereka..dah la tak berduit sgt…mmmm….kesian again…

Eeee….dari pemerhatian dan ulasan di atas, confirmla, aku tutup pintu hati aku nak ke sana..even ada sorg kwn aku pernah kata…”ala, tak der apa nyer long…”…..eeeee..tak nak aku p….
Apapun,
takziah utk Indonesia…


kenangan tiket ku abadikan di dalam blog ini…


sambil terfikir rupa anak best buddy aku...anak dzu yg tak lama lagi nak kuar..dan anak an...mesti comel mcm baby ni kan??...

**post raya 2009 aku hutang lagi...

Thursday, October 1, 2009

fuhh..punah ranap impianku!!

Posted by alifah@along at 8:35 PM 8 comments
Fuhhh..ranap la impian ku….selama 3 bulan aku menanti…korang tau, aku dah semalam lagi menulis benda ni,..Cuma disebabkan blog kat office kena block, so skrg baru blh aku nyatakan di sini..huhuhu…frust bkn main lagi ni…tp, nak buat camna, keadaan tidak mengizinkan aku utk menemuimu, ewah!!(bunyi mcm org bercinta plak..hehehhe)..

Actually, aku nyer plan nak ke Padang, Indonesia 22.10 ni..tapi, disebabkan earthquake yg berlaku itu, kami sepakat, tidak akan teruskan niat kami itu…bak kata salah sorg dari kami..”along, dah 521 dah hok mati, kita tak payah g tambah lagi la dok?”hehehee…mulut dia….walaupun, niat kami memang nak ke bukit tinggi (dalam sejam dari kota padang) tetapi, mcm mana sekali pun, kami kena mendarat kat Padang gak…huhuhu…

Apapun aku memang bersimpati sgt2 la kat mangsa di sana…(ada gaya menteri tak??)ada hati aku ni nak jadi menteri ya….hehheheh…berita hari ni, dah +1000 yang meninggal…
kemusnahan memberi kesan yang besar kalau aku nak ke sana gak…antaranya:

1) petrol kat padang dijual dgn harga rm30 selitre (sbb ramai nak isi minyak dan lari ke tempat2 lain dan hanya beberapa station shaja yg boleh berfungsi utk mengepam minyak..kesian)..mcm mana la kalau aku nak ke sana, confirm la harga transportation mahal giler (kecuali ko bwk minyak dari mesia..hehhee)..air asia lepas ke bg bwk minyak naik flight???

2) makanan padang: confirmla takder org yang nak berniaga time ni…org giler jer yg berniaga…tu pun, mesti mknn yang diorg jual semestinya, kotor..huhuhuhu..(takkan, nak bwk roti jer kalau pergi sana…)

3) Tempat tinggal@hotel: banyak yg dah ranap nyer…kalau ada dan boleh duduk pun, aku tak berani dah…(takkan nak berkhemah plak??mcm wartawan blh la kut..hehheheh)…

4) Pemandu pelancong: confirmla takder org nak jd pemandu pelancong utk kami….diorg ni mesti nak fikir nak selamat diri sendiri dan keluarga la…(ada masa lagi ker nak bekerja??) tp, korg jgn tak percaya, kawan kpd kawan saya yang berada kat bukit tinggi kata, diorg takder apa…kat bukit tinggi ok…(gayanya, mcm mintak kitaorg p sana gak…ada ker patut???tak berani i..rela burn tiket lagi kut….)

5) Tempat shopping: yang ni paling memberi kesan kut…takkan ada org nak jual2 kain+telekung+langsir kut…kalau jual pun, mesti murah giler la…(best gak shopping time ni..hehehhehe..silap hari bulan…lelong sampai 90 % kut…jgn cari nahas meklong..hehhehehe….kirim kat abg2 wartawan jerla….mcm la aku ada kenal wartawan..hehehhehe….adik kwn office ada pergi sana…adakah dia menjadi mangsa utk kirim brg??confirm kena marah…hehehhehe)….tp. klau ada yg menjual lelong pun, confirmla berhabuk giler kan???kesian la kedai2 dan modal2 makcik yg berniaga kat sana kan??besar betul dugaan mereka..dah la tak berduit sgt…mmmm….kesian again…

Eeee….dari pemerhatian dan ulasan di atas, confirmla, aku tutup pintu hati aku nak ke sana..even ada sorg kwn aku pernah kata…”ala, tak der apa nyer long…”…..eeeee..tak nak aku p….
Apapun,
takziah utk Indonesia…


kenangan tiket ku abadikan di dalam blog ini…


sambil terfikir rupa anak best buddy aku...anak dzu yg tak lama lagi nak kuar..dan anak an...mesti comel mcm baby ni kan??...

**post raya 2009 aku hutang lagi...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea