Thursday, June 25, 2009

perginya seorg Raja Pop..

Posted by alifah@along at 5:42 PM
Reactions: 
6 juri yang cool..

25.06.2009
salam...
terkejut aku dgr HOT FM pagi tadi...Michael Jackson dah mati...utk pengetahuan korg, aku cukup suka MJ ni sebenarnya...lagu2 dia...tarian dia...pemergian beliau dengan cepatnya telah diupdate di Wikipedia...

On the morning of June 25, 2009, Jackson reportedly collapsed at a home he was renting in west Los Angeles. Paramedics responded to a 911 call at 12:21 pm local time.He reportedly was not breathing at the time that paramedics arrived, and CPR was quickly performed.He fell into a coma and died shortly after being rushed to the UCLA hospital. The cause of death is suspected to be cardiac arrest. Jackson was pronounced dead at 2:26 p.m Pacific Time. At 4:36 pm local time, the Los Angeles coroner confirmed Jackson's death.Although there is no evidence of criminality, Los Angeles Police Department detectives have opened an investigation into his death.



cuma, yg memusykilkan aku, dia betul-betul ke peluk ISLAM??i hope so...hanya Allah yg mengetahui...tiba-tiba teringat Lady D, yg mcm minat kat Islam juga mati...sempatkah diorg memeluk agama Islam??

Tuesday, June 23, 2009

our SIFU weddiNg...

Posted by alifah@along at 11:13 PM
Reactions: 
9 juri yang cool..
date: 20 Jun 2009 (sabtu)
hehehe...
entry menarik kali ni...
congratulations to our sifu..Ismail dan isteri, Hidayah...


kami jer yg pergi..aku, wawa and suhaimi..mana la kwn2 lain2 ni??hehehe..

alkisah nak certa skit tentang pengantin lelaki ini...Ismail nama diberi..orangnya, pendiam...baik...pandai..kacak..hehhehe...tak percaya, nanti tengok gmbr dia...hehhe...
kami kenal dia sewaktu ijazah kat uitm shah alam..tahun 2004...masa mula2 kenal, abg ni nmpk muda sgt...awet muda rupanya...tp, bila tahu umur dia, opps ...tua skit jer dr kita..tua skit jer, tau...sbb tu, kena panggil abg. mail...hehhehe, hormat kan...
seperkenalan kami2 budak QS uitm batch 2006 ni, apa yg menarik tentang abg mail ni, dia selalu jadi pakar rujuk apa2 subjek degree especially measurement kami...bila kami bertanya kat dia ttg sesuatu soalan, mesti dia akan berfikir sejenak, then baru bg jawapan...mungkin dia takut bagi jawapan yg terpesong kut...whateva, jawapan yg diberkan, semestinya bernas dan blh diterima akal...itulah kehebatan utama sifu kami ini.....
lagi satu, nak bercerita ttg lokasi dia menimba ilmu...saper berani duduk di bahagian kanan belakang sekali dalam kelas??itu, tempat our sifu...tak ada sesiapa yg berani duduk di situ...itulah kedudukan dia yg selalu duduk...ntah apa ntah mandera yg dia letak kat situ, sampai semua org takut nak duduk situ...hehehhe....sampai semua kami beringat sesama sendiri..."ish, tu tempat abg.mail tu..jgn duduk, weih.."hehehhehe...
apa lagi ek nak cerita...aku dah lupa byk perkara ni...kawan2, sila kongsi cerita anda atau kenangan anda bersama abg mail di entry ini...abg.mail pun baca blog apa...apapun,aku suka tgk wedding dia ni...simple but nice...itula, abg mail kita...
jeng3...apabila sifu kita bergaya....mari kita tgk gmbr...


sedondon u...nice...


kami bersama pengantin...


hantaran dari pengantin perempuan kpd pengantin lelaki...


hantaran dari pengantin lelaki kpd pengantin perempuan...

Thursday, June 25, 2009

perginya seorg Raja Pop..

Posted by alifah@along at 5:42 PM 6 comments

25.06.2009
salam...
terkejut aku dgr HOT FM pagi tadi...Michael Jackson dah mati...utk pengetahuan korg, aku cukup suka MJ ni sebenarnya...lagu2 dia...tarian dia...pemergian beliau dengan cepatnya telah diupdate di Wikipedia...

On the morning of June 25, 2009, Jackson reportedly collapsed at a home he was renting in west Los Angeles. Paramedics responded to a 911 call at 12:21 pm local time.He reportedly was not breathing at the time that paramedics arrived, and CPR was quickly performed.He fell into a coma and died shortly after being rushed to the UCLA hospital. The cause of death is suspected to be cardiac arrest. Jackson was pronounced dead at 2:26 p.m Pacific Time. At 4:36 pm local time, the Los Angeles coroner confirmed Jackson's death.Although there is no evidence of criminality, Los Angeles Police Department detectives have opened an investigation into his death.



cuma, yg memusykilkan aku, dia betul-betul ke peluk ISLAM??i hope so...hanya Allah yg mengetahui...tiba-tiba teringat Lady D, yg mcm minat kat Islam juga mati...sempatkah diorg memeluk agama Islam??

Continue Reading

Tuesday, June 23, 2009

our SIFU weddiNg...

Posted by alifah@along at 11:13 PM 9 comments
date: 20 Jun 2009 (sabtu)
hehehe...
entry menarik kali ni...
congratulations to our sifu..Ismail dan isteri, Hidayah...


kami jer yg pergi..aku, wawa and suhaimi..mana la kwn2 lain2 ni??hehehe..

alkisah nak certa skit tentang pengantin lelaki ini...Ismail nama diberi..orangnya, pendiam...baik...pandai..kacak..hehhehe...tak percaya, nanti tengok gmbr dia...hehhe...
kami kenal dia sewaktu ijazah kat uitm shah alam..tahun 2004...masa mula2 kenal, abg ni nmpk muda sgt...awet muda rupanya...tp, bila tahu umur dia, opps ...tua skit jer dr kita..tua skit jer, tau...sbb tu, kena panggil abg. mail...hehhehe, hormat kan...
seperkenalan kami2 budak QS uitm batch 2006 ni, apa yg menarik tentang abg mail ni, dia selalu jadi pakar rujuk apa2 subjek degree especially measurement kami...bila kami bertanya kat dia ttg sesuatu soalan, mesti dia akan berfikir sejenak, then baru bg jawapan...mungkin dia takut bagi jawapan yg terpesong kut...whateva, jawapan yg diberkan, semestinya bernas dan blh diterima akal...itulah kehebatan utama sifu kami ini.....
lagi satu, nak bercerita ttg lokasi dia menimba ilmu...saper berani duduk di bahagian kanan belakang sekali dalam kelas??itu, tempat our sifu...tak ada sesiapa yg berani duduk di situ...itulah kedudukan dia yg selalu duduk...ntah apa ntah mandera yg dia letak kat situ, sampai semua org takut nak duduk situ...hehehhe....sampai semua kami beringat sesama sendiri..."ish, tu tempat abg.mail tu..jgn duduk, weih.."hehehhehe...
apa lagi ek nak cerita...aku dah lupa byk perkara ni...kawan2, sila kongsi cerita anda atau kenangan anda bersama abg mail di entry ini...abg.mail pun baca blog apa...apapun,aku suka tgk wedding dia ni...simple but nice...itula, abg mail kita...
jeng3...apabila sifu kita bergaya....mari kita tgk gmbr...


sedondon u...nice...


kami bersama pengantin...


hantaran dari pengantin perempuan kpd pengantin lelaki...


hantaran dari pengantin lelaki kpd pengantin perempuan...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea