Thursday, September 3, 2009

makcik M**DIN oh makcik...

Posted by alifah@along at 8:24 PM
Reactions: 
5 juri yang cool..
huhu...makcik oh makcik...ni, nak citer skit kat korg...ceritanya bermula malam tadi...aku and anim ke pasaraya M**DIN kat subang jaya..nak beli barang2 buat biskut la konon...melayanla rm 120 duit i...macam ni la, kalau ke sana, confirm habis seratus lebey tu perkara biasa ler...
pastu, nak pendekkan citer, ada satu bangsal kecik yg menarik perhatian kami...gerai tu, ader buat promotion tentang MOON CAKE version hari raya...halal punyer la...ada berkotak2...kotak2 design cun yg disusun tu, menarik minat kami utk mendekati bangsal itu...semakin dekat, anim pun berkata, "long, ader testing la, jom kiter pergi rasa.."dengan muka selamber (pengguna katakan) kami pun mendekati makcik yg menjaga bangsal itu...
aku pun membuka mulut (penyakit mulut la)..."yg mana satu sedap ni makcik?"..makcik tu pun berpenyakit mulut la "yg kacang merah ni sedap, tapi dah habis...yg pandan isi kelapa ni pun sedap gak..yg lagi dua ni pun sedap..."...pastu, saya tanya plak "yg kacang ni mcm sedap, dah habis ker?alaaaaa....(buat2 frust la..hehehhe)...makcik tu menjawab "yg lain2 ni pun sedap la...nah, amik la try (dalam hati aku berkata" baru nak bagi rasa...kedekut jugak makcik ni..huhuhuu")...
kami pun rasa la sorg satu...yg kacang tu ada lagi tester dia...pastu, aku pun memberi pandangan "yg kacang ni sedap la...takder ker lagi??"pastu, makcik tu pun dengan selamber joyah dia jawab" yang tak der tu la nak..(sambil membuat muka tak puas hati), yang lain pun sedap la, amik la yang lain.."then, aku pun bkata, "alaa...saya suka yg ni jugak..(anim plak suggest amik yg lain, tp, aku tak suka)...lain kali jerla, saya selalu dtg sini, mesti ader lagi..."pastu, makcik tu pun menjawab dengan nada yg terlalu MENYINDIR kami..."dah tau dah, mesti tak nak beli nyer..."cisssss, hampeh betul punyer makcik...bulan posa ni makcik...eeeeee...geram aku bila teringat balik kata2 dia tu...anim, sampai hari ni tak boleh nak accept lagi penyindiran yg dilemparkan pada kami itu...aku pun masih tak boley lupa....eeeeeee....pengajarannya, kalau tak nak beli, better ta payah rasa la kut...(tapi, kita kan pengguna, lagipun, dia nak promote kan, why not kita try dulu la kan??lepas2 ni,kalu jumpa tempat lain pun, kiter tak teragak-agak nak p beli, betul tak???lu pk la sendiri, makcik!!


korek hidung makcik ni, baru tau!!kasi batal puasa dia...eeeee...
(sekadar gambar hiasan)

Wednesday, September 2, 2009

hOney, i dah settlekan tag dari U..

Posted by alifah@along at 7:50 PM
Reactions: 
3 juri yang cool..
to cik Hani...ni 1st time nak settlekan tag ni..
layanz...

A. Attached or single?
of course Single!!

B. Best Friend?
ramai gak...tp, yg terbest, mestila kwn2 degree...hehehhe..sila bangga...tp, yg betul2 paham aku tu, yg betul2 real2 punye!!hehehhe

C. Cake or Pie?
cake of course...lebey2 lagi cake Kartika Sari made from Bandung, ewah!!(nak kena ckp ker dari bandung??takut tersilap kartika plak...hehehhe)

D. Day of choice?
hari cuti la...boley tidur puas2...saper tak suka tidur weih..

E. Essential Item(s)?
my gedabak hand beg yg mengandungi beg duit, handphone, kunci keta, external hardisk and camera...byk, bukan??hehhehehjgn tak percaya, semua benda ni mmg ada 24 jam ngan aku...

F. Favorite color?
mmm...byk color i suka...especially, black, white, green, blue, red, pink...grey and coklat too...

G. Gummy bears or worms?
tak suka dua2...

H. Hometown?
of course anak jati wakaf bharu,Kelate...hehhehe...gomo kelate gomo..

I. Favorite Indulgence?
mm...time mata dah layu..ngantuk sgt la tu...maybe time org tengah bercakap, tetapi, tiba2 jer aku diam...hehhehe...an adalah org yg paling alert pasal benda2 ni...hehehhe...

J. January or July?
Januari kut...time ni, biasanya ader je azam baru...hehehhe...

K. Kids?
mana ada lagi...kawin dulu, baru beranak loo...

L. Life isn’t complete without?
family ler...all my lovely friends..dan tulang belakang ku...

M. Marriage date?
...soalan ni aku memang tak suka nak jwab..next..

N. Number of magazine subscriptions?
wanita...hehehhe..akukan wanita...

O. Oranges or Apples?
Dua2 suka..orange and apples for vitamin c

P. Phobias?
ayam, itik, burung, angsa...aku mmg takut benda2 ni..korg jgn ingat aku tipu tau..memang betul2 tau...kwn2 yg rapat jer yg tau...kalau korg tau, maknanya, mmg korg tu rapat la dgn aku...aku mmg takut binatang yg spesis bulu mcm tu..hehhehe...

Q. Quotes?
lets go to travel!!

R. Reasons to smile?
senyum seindah suria...selalu jer aku senyum kan...hehhehe...

S. Season Of Choice?
mestila time melancong...aku mmg suka time ni....boleh shopping+jalan2 ngan kawan...aku mmg suka tak duduk diam...amik gambar byk2...

T. Tag five people/group
saper2 jer...sbb aku antara kawan2 yg last buat...tak tau nak suruh saper lagi...maybe, farah (yg tak buat2 lagi), farhana (kwn depan meja aku kat ofis),min (member ofis ku), norlida (kwn se RB dulu), dan saper2 yg sudi nak kwn ngan aku..hehehhe...

U. Unknown fact about me?
secret recipe, beb...hehhehe...

V. Vegetable?
soklan ni pun nak tanya...byk...hampir semua sayur2an...hehhehe

W. Worst Habit?
penyakit mulut yg tak boley berhenti bila bercakap...(worst ker ek?)

X. X Ray or Ultrasound?
tak suka dua2..seksi...aauw!

Y. Your favorite foods?
masakan arwah mak ku yg dah tak boley rasa dah...huhuhuuuu sedey..

Z. Zodiac sign?
taurus!!


perkenalkan..adik ku..cik nur adriana dhia...tak der kena mngena dgn tajuk cerita...hehhehe...

Thursday, September 3, 2009

makcik M**DIN oh makcik...

Posted by alifah@along at 8:24 PM 5 comments
huhu...makcik oh makcik...ni, nak citer skit kat korg...ceritanya bermula malam tadi...aku and anim ke pasaraya M**DIN kat subang jaya..nak beli barang2 buat biskut la konon...melayanla rm 120 duit i...macam ni la, kalau ke sana, confirm habis seratus lebey tu perkara biasa ler...
pastu, nak pendekkan citer, ada satu bangsal kecik yg menarik perhatian kami...gerai tu, ader buat promotion tentang MOON CAKE version hari raya...halal punyer la...ada berkotak2...kotak2 design cun yg disusun tu, menarik minat kami utk mendekati bangsal itu...semakin dekat, anim pun berkata, "long, ader testing la, jom kiter pergi rasa.."dengan muka selamber (pengguna katakan) kami pun mendekati makcik yg menjaga bangsal itu...
aku pun membuka mulut (penyakit mulut la)..."yg mana satu sedap ni makcik?"..makcik tu pun berpenyakit mulut la "yg kacang merah ni sedap, tapi dah habis...yg pandan isi kelapa ni pun sedap gak..yg lagi dua ni pun sedap..."...pastu, saya tanya plak "yg kacang ni mcm sedap, dah habis ker?alaaaaa....(buat2 frust la..hehehhe)...makcik tu menjawab "yg lain2 ni pun sedap la...nah, amik la try (dalam hati aku berkata" baru nak bagi rasa...kedekut jugak makcik ni..huhuhuu")...
kami pun rasa la sorg satu...yg kacang tu ada lagi tester dia...pastu, aku pun memberi pandangan "yg kacang ni sedap la...takder ker lagi??"pastu, makcik tu pun dengan selamber joyah dia jawab" yang tak der tu la nak..(sambil membuat muka tak puas hati), yang lain pun sedap la, amik la yang lain.."then, aku pun bkata, "alaa...saya suka yg ni jugak..(anim plak suggest amik yg lain, tp, aku tak suka)...lain kali jerla, saya selalu dtg sini, mesti ader lagi..."pastu, makcik tu pun menjawab dengan nada yg terlalu MENYINDIR kami..."dah tau dah, mesti tak nak beli nyer..."cisssss, hampeh betul punyer makcik...bulan posa ni makcik...eeeeee...geram aku bila teringat balik kata2 dia tu...anim, sampai hari ni tak boleh nak accept lagi penyindiran yg dilemparkan pada kami itu...aku pun masih tak boley lupa....eeeeeee....pengajarannya, kalau tak nak beli, better ta payah rasa la kut...(tapi, kita kan pengguna, lagipun, dia nak promote kan, why not kita try dulu la kan??lepas2 ni,kalu jumpa tempat lain pun, kiter tak teragak-agak nak p beli, betul tak???lu pk la sendiri, makcik!!


korek hidung makcik ni, baru tau!!kasi batal puasa dia...eeeee...
(sekadar gambar hiasan)
Continue Reading

Wednesday, September 2, 2009

hOney, i dah settlekan tag dari U..

Posted by alifah@along at 7:50 PM 3 comments
to cik Hani...ni 1st time nak settlekan tag ni..
layanz...

A. Attached or single?
of course Single!!

B. Best Friend?
ramai gak...tp, yg terbest, mestila kwn2 degree...hehehhe..sila bangga...tp, yg betul2 paham aku tu, yg betul2 real2 punye!!hehehhe

C. Cake or Pie?
cake of course...lebey2 lagi cake Kartika Sari made from Bandung, ewah!!(nak kena ckp ker dari bandung??takut tersilap kartika plak...hehehhe)

D. Day of choice?
hari cuti la...boley tidur puas2...saper tak suka tidur weih..

E. Essential Item(s)?
my gedabak hand beg yg mengandungi beg duit, handphone, kunci keta, external hardisk and camera...byk, bukan??hehhehehjgn tak percaya, semua benda ni mmg ada 24 jam ngan aku...

F. Favorite color?
mmm...byk color i suka...especially, black, white, green, blue, red, pink...grey and coklat too...

G. Gummy bears or worms?
tak suka dua2...

H. Hometown?
of course anak jati wakaf bharu,Kelate...hehhehe...gomo kelate gomo..

I. Favorite Indulgence?
mm...time mata dah layu..ngantuk sgt la tu...maybe time org tengah bercakap, tetapi, tiba2 jer aku diam...hehhehe...an adalah org yg paling alert pasal benda2 ni...hehehhe...

J. January or July?
Januari kut...time ni, biasanya ader je azam baru...hehehhe...

K. Kids?
mana ada lagi...kawin dulu, baru beranak loo...

L. Life isn’t complete without?
family ler...all my lovely friends..dan tulang belakang ku...

M. Marriage date?
...soalan ni aku memang tak suka nak jwab..next..

N. Number of magazine subscriptions?
wanita...hehehhe..akukan wanita...

O. Oranges or Apples?
Dua2 suka..orange and apples for vitamin c

P. Phobias?
ayam, itik, burung, angsa...aku mmg takut benda2 ni..korg jgn ingat aku tipu tau..memang betul2 tau...kwn2 yg rapat jer yg tau...kalau korg tau, maknanya, mmg korg tu rapat la dgn aku...aku mmg takut binatang yg spesis bulu mcm tu..hehhehe...

Q. Quotes?
lets go to travel!!

R. Reasons to smile?
senyum seindah suria...selalu jer aku senyum kan...hehhehe...

S. Season Of Choice?
mestila time melancong...aku mmg suka time ni....boleh shopping+jalan2 ngan kawan...aku mmg suka tak duduk diam...amik gambar byk2...

T. Tag five people/group
saper2 jer...sbb aku antara kawan2 yg last buat...tak tau nak suruh saper lagi...maybe, farah (yg tak buat2 lagi), farhana (kwn depan meja aku kat ofis),min (member ofis ku), norlida (kwn se RB dulu), dan saper2 yg sudi nak kwn ngan aku..hehehhe...

U. Unknown fact about me?
secret recipe, beb...hehhehe...

V. Vegetable?
soklan ni pun nak tanya...byk...hampir semua sayur2an...hehhehe

W. Worst Habit?
penyakit mulut yg tak boley berhenti bila bercakap...(worst ker ek?)

X. X Ray or Ultrasound?
tak suka dua2..seksi...aauw!

Y. Your favorite foods?
masakan arwah mak ku yg dah tak boley rasa dah...huhuhuuuu sedey..

Z. Zodiac sign?
taurus!!


perkenalkan..adik ku..cik nur adriana dhia...tak der kena mngena dgn tajuk cerita...hehhehe...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea