Thursday, September 3, 2009

makcik M**DIN oh makcik...

Posted by alifah@along at 8:24 PM
Reactions: 
huhu...makcik oh makcik...ni, nak citer skit kat korg...ceritanya bermula malam tadi...aku and anim ke pasaraya M**DIN kat subang jaya..nak beli barang2 buat biskut la konon...melayanla rm 120 duit i...macam ni la, kalau ke sana, confirm habis seratus lebey tu perkara biasa ler...
pastu, nak pendekkan citer, ada satu bangsal kecik yg menarik perhatian kami...gerai tu, ader buat promotion tentang MOON CAKE version hari raya...halal punyer la...ada berkotak2...kotak2 design cun yg disusun tu, menarik minat kami utk mendekati bangsal itu...semakin dekat, anim pun berkata, "long, ader testing la, jom kiter pergi rasa.."dengan muka selamber (pengguna katakan) kami pun mendekati makcik yg menjaga bangsal itu...
aku pun membuka mulut (penyakit mulut la)..."yg mana satu sedap ni makcik?"..makcik tu pun berpenyakit mulut la "yg kacang merah ni sedap, tapi dah habis...yg pandan isi kelapa ni pun sedap gak..yg lagi dua ni pun sedap..."...pastu, saya tanya plak "yg kacang ni mcm sedap, dah habis ker?alaaaaa....(buat2 frust la..hehehhe)...makcik tu menjawab "yg lain2 ni pun sedap la...nah, amik la try (dalam hati aku berkata" baru nak bagi rasa...kedekut jugak makcik ni..huhuhuu")...
kami pun rasa la sorg satu...yg kacang tu ada lagi tester dia...pastu, aku pun memberi pandangan "yg kacang ni sedap la...takder ker lagi??"pastu, makcik tu pun dengan selamber joyah dia jawab" yang tak der tu la nak..(sambil membuat muka tak puas hati), yang lain pun sedap la, amik la yang lain.."then, aku pun bkata, "alaa...saya suka yg ni jugak..(anim plak suggest amik yg lain, tp, aku tak suka)...lain kali jerla, saya selalu dtg sini, mesti ader lagi..."pastu, makcik tu pun menjawab dengan nada yg terlalu MENYINDIR kami..."dah tau dah, mesti tak nak beli nyer..."cisssss, hampeh betul punyer makcik...bulan posa ni makcik...eeeeee...geram aku bila teringat balik kata2 dia tu...anim, sampai hari ni tak boleh nak accept lagi penyindiran yg dilemparkan pada kami itu...aku pun masih tak boley lupa....eeeeeee....pengajarannya, kalau tak nak beli, better ta payah rasa la kut...(tapi, kita kan pengguna, lagipun, dia nak promote kan, why not kita try dulu la kan??lepas2 ni,kalu jumpa tempat lain pun, kiter tak teragak-agak nak p beli, betul tak???lu pk la sendiri, makcik!!


korek hidung makcik ni, baru tau!!kasi batal puasa dia...eeeee...
(sekadar gambar hiasan)

5 juri yang cool..:

fAtrinA said...

hahaaa..buat ape nk korek idung dia long..bukan best pon..wahaha. len kali jawab la sindiran tu huhu

ummi mien said...

hahahaa...cite ko ni asal2 angin satu bdn gak bila baca tapi ending nye kelakor. hikhihkhihkhik...
yes. aku pon vote kita korek ramai2 idung makcik itew.

jiejah said...

hai along...best la blog along!!!

alan said...

along, bdk tu adik ko eh...
dh besar eh...comel...
xblh lupe aku, along xcited giler nk bg nama kt adik die ni dulu
ahaks..

alifah@along said...

fatrina:nak jawab tu memang ketar2 nak jawab ..tapi, org tua, fatin..masuk telinga kanan, kuar tinga kiri daa...nanti, org ckp kurg ajar..hehhehe..cover..

mien:mai, kita serang m**din...korek hidung ramai2..hahhaha

jiejah:hehhee..layanz...

alan:aah, adik aku la tu..comel kang!!tgk kakak dia jer la..huhuhuhu...masa cari nama tu, xcited aku ni kalah mak dia cari nama...hehheheh...siap cek maksud skali...hehehhe...

Thursday, September 3, 2009

makcik M**DIN oh makcik...

Posted by alifah@along at 8:24 PM
huhu...makcik oh makcik...ni, nak citer skit kat korg...ceritanya bermula malam tadi...aku and anim ke pasaraya M**DIN kat subang jaya..nak beli barang2 buat biskut la konon...melayanla rm 120 duit i...macam ni la, kalau ke sana, confirm habis seratus lebey tu perkara biasa ler...
pastu, nak pendekkan citer, ada satu bangsal kecik yg menarik perhatian kami...gerai tu, ader buat promotion tentang MOON CAKE version hari raya...halal punyer la...ada berkotak2...kotak2 design cun yg disusun tu, menarik minat kami utk mendekati bangsal itu...semakin dekat, anim pun berkata, "long, ader testing la, jom kiter pergi rasa.."dengan muka selamber (pengguna katakan) kami pun mendekati makcik yg menjaga bangsal itu...
aku pun membuka mulut (penyakit mulut la)..."yg mana satu sedap ni makcik?"..makcik tu pun berpenyakit mulut la "yg kacang merah ni sedap, tapi dah habis...yg pandan isi kelapa ni pun sedap gak..yg lagi dua ni pun sedap..."...pastu, saya tanya plak "yg kacang ni mcm sedap, dah habis ker?alaaaaa....(buat2 frust la..hehehhe)...makcik tu menjawab "yg lain2 ni pun sedap la...nah, amik la try (dalam hati aku berkata" baru nak bagi rasa...kedekut jugak makcik ni..huhuhuu")...
kami pun rasa la sorg satu...yg kacang tu ada lagi tester dia...pastu, aku pun memberi pandangan "yg kacang ni sedap la...takder ker lagi??"pastu, makcik tu pun dengan selamber joyah dia jawab" yang tak der tu la nak..(sambil membuat muka tak puas hati), yang lain pun sedap la, amik la yang lain.."then, aku pun bkata, "alaa...saya suka yg ni jugak..(anim plak suggest amik yg lain, tp, aku tak suka)...lain kali jerla, saya selalu dtg sini, mesti ader lagi..."pastu, makcik tu pun menjawab dengan nada yg terlalu MENYINDIR kami..."dah tau dah, mesti tak nak beli nyer..."cisssss, hampeh betul punyer makcik...bulan posa ni makcik...eeeeee...geram aku bila teringat balik kata2 dia tu...anim, sampai hari ni tak boleh nak accept lagi penyindiran yg dilemparkan pada kami itu...aku pun masih tak boley lupa....eeeeeee....pengajarannya, kalau tak nak beli, better ta payah rasa la kut...(tapi, kita kan pengguna, lagipun, dia nak promote kan, why not kita try dulu la kan??lepas2 ni,kalu jumpa tempat lain pun, kiter tak teragak-agak nak p beli, betul tak???lu pk la sendiri, makcik!!


korek hidung makcik ni, baru tau!!kasi batal puasa dia...eeeee...
(sekadar gambar hiasan)

5 comments

fAtrinA on September 3, 2009 at 9:32 PM said...

hahaaa..buat ape nk korek idung dia long..bukan best pon..wahaha. len kali jawab la sindiran tu huhu

ummi mien on September 3, 2009 at 9:52 PM said...

hahahaa...cite ko ni asal2 angin satu bdn gak bila baca tapi ending nye kelakor. hikhihkhihkhik...
yes. aku pon vote kita korek ramai2 idung makcik itew.

jiejah on September 5, 2009 at 9:21 PM said...

hai along...best la blog along!!!

alan said...

along, bdk tu adik ko eh...
dh besar eh...comel...
xblh lupe aku, along xcited giler nk bg nama kt adik die ni dulu
ahaks..

alifah@along on September 6, 2009 at 10:22 PM said...

fatrina:nak jawab tu memang ketar2 nak jawab ..tapi, org tua, fatin..masuk telinga kanan, kuar tinga kiri daa...nanti, org ckp kurg ajar..hehhehe..cover..

mien:mai, kita serang m**din...korek hidung ramai2..hahhaha

jiejah:hehhee..layanz...

alan:aah, adik aku la tu..comel kang!!tgk kakak dia jer la..huhuhuhu...masa cari nama tu, xcited aku ni kalah mak dia cari nama...hehheheh...siap cek maksud skali...hehehhe...

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea