Wednesday, June 10, 2009

pulut pauh..oh pulut pauh..

Posted by alifah@along at 6:00 PM
Reactions: 
8 juri yang cool..
fuhhh...tetiba je aku rasa tempat mkn kat kg.baru ni best..hehehhe...
bukan pe, 03.06.09 lepas, selepas balik kursus dengan Lembaga Juruukur Bahan Mesia, aku ke Jalan Tar, KL..amik kesempatan la cari kain utk raya nanti...hehhehe...dah shopping dah skit2...nanti, tak rasa sgt, konon2...dptla sepasang..hehehhe...
habis round2 Jalan Tar dengan anim, inda dan k.odah, kami ke Kg. Baru, Kl...makkk iii, as usual, sesak kg. ni...aku survey2 kedai nak mkn ni, sbb kedai yg biasa aku pegi mkn tu, tutup hari tu...so, nmpk la satu kedai ni..RESTORAN SURAYA ...mcm ramai je org kat sini, mesti best ni..."Let's try!!"huhuhu....kitaorg order bubur nasi (ore kelate panggil nasi air :)), somtam, dan pulut mangga (ore kelate panggil pauh)...sekali rasa, adooiiii,menyengat...sedap gilers...hehehhehe...k.odah siap tapau lagi...hehhehe2, nak bwk balik kat suami dan anak2 katanya...
pastu, nak citer la pasal pulut pauh ni...aku tak tau la, dia letak apa dlm pulut tu, asal aku balik umah ni...seminggu dua ni, asyik duk teringat kat dia je...hahahhaha..kelakar kan???huhuhuhu...tp, mmg betul ckp wa ni...sedap siot....pastu, nak dipendekkan citer, sebab kerinduan ku tak tertahan, aku ajak anim mlm td pergi makan kat sana...huhuhu...sesampainya kat sana, kiosk yg jual pulut pauh tu, TUTUP....dammmmmmmm!!!!!frust tertonggeng tonggeng aku kat situ....aduhh...nak buat camna...aku siap tanya abg order lagi..."bang, ari ni pulut pauh tak jual ek??bakpo??" pastu abg tu kata"yo ...cuti ari ni..ari ni jah cuti..esok dia jual"..pastu aku ckp"aduh bang, saya maghi jauh2 ni nak mkn pulut pauh ni...cuti plak..blh mintak no.tepon tak??senang skit nak tanya, takut datang lagi, tak bukak jugak!!"(dlm hati, rugi r myk keta aku!!hehehhe)...pastu abang tu dgn tak beraninya"takpo la dik, ari ni jah cuti nyer, esok dan hari seterusnya, bukak..."hehehehe...dalam hati aku berkata..abang ni takut bini dia kut, nak bg tepon pun tak bagi..bukannya aku nak ngorat....dia tak tahu kemabukan aku mkn pulut pauh dia tu...heheheheh
apapun, aku ratap somtam je la...somtam dia pun sedap gak sebenarnya...tp, sbb kat kelate aku slalu mkn benda ni...tp, kalau kekawan nak mkn, boleh la..sedap gak...ni, gmbr somtam tu...hehhehe...(mmmm..nak promote ni, bkn dpt pulut pauh free pun..hehehhe)


mmm...aku kena pergi plak kg.baru ni Jumaat ni...saper nak ikut aku...jom....hehhehehe..plut pauh...oh pulut pauh...

Tuesday, June 9, 2009

asal cuti sekolah jer berderettttt majlis kahwin ...he3..

Posted by alifah@along at 12:11 AM
Reactions: 
4 juri yang cool..
best tak tajuk post aku kali ni??
saper stuju dengan tajuk aku tu??jangan tak percaya, cuti sekolah tahun ni, aku dpt jemputan 9 majlis..dari bulan 5 sampai bulan 6..berderetttttt...start dengan kawin rosna, kawan time aku blajar diploma sains geomatik (sumber alam)kat uitm dulu..ni dia puan rosna and hubby..

aku, ibu og yg duduk, baiyah bersama pengantin...semoga berbahagia rosna...ko jgn garang sgt dgn pit tu...he3...

heheh...seminggu kemudian (17.05.2009), majlis kenduri amoi kat kl...aku mtk maaf amoi tak dpt pergi ssb, aku ke Penang...hehhehe...
selepas itu, heheh...seminggu selepas itu (23.05.2009), majlis kenduri kak su kat seremban...kaksu pun nak mtk maaf sbb tak dpt...kena outstation ke Pulau Tioman..hehehhe...
selepas selepas itu, heheh...(31.05.2009),ada 2 majlis kenduri iaitu, farah che ani dan rozlin faizah..first sekali,aku mmg hadir ke majlis akad nikah lin sbb konon2 nak pergi kawin yah kiter kat kedah...tp, semua yg dirancang, tak menjadi...nak buat camna kan..kita hanya mampu merancang...maaf ye yahh..maaf secara terbuka ni..he3.
sbb tak jadi ke kenduri yah, aku pun ke kenduri suleen and faizal la...share skit picture..



masa akad nikah...



cantiknya suleen ni...how sweetttt...semoga berbahagia bersama faizal...aminn..

heheh...selepas seminggu berlalu, sorg lagi gang BTB (budak tak betul) plak kawin... 06.06.09 ke kuantan...wedding norma dan pasangannya, hasbi..
aku bersama wawa, gerak dari rumah kul 8 pagi lagi...untuk norma, tak cukup tidur pun takpe..hehehhehe..terharu tak norma???hehhehe...janji dgn kawan2 kat BHP gombak kul 8 gitu lebih la...as usual, aku la paling awal tiba..hehehhe..jgn tak cayer...mula2, aku ngan stiwa yg menaiki MYVi wawa sampai first...diikiuti, lecturer kita, abg.mail, aween sekeluarga, an dan nuril..and last...chekie and chenie...pasangan yg masih dlm honeymoon mood lagi ni, sbb tu lambat..he3...
selama lebih kurang 3 jam, kami konvoi...bila dah sampai tol gambang, lagi satu family join us..pid dan babad yang tinggalkan afieq tu, join kami2 semua menuju ke rumah Noma...lead kali ni, An and Nuril..maklumla, bagi chan la kat dia...dia kan org Pahang...takkan tak tau jln Kuantan...so, an ko jgn kutuk aku tak tau jalan...sbb, ko patut kena tahu jln kg ko tu..he3...(asyik bengang bila org kata aku ni selalu sesat...heheheh :))hehehe..tunjuk gmbr pengantin yg terCONTROL-CONTROL ni...hehehehehe...semoga ma dan hasbi dpt baby cepat..tiru mcm PID (kembang2 la ko Pid..)tp, bila dah dpt anak, jgn ko tinggal2kan plak...ha3...(saper nak mengaku??)


amik berkat skit ek...





abg mail bersama signboard yang amat besar tulisannya..sampai kami semua terkejut melihatnya...ha3..noma, bakpo kecik sgt tulisan sign board ni...mujur mata our leader besar..he3...

selasai wedding umah noma, aku dan wawa ditemani an & nuril, kami ke kenduri kawan aku sorg lagi...Fairoz...pergi jenguk muka jer, tak makan dah..kenyang...dah kawin ko ya, Fairoz..jaga wife ko lek lok..he3..."ni, bukti ko dtg wedding aku ni, tunjuk kat mat yie and mat pete"kata Fairoz...



lepas tu, kami ke Kuantan...kata An, dah lama nak bwk kami mkn kat Tanjung Lumpur ni...mak iii...sedap giler makan..makan lagi??hehehehhe...ikan celup tepung, udang celup tepung, keropok sagu, sotong celup tepung, sata, jagung blended, limau ais, air kelapa...semua soddap....fuhhh...An, tima kasih sbb kenalkan aku tempat ni...hehehhee...
lepas mkn, singgah jap umah kakak an, NA...tumpang mandi, solat..pastu, bertolak ke Kuala Lipis plak..balik kg wawa....heheheh...1st time tidur umah Wawa ni sejak kenal wawa since year 2000...heheheh...esoknya, pulang ke Seri Kembangan dengan keadaan jalan yg agak jammmmmmmmmm...ni lagi satu, asal cuti sekola, highway jadi jammed..fuhhhh!!kul 11 sampai umah....zzzzzz....
nezt week ada lagi wedding...May...and, next next week, ke Kuala Terengganu plak...guess who is married??tunggu....

Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode akhir..

Posted by alifah@along at 9:00 PM
Reactions: 
7 juri yang cool..
25/05/2009..hari selasa di pulau tioman...

hari terakhir...huhuhu..bangun pagi2...tempat pertama pergi hari ni...marine park..he3..taman laut...nak tgk ikan besar lengan aku, boleh la dtg sini..fuhhhh...byk giler ikan...tak der gmbr ikan yg sempat diambil..sbb tak bwk camera...nak snorkelling puas2 ni...he3...sampai tak sempat nak bergambar...he3...
selesai snorkelling, kami balik chalet...pastu, bersiap2 nak pulang...flight jam 150 ni...gmbr kat chalet aku duduk jap...cantik kan??

sebelum balik, pergi kedai jap..beli rokok, coklat..rokok??hehehehe..ni la, kawan aku ni, taufik and matyie kirim rokok murah...satu katon mild 7, satu katon dunhill...fuhhh...bila la nak stop burn duit ni...he3...pastu, pergi airport...dekat je airport ni...5 minit dah sampai..sampai je, check-in dulu...pastu, baru pergi mkn...semasa mkn, en.mujib terima panggilan dr airport..katanya, flight delay sampai kul 4...fuhh..lagi 2 jam aku kat tioman..nak g snorkelling lagi ke??hehehehhehe..takder la....pergi ke site office la....layari internet...bergambar jap dgn diorg ni...




pastu, mujib dpt call skali lagi, flight delay lagi..kul 6.30 petang....fuhh..kata amin, berjaya air ni, tak fly mlm..so, kalau diorg delay lagi, nmpknya, esok jela aku pulang...he3..mujur la, flight kul 6.30 on...kalau tak, aku nak g snorkelling lagi skali..ha3...
ni, gmbr kat airport..


bangga tunjuk baju baru beli kat tioman ni...


thanks berjaya air...walaupun ko delay 4 jam...

dikesempatan ini, aku nak ucap ribuan terima kasih yang tak terkira terutama kepada Amin dan Farid...tak lupa juga kepada matju, mujib, abg. delabi, herman, rudy, dan yg terlibat secara langsung atau tidak sepanjang saya di Pulau Tioman, Pahang ini..tak ingat dah org kat chalet tu...yang tolong angkat tilam dan katil masa aku kat chalet tu dan yg tolong beli roti utk ikan2 tu..keramahan dan pertolongan yang diberikan takkan aku kulupakan...nanti, kalau ada masa, kita jumpa lagi...ok!!


atas flight..sambil terfikir..bila lagi boss nak bagi job mcm ni ek??hehehhe..

pulau tioman, i'm back!! episode 3

Posted by alifah@along at 2:33 AM
Reactions: 
4 juri yang cool..
25/05/2009..isnin di pulau tioman...
bangun agak pagi...tapi, keluar ke site office lewat skit...dlm kul 9...ala, mcm pergi office la...he3...pastu, pergi breakfast...then, lawat tapak projek secara betul2 ni..he3...mak iii, round sampai habis la ni...berpeluh sakan...sampai iema beli baju color putih..panas sgt la tu...he3...
round2...tgk apa yg patut...survey, investigate apa yg patut...amik gmbr nak tunjuk kat our boss..he3...boss, kami mmg dtg buat kerja la..he3...
pastu, tghari, mkn tghari kat liza plak...he3...lepas tu...kami ke Juara...Farid la yg sealu sgt sebut...kg. Juara, Kg. Juara...pastu, dia tanya aku, nak g tak kg. Juara...aku pun jwb, ok...aku ingat kan dekat...mak ii...mmg la 8km je..tp, jalan dia berbukit, masuk hutan...mujur naik 4wd..kalu jalan kaki, sampai juara, aku kurus mcm nasha aziz la jwbnya..ha3...lama gak kami meredah hutan...mcm2 gak kami jumpa...tinggi gak kami daki, sampai udara sejuk kat atas bukit tu kami rasa...mcm kat cameron plak..he3...mai nak tunjuk, kronologi picture kat Kg. Juara...he3...nice place...thanks en. Farid...


pemandangan kg.tekek, pulau tioman dari atas..


tengok batang pokok tu..berbentuk hidung..subhanallah..allah maha pencipta..







foto diambil kat satu chalet yang sgt cantik...jgn tak percaya, chalet ini dijaga oleh mat sallesssss...he3...nice place!!



kat tempat penjagaan turtle...turtle ni nama dia jo...she's blind turtle..kesian kan??..




pastu, makan ABC kat kg. Juara..depan laut cina selatan...he3..slurpsss...


bukti kami di kg. juara...



menuju puncak...!!redah..



jumpa dah...perghhh...sejukkkk air ni...

pastu, sesi pengambaran bermula...antara gmbr ku rasa menarik nak share ngan korang..he3...ni, kat berjaya resort ni...canteknya...








sebelah malam pulak, kami ke kg. air batang...kampung sebelah je...tp, mendaki tangga gak la...terletak di sebelah marine park...masa on da way aku pergi, aku ingat mc tak logik je tempat mkn ada disebalik hutan...rupa2nya, sebelah tmn laut tu, ada kampung...kg. air batang namanya...kata amin.."kita exercise dulu sebelum makan.."aah..betul tu...mlm tu, kami mkn besar la..maklumla...MRCB belanja...hahahhaha...thnks MRCB...tapi,
....aku baru jer beberapa suap nasi ke mulut...cousin aku,iqbal call.."eh, mu pakai insurans keta apa??"...aku pelik and tanya dia balik..."bakpo??"..pastu dia said, "keta mu accident..."..dammmmmmm...terus aku down..."teruk tak??aku tak nak ckp byk, mu tepon mat pis(adik aku)..dia tau aku pakai insurans apa...aku agak lonpac...ntah betul ntah, sbb dia yg renew insurans keta aku baru2 ni...ok..!!", aku terus letak...aduuiiii...sedis aku...aku citer la kat diorg ni...diorg kata...takpe2, relaks...takder apa...so, aku pun tenang je la...he3...senyummmm...malas nak citer benda tak best ni..ok..apapun, bergambar tetap bergambar...


bergambar kat jejantas cantik ni...fuhh..jgn tak cayer...

dah nak habis dah cerita hari ketiga...hehe...abis bergambar, pergi site office jap, update facebook jap...buat keja jap...kul 1 balik chalet ditemani en.Farid..tima kasih kerana menjaga kami....pastu...zzzzz.... ssambung plak nanti...

Wednesday, June 10, 2009

pulut pauh..oh pulut pauh..

Posted by alifah@along at 6:00 PM 8 comments
fuhhh...tetiba je aku rasa tempat mkn kat kg.baru ni best..hehehhe...
bukan pe, 03.06.09 lepas, selepas balik kursus dengan Lembaga Juruukur Bahan Mesia, aku ke Jalan Tar, KL..amik kesempatan la cari kain utk raya nanti...hehhehe...dah shopping dah skit2...nanti, tak rasa sgt, konon2...dptla sepasang..hehehhe...
habis round2 Jalan Tar dengan anim, inda dan k.odah, kami ke Kg. Baru, Kl...makkk iii, as usual, sesak kg. ni...aku survey2 kedai nak mkn ni, sbb kedai yg biasa aku pegi mkn tu, tutup hari tu...so, nmpk la satu kedai ni..RESTORAN SURAYA ...mcm ramai je org kat sini, mesti best ni..."Let's try!!"huhuhu....kitaorg order bubur nasi (ore kelate panggil nasi air :)), somtam, dan pulut mangga (ore kelate panggil pauh)...sekali rasa, adooiiii,menyengat...sedap gilers...hehehhehe...k.odah siap tapau lagi...hehhehe2, nak bwk balik kat suami dan anak2 katanya...
pastu, nak citer la pasal pulut pauh ni...aku tak tau la, dia letak apa dlm pulut tu, asal aku balik umah ni...seminggu dua ni, asyik duk teringat kat dia je...hahahhaha..kelakar kan???huhuhuhu...tp, mmg betul ckp wa ni...sedap siot....pastu, nak dipendekkan citer, sebab kerinduan ku tak tertahan, aku ajak anim mlm td pergi makan kat sana...huhuhu...sesampainya kat sana, kiosk yg jual pulut pauh tu, TUTUP....dammmmmmmm!!!!!frust tertonggeng tonggeng aku kat situ....aduhh...nak buat camna...aku siap tanya abg order lagi..."bang, ari ni pulut pauh tak jual ek??bakpo??" pastu abg tu kata"yo ...cuti ari ni..ari ni jah cuti..esok dia jual"..pastu aku ckp"aduh bang, saya maghi jauh2 ni nak mkn pulut pauh ni...cuti plak..blh mintak no.tepon tak??senang skit nak tanya, takut datang lagi, tak bukak jugak!!"(dlm hati, rugi r myk keta aku!!hehehhe)...pastu abang tu dgn tak beraninya"takpo la dik, ari ni jah cuti nyer, esok dan hari seterusnya, bukak..."hehehehe...dalam hati aku berkata..abang ni takut bini dia kut, nak bg tepon pun tak bagi..bukannya aku nak ngorat....dia tak tahu kemabukan aku mkn pulut pauh dia tu...heheheheh
apapun, aku ratap somtam je la...somtam dia pun sedap gak sebenarnya...tp, sbb kat kelate aku slalu mkn benda ni...tp, kalau kekawan nak mkn, boleh la..sedap gak...ni, gmbr somtam tu...hehhehe...(mmmm..nak promote ni, bkn dpt pulut pauh free pun..hehehhe)


mmm...aku kena pergi plak kg.baru ni Jumaat ni...saper nak ikut aku...jom....hehhehehe..plut pauh...oh pulut pauh...
Continue Reading

Tuesday, June 9, 2009

asal cuti sekolah jer berderettttt majlis kahwin ...he3..

Posted by alifah@along at 12:11 AM 4 comments
best tak tajuk post aku kali ni??
saper stuju dengan tajuk aku tu??jangan tak percaya, cuti sekolah tahun ni, aku dpt jemputan 9 majlis..dari bulan 5 sampai bulan 6..berderetttttt...start dengan kawin rosna, kawan time aku blajar diploma sains geomatik (sumber alam)kat uitm dulu..ni dia puan rosna and hubby..

aku, ibu og yg duduk, baiyah bersama pengantin...semoga berbahagia rosna...ko jgn garang sgt dgn pit tu...he3...

heheh...seminggu kemudian (17.05.2009), majlis kenduri amoi kat kl...aku mtk maaf amoi tak dpt pergi ssb, aku ke Penang...hehhehe...
selepas itu, heheh...seminggu selepas itu (23.05.2009), majlis kenduri kak su kat seremban...kaksu pun nak mtk maaf sbb tak dpt...kena outstation ke Pulau Tioman..hehehhe...
selepas selepas itu, heheh...(31.05.2009),ada 2 majlis kenduri iaitu, farah che ani dan rozlin faizah..first sekali,aku mmg hadir ke majlis akad nikah lin sbb konon2 nak pergi kawin yah kiter kat kedah...tp, semua yg dirancang, tak menjadi...nak buat camna kan..kita hanya mampu merancang...maaf ye yahh..maaf secara terbuka ni..he3.
sbb tak jadi ke kenduri yah, aku pun ke kenduri suleen and faizal la...share skit picture..



masa akad nikah...



cantiknya suleen ni...how sweetttt...semoga berbahagia bersama faizal...aminn..

heheh...selepas seminggu berlalu, sorg lagi gang BTB (budak tak betul) plak kawin... 06.06.09 ke kuantan...wedding norma dan pasangannya, hasbi..
aku bersama wawa, gerak dari rumah kul 8 pagi lagi...untuk norma, tak cukup tidur pun takpe..hehehhehe..terharu tak norma???hehhehe...janji dgn kawan2 kat BHP gombak kul 8 gitu lebih la...as usual, aku la paling awal tiba..hehehhe..jgn tak cayer...mula2, aku ngan stiwa yg menaiki MYVi wawa sampai first...diikiuti, lecturer kita, abg.mail, aween sekeluarga, an dan nuril..and last...chekie and chenie...pasangan yg masih dlm honeymoon mood lagi ni, sbb tu lambat..he3...
selama lebih kurang 3 jam, kami konvoi...bila dah sampai tol gambang, lagi satu family join us..pid dan babad yang tinggalkan afieq tu, join kami2 semua menuju ke rumah Noma...lead kali ni, An and Nuril..maklumla, bagi chan la kat dia...dia kan org Pahang...takkan tak tau jln Kuantan...so, an ko jgn kutuk aku tak tau jalan...sbb, ko patut kena tahu jln kg ko tu..he3...(asyik bengang bila org kata aku ni selalu sesat...heheheh :))hehehe..tunjuk gmbr pengantin yg terCONTROL-CONTROL ni...hehehehehe...semoga ma dan hasbi dpt baby cepat..tiru mcm PID (kembang2 la ko Pid..)tp, bila dah dpt anak, jgn ko tinggal2kan plak...ha3...(saper nak mengaku??)


amik berkat skit ek...





abg mail bersama signboard yang amat besar tulisannya..sampai kami semua terkejut melihatnya...ha3..noma, bakpo kecik sgt tulisan sign board ni...mujur mata our leader besar..he3...

selasai wedding umah noma, aku dan wawa ditemani an & nuril, kami ke kenduri kawan aku sorg lagi...Fairoz...pergi jenguk muka jer, tak makan dah..kenyang...dah kawin ko ya, Fairoz..jaga wife ko lek lok..he3..."ni, bukti ko dtg wedding aku ni, tunjuk kat mat yie and mat pete"kata Fairoz...



lepas tu, kami ke Kuantan...kata An, dah lama nak bwk kami mkn kat Tanjung Lumpur ni...mak iii...sedap giler makan..makan lagi??hehehehhe...ikan celup tepung, udang celup tepung, keropok sagu, sotong celup tepung, sata, jagung blended, limau ais, air kelapa...semua soddap....fuhhh...An, tima kasih sbb kenalkan aku tempat ni...hehehhee...
lepas mkn, singgah jap umah kakak an, NA...tumpang mandi, solat..pastu, bertolak ke Kuala Lipis plak..balik kg wawa....heheheh...1st time tidur umah Wawa ni sejak kenal wawa since year 2000...heheheh...esoknya, pulang ke Seri Kembangan dengan keadaan jalan yg agak jammmmmmmmmm...ni lagi satu, asal cuti sekola, highway jadi jammed..fuhhhh!!kul 11 sampai umah....zzzzzz....
nezt week ada lagi wedding...May...and, next next week, ke Kuala Terengganu plak...guess who is married??tunggu....
Continue Reading

Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode akhir..

Posted by alifah@along at 9:00 PM 7 comments
25/05/2009..hari selasa di pulau tioman...

hari terakhir...huhuhu..bangun pagi2...tempat pertama pergi hari ni...marine park..he3..taman laut...nak tgk ikan besar lengan aku, boleh la dtg sini..fuhhhh...byk giler ikan...tak der gmbr ikan yg sempat diambil..sbb tak bwk camera...nak snorkelling puas2 ni...he3...sampai tak sempat nak bergambar...he3...
selesai snorkelling, kami balik chalet...pastu, bersiap2 nak pulang...flight jam 150 ni...gmbr kat chalet aku duduk jap...cantik kan??

sebelum balik, pergi kedai jap..beli rokok, coklat..rokok??hehehehe..ni la, kawan aku ni, taufik and matyie kirim rokok murah...satu katon mild 7, satu katon dunhill...fuhhh...bila la nak stop burn duit ni...he3...pastu, pergi airport...dekat je airport ni...5 minit dah sampai..sampai je, check-in dulu...pastu, baru pergi mkn...semasa mkn, en.mujib terima panggilan dr airport..katanya, flight delay sampai kul 4...fuhh..lagi 2 jam aku kat tioman..nak g snorkelling lagi ke??hehehehhehe..takder la....pergi ke site office la....layari internet...bergambar jap dgn diorg ni...




pastu, mujib dpt call skali lagi, flight delay lagi..kul 6.30 petang....fuhh..kata amin, berjaya air ni, tak fly mlm..so, kalau diorg delay lagi, nmpknya, esok jela aku pulang...he3..mujur la, flight kul 6.30 on...kalau tak, aku nak g snorkelling lagi skali..ha3...
ni, gmbr kat airport..


bangga tunjuk baju baru beli kat tioman ni...


thanks berjaya air...walaupun ko delay 4 jam...

dikesempatan ini, aku nak ucap ribuan terima kasih yang tak terkira terutama kepada Amin dan Farid...tak lupa juga kepada matju, mujib, abg. delabi, herman, rudy, dan yg terlibat secara langsung atau tidak sepanjang saya di Pulau Tioman, Pahang ini..tak ingat dah org kat chalet tu...yang tolong angkat tilam dan katil masa aku kat chalet tu dan yg tolong beli roti utk ikan2 tu..keramahan dan pertolongan yang diberikan takkan aku kulupakan...nanti, kalau ada masa, kita jumpa lagi...ok!!


atas flight..sambil terfikir..bila lagi boss nak bagi job mcm ni ek??hehehhe..
Continue Reading

pulau tioman, i'm back!! episode 3

Posted by alifah@along at 2:33 AM 4 comments
25/05/2009..isnin di pulau tioman...
bangun agak pagi...tapi, keluar ke site office lewat skit...dlm kul 9...ala, mcm pergi office la...he3...pastu, pergi breakfast...then, lawat tapak projek secara betul2 ni..he3...mak iii, round sampai habis la ni...berpeluh sakan...sampai iema beli baju color putih..panas sgt la tu...he3...
round2...tgk apa yg patut...survey, investigate apa yg patut...amik gmbr nak tunjuk kat our boss..he3...boss, kami mmg dtg buat kerja la..he3...
pastu, tghari, mkn tghari kat liza plak...he3...lepas tu...kami ke Juara...Farid la yg sealu sgt sebut...kg. Juara, Kg. Juara...pastu, dia tanya aku, nak g tak kg. Juara...aku pun jwb, ok...aku ingat kan dekat...mak ii...mmg la 8km je..tp, jalan dia berbukit, masuk hutan...mujur naik 4wd..kalu jalan kaki, sampai juara, aku kurus mcm nasha aziz la jwbnya..ha3...lama gak kami meredah hutan...mcm2 gak kami jumpa...tinggi gak kami daki, sampai udara sejuk kat atas bukit tu kami rasa...mcm kat cameron plak..he3...mai nak tunjuk, kronologi picture kat Kg. Juara...he3...nice place...thanks en. Farid...


pemandangan kg.tekek, pulau tioman dari atas..


tengok batang pokok tu..berbentuk hidung..subhanallah..allah maha pencipta..







foto diambil kat satu chalet yang sgt cantik...jgn tak percaya, chalet ini dijaga oleh mat sallesssss...he3...nice place!!



kat tempat penjagaan turtle...turtle ni nama dia jo...she's blind turtle..kesian kan??..




pastu, makan ABC kat kg. Juara..depan laut cina selatan...he3..slurpsss...


bukti kami di kg. juara...



menuju puncak...!!redah..



jumpa dah...perghhh...sejukkkk air ni...

pastu, sesi pengambaran bermula...antara gmbr ku rasa menarik nak share ngan korang..he3...ni, kat berjaya resort ni...canteknya...








sebelah malam pulak, kami ke kg. air batang...kampung sebelah je...tp, mendaki tangga gak la...terletak di sebelah marine park...masa on da way aku pergi, aku ingat mc tak logik je tempat mkn ada disebalik hutan...rupa2nya, sebelah tmn laut tu, ada kampung...kg. air batang namanya...kata amin.."kita exercise dulu sebelum makan.."aah..betul tu...mlm tu, kami mkn besar la..maklumla...MRCB belanja...hahahhaha...thnks MRCB...tapi,
....aku baru jer beberapa suap nasi ke mulut...cousin aku,iqbal call.."eh, mu pakai insurans keta apa??"...aku pelik and tanya dia balik..."bakpo??"..pastu dia said, "keta mu accident..."..dammmmmmm...terus aku down..."teruk tak??aku tak nak ckp byk, mu tepon mat pis(adik aku)..dia tau aku pakai insurans apa...aku agak lonpac...ntah betul ntah, sbb dia yg renew insurans keta aku baru2 ni...ok..!!", aku terus letak...aduuiiii...sedis aku...aku citer la kat diorg ni...diorg kata...takpe2, relaks...takder apa...so, aku pun tenang je la...he3...senyummmm...malas nak citer benda tak best ni..ok..apapun, bergambar tetap bergambar...


bergambar kat jejantas cantik ni...fuhh..jgn tak cayer...

dah nak habis dah cerita hari ketiga...hehe...abis bergambar, pergi site office jap, update facebook jap...buat keja jap...kul 1 balik chalet ditemani en.Farid..tima kasih kerana menjaga kami....pastu...zzzzz.... ssambung plak nanti...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea