Tuesday, July 7, 2009

interview again..

Posted by alifah@along at 1:21 AM
Reactions: 
12 juri yang cool..
venue: *K*
date : 07.07.2009
time : 8.00am-1.00pm

interview..oh interview...asik2 interview...org selalu tanya aku, kenapa ko nak kerja *K* lagi, sedangkan ko dah kerja kat ***(korang tau kan?)??mmm...soalan ni, agak private..tetapi, aku ulas la skit...bagi kesedaran kat kawan2 aku yg sering bertanya...mai aku citer kisah sedih aku ni..hehhehe..korg selalu ckp aku byk duit la ,itu la , ini la...

actually, kerja kat *** ni memang best...bukan per, selalu dapat balik awal...hehehhe..pastu, disayangi boss..hehehhehe..koya...kerja pun takder la beban giler babun...tu, yg aku blh jalan2 tu..hehhehe...tapi, aku kat sini, diberi gaji harian...maksudnya, kalau aku dtg kerja, aku dpt gaji..dan begitu la sebaliknya...cuti yg diberi hanyala 7 hari setahun ..itu, kalau aku sakit demam pun dikira cuti 7 hari itu..maksudnya, aku hanya dapat 7 HARI SETAHUN untuk CUTI BERGAJI..yang lain2, aku sendiri cuti, sendiri tanggung la...sebab tula, kawan2 aku yang demam pun datang office gak...kesian kan kat KAMI..hehhehe..bukan nyer nak perburukkan, tapi inilah realiti yang terpaksa kami tanggung...pelik gak org kat *** ni...takder inisiatif nak tolong KAMI ni...huhuhu...lagi satu, ntah dapat sambung ke tak kontrak KAMI utk tahun depan ni??beginilah nasib...diriku yang malang...

dah paham semua??...hehhehe...sebab tu la, aku dan kawan2 telah membuat persediaan awal untuk mencari kerja di tempat lain,lebih-lebih lagi *K*...macam korang tak tau, *K* kan boleh dikatakan best la jugak kan??kerajaan...hehhehe...sememangnya aku tau *K* pun mengambil kami sebagai Contract For Services (CFS)...dah tau dah short form dia...tapi CFS ni adalah jugak kelebihan dan kekurangan dia...aku tak boleh cakap banyak lagi la...kalau dah dapat, baru boleh cakap..hehheheh...yang pasti, cuti dia byk la dari ***....ehhehhe..15 hari cuti tahunan + 10 hari cuti sakit...



okla, aku citer la skit pasal interview tadi...aku pergi dgn wawa yang dtg dari PENANG tu, utk interview sama2...pastu jumpa cik anis (X RB yang aku kenal)...aku dapat turn no. 15...setelah menunggu yang agak lama, kul 1230 aku masuk ke dalam bilik intervieew...nampaknya 2 org puan dari *K* yang nak interview saya...hehhehe...macam biasa, soklan 1st, introduce ur self..aku pun cakap la...nama, graduate from uitm, sekrg keja kat ***, dulu bekerja kat kontraktor...pastu, dia pun tanya, kenapa u nak kerja sini sedangkan u dah kat ***..aku pun cerita la..pot pet pot pet...pastu, dia tanya apa yang u buat kat ***??aku pun pot pet pot pet...byk betul aku bercerita..lagi satu, aku kat *** ni , takder org guide aku...semua, aku kena buat sendiri...pastu, puan tu pun kata...bagus la, u blh belajar sendiri...hehhehe..dapat bagus sebutir...pastu, dia tanya aku, macam mana cara u hilangkan stress??aku pun ckpla, aku suka travel..hehhehe...puan tu pun kata..'byk la awak cuti nanti?'hehhehe..aku pun jawab.."depends la puan...kalau ada cuti+duit, blh la..."mm...puan tu tanya lagi.."tu, kalau jangka masa panjang...kalau masa pendek, how?"..aku pun jawab...saya suka berborak + jumpa kawan2 saya dan share idea serta masalah bersama2..hehhehe..saya ni memang suka berborak+penyakit mulut..hehehe(bengong aku, siap cakap, penyakit mulut lagi...).pastu, puan tu tanya. "apa?penyakit mulut??"...aku pun jawab.."aah, banyak bercakap la..."..puan tu pun senyum dan berkata "berborak sambil bekerja la kan?..."hehheheh...aku pun senyum dan mengIYAkan...hahhahaha...budus aku ni...mcm bercakap dgn kawan2 aku pulak....apapun, terlajak kata dah tak boleh buat apa dah...
pastu, soklan last...apa yang membuatkan *K* nak amik awak kerja ngan *K* ni??...hehhehhee...soklan yang terpaksa menonjolkan diri sendiri...aku taknak riak sangat...so, aku taknak citer la kat sini..this is my private answer..ahahaha....pastu, habis la...

bercerita mengenai wawa plak..skit jerla ek aku citer...wawa banyak kena tanya bab kontrak...antaranya, material on site berapa percent yang blh dibayar??pastu, ada banyak lagi la yang diorg tanya...wawa tak citer sangat kat aku plak...tapi, takper wa, kalau ada rezeki kita dapat la ek...alangkah bestnya, dapat duduk serumah mcm dulu...hehehhe

so, kepada kekawan yang nak pergi interview *K* ni...buat preparation betul2 ek...sama2 kita berdoa, okay!!

Tuesday, July 7, 2009

interview again..

Posted by alifah@along at 1:21 AM 12 comments
venue: *K*
date : 07.07.2009
time : 8.00am-1.00pm

interview..oh interview...asik2 interview...org selalu tanya aku, kenapa ko nak kerja *K* lagi, sedangkan ko dah kerja kat ***(korang tau kan?)??mmm...soalan ni, agak private..tetapi, aku ulas la skit...bagi kesedaran kat kawan2 aku yg sering bertanya...mai aku citer kisah sedih aku ni..hehhehe..korg selalu ckp aku byk duit la ,itu la , ini la...

actually, kerja kat *** ni memang best...bukan per, selalu dapat balik awal...hehehhe..pastu, disayangi boss..hehehhehe..koya...kerja pun takder la beban giler babun...tu, yg aku blh jalan2 tu..hehhehe...tapi, aku kat sini, diberi gaji harian...maksudnya, kalau aku dtg kerja, aku dpt gaji..dan begitu la sebaliknya...cuti yg diberi hanyala 7 hari setahun ..itu, kalau aku sakit demam pun dikira cuti 7 hari itu..maksudnya, aku hanya dapat 7 HARI SETAHUN untuk CUTI BERGAJI..yang lain2, aku sendiri cuti, sendiri tanggung la...sebab tula, kawan2 aku yang demam pun datang office gak...kesian kan kat KAMI..hehhehe..bukan nyer nak perburukkan, tapi inilah realiti yang terpaksa kami tanggung...pelik gak org kat *** ni...takder inisiatif nak tolong KAMI ni...huhuhu...lagi satu, ntah dapat sambung ke tak kontrak KAMI utk tahun depan ni??beginilah nasib...diriku yang malang...

dah paham semua??...hehhehe...sebab tu la, aku dan kawan2 telah membuat persediaan awal untuk mencari kerja di tempat lain,lebih-lebih lagi *K*...macam korang tak tau, *K* kan boleh dikatakan best la jugak kan??kerajaan...hehhehe...sememangnya aku tau *K* pun mengambil kami sebagai Contract For Services (CFS)...dah tau dah short form dia...tapi CFS ni adalah jugak kelebihan dan kekurangan dia...aku tak boleh cakap banyak lagi la...kalau dah dapat, baru boleh cakap..hehheheh...yang pasti, cuti dia byk la dari ***....ehhehhe..15 hari cuti tahunan + 10 hari cuti sakit...



okla, aku citer la skit pasal interview tadi...aku pergi dgn wawa yang dtg dari PENANG tu, utk interview sama2...pastu jumpa cik anis (X RB yang aku kenal)...aku dapat turn no. 15...setelah menunggu yang agak lama, kul 1230 aku masuk ke dalam bilik intervieew...nampaknya 2 org puan dari *K* yang nak interview saya...hehhehe...macam biasa, soklan 1st, introduce ur self..aku pun cakap la...nama, graduate from uitm, sekrg keja kat ***, dulu bekerja kat kontraktor...pastu, dia pun tanya, kenapa u nak kerja sini sedangkan u dah kat ***..aku pun cerita la..pot pet pot pet...pastu, dia tanya apa yang u buat kat ***??aku pun pot pet pot pet...byk betul aku bercerita..lagi satu, aku kat *** ni , takder org guide aku...semua, aku kena buat sendiri...pastu, puan tu pun kata...bagus la, u blh belajar sendiri...hehhehe..dapat bagus sebutir...pastu, dia tanya aku, macam mana cara u hilangkan stress??aku pun ckpla, aku suka travel..hehhehe...puan tu pun kata..'byk la awak cuti nanti?'hehhehe..aku pun jawab.."depends la puan...kalau ada cuti+duit, blh la..."mm...puan tu tanya lagi.."tu, kalau jangka masa panjang...kalau masa pendek, how?"..aku pun jawab...saya suka berborak + jumpa kawan2 saya dan share idea serta masalah bersama2..hehhehe..saya ni memang suka berborak+penyakit mulut..hehehe(bengong aku, siap cakap, penyakit mulut lagi...).pastu, puan tu tanya. "apa?penyakit mulut??"...aku pun jawab.."aah, banyak bercakap la..."..puan tu pun senyum dan berkata "berborak sambil bekerja la kan?..."hehheheh...aku pun senyum dan mengIYAkan...hahhahaha...budus aku ni...mcm bercakap dgn kawan2 aku pulak....apapun, terlajak kata dah tak boleh buat apa dah...
pastu, soklan last...apa yang membuatkan *K* nak amik awak kerja ngan *K* ni??...hehhehhee...soklan yang terpaksa menonjolkan diri sendiri...aku taknak riak sangat...so, aku taknak citer la kat sini..this is my private answer..ahahaha....pastu, habis la...

bercerita mengenai wawa plak..skit jerla ek aku citer...wawa banyak kena tanya bab kontrak...antaranya, material on site berapa percent yang blh dibayar??pastu, ada banyak lagi la yang diorg tanya...wawa tak citer sangat kat aku plak...tapi, takper wa, kalau ada rezeki kita dapat la ek...alangkah bestnya, dapat duduk serumah mcm dulu...hehehhe

so, kepada kekawan yang nak pergi interview *K* ni...buat preparation betul2 ek...sama2 kita berdoa, okay!!
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea