Thursday, September 30, 2010

ada apa pada title??

Posted by alifah@along at 12:29 AM
Reactions: 
1 juri yang cool..


tajuk tak bleh belah...actually, citer ni tak der la nak membangga atau nak menyindir saper2 ...tapi mmg realiti berlaku kat diri aku...


ceritanya bermula pagi tadi:

ada seseorg dari Bahagian lain datang mencari Cik Alifah (org ini sentiasa berhubung dgn aku bila dia hantar dokumen yg banyak), aku bagi nama la...dia ialah Mr. M...datang kat ofis aku dan dia terus meluru ke tempat aku...sebelum ini, dia tak pernah ke tempat duduk aku...pastu, dia terbaca title aku tu..pastu, dia dgn muka tak puas hati...then, bertanya kat aku,
"eh, cik Alifah ni, Penolong Pengarah ek?" soal Mr. M padaku...
aku pun jawab, "aah, kenapa?ingat saya ni apa?"..pastu, korang nak tau tak dia jawab apa??hehhehe..
"la..saya ingat Cik Alifah ni Pembantu Tadbir je selama ni?"...hahhahaha....aku senyum je..pastu dia sambung lagi
"tapi, bagusla Cik Alifah..merendah diri.."..
aku lagi lagi SENYUM ..dia tanya lagi....memang dia tak berapa puas hati...
" memang dari dulu ke Cik Alifah ni Penolong Pengarah??atau baru je??"
hehhehee....apakah aku ni tidak layak utk menjadi bossy??atau aku ni bukan Bossy orgnya??hehhehe
aku jawab " aah dari dulu lagi Mr.M...tapi biasala saya memang camni, tak der apapun.."hehhehe...
so, kesimpulannya di sini, saya mmg tak suka nak gembar gemburkan title yg bagi saya tak der apapun...kita semua manusia biasa...cuma, kadang2, bila kita jadi baik dgn org bawahan kita, kita kena pijak kepala...bagi saya, saya buat tugas saya...awak buat tugas awak...itu aja...kerja dalam TEAMWORK..itu pendirian saya!! tp, jgn plak bila disuruh, berdalih tak tentu pasal...ok!!

Thursday, September 30, 2010

ada apa pada title??

Posted by alifah@along at 12:29 AM 1 comments


tajuk tak bleh belah...actually, citer ni tak der la nak membangga atau nak menyindir saper2 ...tapi mmg realiti berlaku kat diri aku...


ceritanya bermula pagi tadi:

ada seseorg dari Bahagian lain datang mencari Cik Alifah (org ini sentiasa berhubung dgn aku bila dia hantar dokumen yg banyak), aku bagi nama la...dia ialah Mr. M...datang kat ofis aku dan dia terus meluru ke tempat aku...sebelum ini, dia tak pernah ke tempat duduk aku...pastu, dia terbaca title aku tu..pastu, dia dgn muka tak puas hati...then, bertanya kat aku,
"eh, cik Alifah ni, Penolong Pengarah ek?" soal Mr. M padaku...
aku pun jawab, "aah, kenapa?ingat saya ni apa?"..pastu, korang nak tau tak dia jawab apa??hehhehe..
"la..saya ingat Cik Alifah ni Pembantu Tadbir je selama ni?"...hahhahaha....aku senyum je..pastu dia sambung lagi
"tapi, bagusla Cik Alifah..merendah diri.."..
aku lagi lagi SENYUM ..dia tanya lagi....memang dia tak berapa puas hati...
" memang dari dulu ke Cik Alifah ni Penolong Pengarah??atau baru je??"
hehhehee....apakah aku ni tidak layak utk menjadi bossy??atau aku ni bukan Bossy orgnya??hehhehe
aku jawab " aah dari dulu lagi Mr.M...tapi biasala saya memang camni, tak der apapun.."hehhehe...
so, kesimpulannya di sini, saya mmg tak suka nak gembar gemburkan title yg bagi saya tak der apapun...kita semua manusia biasa...cuma, kadang2, bila kita jadi baik dgn org bawahan kita, kita kena pijak kepala...bagi saya, saya buat tugas saya...awak buat tugas awak...itu aja...kerja dalam TEAMWORK..itu pendirian saya!! tp, jgn plak bila disuruh, berdalih tak tentu pasal...ok!!
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea