Wednesday, August 5, 2009

aku dah fed-up!!!

Posted by alifah@along at 5:46 PM
Reactions: 
12 juri yang cool..
arghhhh....aku dah fed-up sebenarnya...geram+tension+letih+etc....
dah 2 kali interview kat *K*, tp, result stay sama...same with the previous result i got...failed again...oh god, what should i do??...aku pasrah....
dipendekkan cerita, semalam, aku call bahagian sumber manusia, *K*...sajer2 jer call, sebab dah agak, shortlist sepatutnya dah kuar, sebab tengah bulan 8 ni, sepatutnya, staf baru akan masuk (mengikut form yg kami tulis masa interview)..pastu, bolehla berckp dgn cik aida yg incharge pasal CFS ni...dia just mintak nama aku and jawatan yg aku pohon..."maaf, nama anda takder dlm senarai kami ni"so, aku pun buat conclusion la...dammmmmm!!!tak dapat la ni...uhuk!!sedih dlm hati...pastu, aku tanya, "berapa ramai amik QS kali ni?"dia pun jwb..."22 org je kak"...adoi...dalam lebih kurang 150 org pergi interview, 22 org je amik??huhhhhh!!hampeh la mcm ni...baek tak payah buat interview dah ler...select jer anak2 kakitgn ker, anak kabel2 gajah ker...eeeeeeeee.....sakit nyer hati!!!aku rasa dah bagi terbaik dah hari tu...apa seleeek aku ni kali ni??mungkin terlebey ckp kut...hehehhee...but it depends on interviewer actually...ada sesetengah interviewer, suka org yg byk berckp (mcm aku ni...), tp, ada yg suka bisu terus...(aku rasa puan tu, suka yg spesis bisu agaknya)...tp, aku mmg akan ingat la interviewer aku ari tu sampai bila2...bukan pendendam, tp, once, aku dah berjaya nanti, aku akan tunjuk kat diorg ni, bahawasanya, rugi sgtt2 tak amik aku time tu (hahhahaha...pendendam ke aku ni???)eeeeee....geram gak sebenarnya....(jgn lebey2 ya, anda nur alifah puasa hari ni..hehhehe)...
apapun, aku terpaksa terima ujian ini dengan redha...mungkin, rezeki anda lagi besar dari itu,mungkin akan dapat tetap terus...takder contract2...(kata salah sorg teman rapatku..)mmmm...apapun cabaran, akan aku sahut...insyaallah...doakan kejayaan aku di lain hari interview pulak ye!!mungkin aku terlebey ckp masa interview hari tu....(aku masih ingat kebecokkan aku masa interview hari tu..hehhehe...)..apapun, zassssssss.....result dah kuar, nak buat camna lagi kan??mmm...


aku perlukan percutian!!!!!

Wednesday, August 5, 2009

aku dah fed-up!!!

Posted by alifah@along at 5:46 PM 12 comments
arghhhh....aku dah fed-up sebenarnya...geram+tension+letih+etc....
dah 2 kali interview kat *K*, tp, result stay sama...same with the previous result i got...failed again...oh god, what should i do??...aku pasrah....
dipendekkan cerita, semalam, aku call bahagian sumber manusia, *K*...sajer2 jer call, sebab dah agak, shortlist sepatutnya dah kuar, sebab tengah bulan 8 ni, sepatutnya, staf baru akan masuk (mengikut form yg kami tulis masa interview)..pastu, bolehla berckp dgn cik aida yg incharge pasal CFS ni...dia just mintak nama aku and jawatan yg aku pohon..."maaf, nama anda takder dlm senarai kami ni"so, aku pun buat conclusion la...dammmmmm!!!tak dapat la ni...uhuk!!sedih dlm hati...pastu, aku tanya, "berapa ramai amik QS kali ni?"dia pun jwb..."22 org je kak"...adoi...dalam lebih kurang 150 org pergi interview, 22 org je amik??huhhhhh!!hampeh la mcm ni...baek tak payah buat interview dah ler...select jer anak2 kakitgn ker, anak kabel2 gajah ker...eeeeeeeee.....sakit nyer hati!!!aku rasa dah bagi terbaik dah hari tu...apa seleeek aku ni kali ni??mungkin terlebey ckp kut...hehehhee...but it depends on interviewer actually...ada sesetengah interviewer, suka org yg byk berckp (mcm aku ni...), tp, ada yg suka bisu terus...(aku rasa puan tu, suka yg spesis bisu agaknya)...tp, aku mmg akan ingat la interviewer aku ari tu sampai bila2...bukan pendendam, tp, once, aku dah berjaya nanti, aku akan tunjuk kat diorg ni, bahawasanya, rugi sgtt2 tak amik aku time tu (hahhahaha...pendendam ke aku ni???)eeeeee....geram gak sebenarnya....(jgn lebey2 ya, anda nur alifah puasa hari ni..hehhehe)...
apapun, aku terpaksa terima ujian ini dengan redha...mungkin, rezeki anda lagi besar dari itu,mungkin akan dapat tetap terus...takder contract2...(kata salah sorg teman rapatku..)mmmm...apapun cabaran, akan aku sahut...insyaallah...doakan kejayaan aku di lain hari interview pulak ye!!mungkin aku terlebey ckp masa interview hari tu....(aku masih ingat kebecokkan aku masa interview hari tu..hehhehe...)..apapun, zassssssss.....result dah kuar, nak buat camna lagi kan??mmm...


aku perlukan percutian!!!!!
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea