Thursday, July 19, 2007

jom ...pizza baru..

Posted by alifah@along at 7:59 AM
Reactions: 
2 juri yang cool..
hehhe...mkn..mkn..nak mkn pizza..adikku merenget...ini permintaan adik2 ku...so, aku janji la, kalu aku dpt gaji, aku blanja..hehhehe..so tercapai la hajat diorg mlm ni...bos aku baru bagi half lg gaji aku yg tak tertunai...lmbt skit, sbb ada mslh yg tak dpt nak dielakkan..biasa r..hehhehe..apapun, kira seronok la diorg ni...mkn sampai muntah..heheheh...pizza yg kami order tu, yg jenis baru tu..ala..lupa la nama dia..blh tahan la...tp, muak gak la..byk cheese...muak2 pun, tertelan gak...hahhaha...muka 2 org adik aku ni yg semangat sgt..maklumlah dah lama diorg tak mkn pizza..hehhehe..kesiannn.....

Wednesday, July 18, 2007

tengahari yg meletihkan...malam yang memuaskan..hahaha...makan durian la..

Posted by alifah@along at 7:42 AM
Reactions: 
2 juri yang cool..






dari Kolej Komuniti, jam 12.45 tgh hari, aku berangkat ke tapak projek ku..hehehe..Stesyen Keretapi Kuala Krai..perjalanan memakan masa 1 jam stengah..perghhhhh..bosan giler drive sorg2..tp, mujur la...ada perakam MP3 dlm keta aku ni...melalak la aku sorg2..hehhehe...sesampainyer aku ke site...keja mengeCHECk bermula..amik gmbr2.. tula kerja aku...pusing sana pusing sini...di bwh cuaca panas terik aku berjalan membuat valuation of work done...hehehhe..maklumlah, nak jd QS sgt..hehehe...slps round2 kwsn site tu, tiba2 aku tertarik kat satu tempat ni...ada byk sleeper (material of track work)..pastu, apa lg, abadikanlah satu foto kat sini..hehehhehe...nah..tgkla...budget cun la tu..hahhaha...ok la...habis dah citer pasal tghri yg meletihkan..aku pun jd letih nak citer byk2...





jam 9.30, makcik ku, CIKNA (nama manja la tu..), menelefonku...inilah dialog yg sempat dirakamkan..berbunyi.." maila umah, kalau nak mkn pulut durian..."...hehhehe..aku pun bertanya..."apa??mkn pulut durian???skrg ke???" hehhehe.."iyela..skrg,"cikna ku menjawab...hip hoorey..mknn favourite...apa lagi, dgn penuh smgt, aku nak ke um
ah cikna ni...apapun, kena pegi sekolah, amik adlin dulu..hehhehe...dgn kelajuan 100km/j, aku pecut...hehehe..tipu lar, bwk 100km/j kat wb...hehehhe..nak citer la..laju gak la...
pastu, aku pun sampai la umah cikna...mkn la pulut durian dgn penuh rasa syukur, ewah!!!kalau tak caya, tgkla..detik mkn2 kami...syukur, tak tertelan butir durian..hahhaha...kalau nak tau, makcik aku tu, yg free hair tu..masih muda kan??awet muda, tp , umur dah tua..hehehhe..anak dah tiga tu, beb...tu, anak dia la..yg laki tu...okla..ni kira promote makcik yg dah kawin..buat apa kan?....hahhaha...

menuju kejayaan buat sepupuku..MAIZATUL ZAINAB...

Posted by alifah@along at 6:15 AM
Reactions: 
0 juri yang cool..
ari ni, bangun awal skit dari biasa...ari ni, byk tempat yang nak g ni...at first, ari ni, di sebabkan ketiadaan org ke office utk membuka pintu2...aku la yg dipertanggungjawabkan..maklumlah, antara 3 org kepercayaan BOSS...hehehehe....(yg ada kunci la...)lepas pada tu, aku ke Kolej Komuniti utk menghantar spupu ku, Maiza yg mengikuti kursus Sijil Fesyen dan Pakaian..hehehhe..lepas ni, blh la suruh dia jer design baju kawin aku..hahhaha..mcm tau jah, biila nak kawin..padahal calon pun talak..uhahhahaha....apapun, ku ingatkan Kolej itu besar gak la...tp, mak ai...sedih gua...umah kedai je..tapi takpe maiza, belajar tu yg penting..mentang2 la aku ni biasa duduk kat UiTM yg gah itu, rasa mcm sedih je tgk org nyer Kolej..kihkihkih....ni dah menghina ni....hehehhehe..skit je...tgk la, gmbr menuju kejayaan utk Maizatul Zainab Mohd Kamarul Bahrin..Insyaallah...lepas tu, pegi la beratur utk Registration....masa beratur, tiba2 satu org ni dtg..dia kata nak amik gmbr kami2 ni, nak masuk paper maa...hehehhee..kalu org pantai timur ni tau la..paper Sinar Harian..samah jah...tp, skrg dah tak samah jah...hehehhe..so, apap lagi posing la aku ni..biar la bukan student sini pun..kahkahkah...lepas jah wartawan tu kelik..aku pun bwk kuar la camera ofis aku utk mengambil gmbr kami berdua..dan inilah hasilnya..hehehhee...lepas tu, kami pun pegi la umah sewa dia..mak ai..sedihnya...16 org satu bilik..bukan umah sewa ni kalu gini..dorm sewa maa...hahahha..then, carila kedudukan yg paling best...akhirnya, dptlah kami tmpt yg boleh kira best la...lepas settle angkat2 brg dia..aku pun mintak diri..nak g Kuala Krai plak ni...nanti aku citer pasni ek..nak g amik adik kat sekolah jap..hehhehehe...meraung dia nanti...



Tuesday, July 17, 2007

hahaha..an idola aku..

Posted by alifah@along at 8:37 AM
Reactions: 
3 juri yang cool..
hehhehe...tajuk blog masih di pikir..mcm bagus..
anyway....ntah knp, aku terjerat ke dlm arena blog gak...hehehhe..an la ni..aku meniru dia...
sbb tu, aku tulis, an idola aku....an ni, mmg aku dah kenal dari thn 2000 lagi...spjg aku knl dia ni, tak pernah pun aku dgr, dia suka benda2 gini..heheh..ntah knp, kali ini lain...hehehhe..mungkin dia boring sgt ni....apapun an...gud luck for your new job..wpun ada sedikit rasa jeles ko duduk tmpt best tu...hehehhee

Thursday, July 19, 2007

jom ...pizza baru..

Posted by alifah@along at 7:59 AM 2 comments
hehhe...mkn..mkn..nak mkn pizza..adikku merenget...ini permintaan adik2 ku...so, aku janji la, kalu aku dpt gaji, aku blanja..hehhehe..so tercapai la hajat diorg mlm ni...bos aku baru bagi half lg gaji aku yg tak tertunai...lmbt skit, sbb ada mslh yg tak dpt nak dielakkan..biasa r..hehhehe..apapun, kira seronok la diorg ni...mkn sampai muntah..heheheh...pizza yg kami order tu, yg jenis baru tu..ala..lupa la nama dia..blh tahan la...tp, muak gak la..byk cheese...muak2 pun, tertelan gak...hahhaha...muka 2 org adik aku ni yg semangat sgt..maklumlah dah lama diorg tak mkn pizza..hehhehe..kesiannn.....

Continue Reading

Wednesday, July 18, 2007

tengahari yg meletihkan...malam yang memuaskan..hahaha...makan durian la..

Posted by alifah@along at 7:42 AM 2 comments






dari Kolej Komuniti, jam 12.45 tgh hari, aku berangkat ke tapak projek ku..hehehe..Stesyen Keretapi Kuala Krai..perjalanan memakan masa 1 jam stengah..perghhhhh..bosan giler drive sorg2..tp, mujur la...ada perakam MP3 dlm keta aku ni...melalak la aku sorg2..hehhehe...sesampainyer aku ke site...keja mengeCHECk bermula..amik gmbr2.. tula kerja aku...pusing sana pusing sini...di bwh cuaca panas terik aku berjalan membuat valuation of work done...hehehhe..maklumlah, nak jd QS sgt..hehehe...slps round2 kwsn site tu, tiba2 aku tertarik kat satu tempat ni...ada byk sleeper (material of track work)..pastu, apa lg, abadikanlah satu foto kat sini..hehehhehe...nah..tgkla...budget cun la tu..hahhaha...ok la...habis dah citer pasal tghri yg meletihkan..aku pun jd letih nak citer byk2...





jam 9.30, makcik ku, CIKNA (nama manja la tu..), menelefonku...inilah dialog yg sempat dirakamkan..berbunyi.." maila umah, kalau nak mkn pulut durian..."...hehhehe..aku pun bertanya..."apa??mkn pulut durian???skrg ke???" hehhehe.."iyela..skrg,"cikna ku menjawab...hip hoorey..mknn favourite...apa lagi, dgn penuh smgt, aku nak ke um
ah cikna ni...apapun, kena pegi sekolah, amik adlin dulu..hehhehe...dgn kelajuan 100km/j, aku pecut...hehehe..tipu lar, bwk 100km/j kat wb...hehehhe..nak citer la..laju gak la...
pastu, aku pun sampai la umah cikna...mkn la pulut durian dgn penuh rasa syukur, ewah!!!kalau tak caya, tgkla..detik mkn2 kami...syukur, tak tertelan butir durian..hahhaha...kalau nak tau, makcik aku tu, yg free hair tu..masih muda kan??awet muda, tp , umur dah tua..hehehhe..anak dah tiga tu, beb...tu, anak dia la..yg laki tu...okla..ni kira promote makcik yg dah kawin..buat apa kan?....hahhaha...
Continue Reading

menuju kejayaan buat sepupuku..MAIZATUL ZAINAB...

Posted by alifah@along at 6:15 AM 0 comments
ari ni, bangun awal skit dari biasa...ari ni, byk tempat yang nak g ni...at first, ari ni, di sebabkan ketiadaan org ke office utk membuka pintu2...aku la yg dipertanggungjawabkan..maklumlah, antara 3 org kepercayaan BOSS...hehehehe....(yg ada kunci la...)lepas pada tu, aku ke Kolej Komuniti utk menghantar spupu ku, Maiza yg mengikuti kursus Sijil Fesyen dan Pakaian..hehehhe..lepas ni, blh la suruh dia jer design baju kawin aku..hahhaha..mcm tau jah, biila nak kawin..padahal calon pun talak..uhahhahaha....apapun, ku ingatkan Kolej itu besar gak la...tp, mak ai...sedih gua...umah kedai je..tapi takpe maiza, belajar tu yg penting..mentang2 la aku ni biasa duduk kat UiTM yg gah itu, rasa mcm sedih je tgk org nyer Kolej..kihkihkih....ni dah menghina ni....hehehhehe..skit je...tgk la, gmbr menuju kejayaan utk Maizatul Zainab Mohd Kamarul Bahrin..Insyaallah...lepas tu, pegi la beratur utk Registration....masa beratur, tiba2 satu org ni dtg..dia kata nak amik gmbr kami2 ni, nak masuk paper maa...hehehhee..kalu org pantai timur ni tau la..paper Sinar Harian..samah jah...tp, skrg dah tak samah jah...hehehhe..so, apap lagi posing la aku ni..biar la bukan student sini pun..kahkahkah...lepas jah wartawan tu kelik..aku pun bwk kuar la camera ofis aku utk mengambil gmbr kami berdua..dan inilah hasilnya..hehehhee...lepas tu, kami pun pegi la umah sewa dia..mak ai..sedihnya...16 org satu bilik..bukan umah sewa ni kalu gini..dorm sewa maa...hahahha..then, carila kedudukan yg paling best...akhirnya, dptlah kami tmpt yg boleh kira best la...lepas settle angkat2 brg dia..aku pun mintak diri..nak g Kuala Krai plak ni...nanti aku citer pasni ek..nak g amik adik kat sekolah jap..hehhehehe...meraung dia nanti...



Continue Reading

Tuesday, July 17, 2007

hahaha..an idola aku..

Posted by alifah@along at 8:37 AM 3 comments
hehhehe...tajuk blog masih di pikir..mcm bagus..
anyway....ntah knp, aku terjerat ke dlm arena blog gak...hehehhe..an la ni..aku meniru dia...
sbb tu, aku tulis, an idola aku....an ni, mmg aku dah kenal dari thn 2000 lagi...spjg aku knl dia ni, tak pernah pun aku dgr, dia suka benda2 gini..heheh..ntah knp, kali ini lain...hehehhe..mungkin dia boring sgt ni....apapun an...gud luck for your new job..wpun ada sedikit rasa jeles ko duduk tmpt best tu...hehehhee
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea