Wednesday, December 1, 2010

si budak berambut panjang...

Posted by alifah@along at 4:54 PM
Reactions: 
9 juri yang cool..
oh, budak itu bukan saya okkay....mungkin 18 tahun lagi baru saya boleh buat rambut mcm tu (mata ke atas, tgn ke dada)...kalau tak potong dari sekarang le...
alkisahnya, mlm tadi p tgk RAPUNZEL...mak iiii, best siot...siot pun tak best mcm ni...mmg la kesah dia yg macam kita zaman kanak2 dulu...tp, ada la sedikit tambah2 dia...u oll kena tgk..serius...lepas tgk, terus koya nak rambut mcm dia...hehhehee...
dahla cerita tu ada seekor kuda yg mmg lawwwwwooookkkk ok !!!mmg ceria2 la weih...saper2 yg blh tgk wayang tu, cpt2 la serang....yg tak blh tgk (especially yg beranak kecil tu..), silalah beli DVD...cetak pun cetak la...ataupun download...hehhehe..
aku harap, lepas2 ni ada la plak cerita Cinderella, Snow White, Hansel & Gretel, Jack & dot dot dot , dan macam2 lah lagi...sesungguhnya, saya mmg support cerita2 dongeng macam ni...dulu, setiap sabtu pagi, akulah org yg bgn pagi2 nak tgk cerita2 ni kat tv2..korang pun mesti sama je...

*selepas balik wayang~~Rapunzel anim, Rapunzel anim, sila turunkan rambut anda...(sbb Anim je yg tak pergi tgk, ada kat rumah, rumah tingkat 9, blh la buat camtu)hahhaa...tp, setingkat rumah pun tak lepas....hahahhaa, pang!!

Sunday, November 28, 2010

saya adalah org paling marah hari ini...

Posted by alifah@along at 6:22 PM
Reactions: 
5 juri yang cool..
bila saya marah,
kadang-kadang saya akan bersabar...
kadang-kadang saya akan berfikir apa sebabnya...
kadang-kadang saya akan ingat akan kesusahan org yg mungkin lagi susah...
kadang-kadang saya akan marah direct kepada org itu/benda itu (wpun itu adalah benda yg tak paham apa2)..
kadang-kadang saya akan maki...
kadang-kadang saya akan memberontak...
tp, kalau dah level paling tinggi ialah air mata saya akan mengalir...

tetapi saya ada kekurangan dalam bab marah ini, kerana saya susah nak marah...mungkin ianya ada di level 1


*w/bagaimanapun, level marah arini sebab kesesakan jalan raya hari ni = level paling tinggi...

lagu lama...

Posted by alifah@along at 6:08 PM
Reactions: 
3 juri yang cool..
lagu lama, adakah saya seorg perempuan tua...oh noooo....tp, saya suka akan antonasi (ewah!) lagu lama ini...walaupun lagu lama...tp, suara dan susunan muziknya amat lumayan...makcik salamiah nyer suara ni ada getah la...hehhehee....actually, mula minat dgn lagu ini selepas menonton satu cerita drama kat Astro Prima ni...
selepas berjaya mendownload lagu ini, rasa nk dgr sampai sejuta kali...hehehhee....tp lirik nya mmg pilu sekali ya...

Gelombang by Salamiah Hassan

Nasibku dirundung malang
Sederas gelombang
Menghempas di pantai
Semalam aku ternoda

Dalam sinar cahaya di jendela
Tiada esok lagi
Gelap masa depan
Sinar hidup ini tiada erti

Hidupku seperti badai
Tak henti gelora
Musnahlah segala
Perasaan dan harapan
Untuk hari esok tiada lagi

Oh Tuhanku
KepadaMu ku pohon ampun doa restu
Lindungilah daku yang tidak berdaya
Di bumiMu ini

*tima kasih la kepada cik wawa yg bgtau nama lagu ni...
**kesian la org2 sekeliling aku kat ofis ni, sbb aku duk putar lagu ni je... naik muntah la...

Wednesday, December 1, 2010

si budak berambut panjang...

Posted by alifah@along at 4:54 PM 9 comments
oh, budak itu bukan saya okkay....mungkin 18 tahun lagi baru saya boleh buat rambut mcm tu (mata ke atas, tgn ke dada)...kalau tak potong dari sekarang le...
alkisahnya, mlm tadi p tgk RAPUNZEL...mak iiii, best siot...siot pun tak best mcm ni...mmg la kesah dia yg macam kita zaman kanak2 dulu...tp, ada la sedikit tambah2 dia...u oll kena tgk..serius...lepas tgk, terus koya nak rambut mcm dia...hehhehee...
dahla cerita tu ada seekor kuda yg mmg lawwwwwooookkkk ok !!!mmg ceria2 la weih...saper2 yg blh tgk wayang tu, cpt2 la serang....yg tak blh tgk (especially yg beranak kecil tu..), silalah beli DVD...cetak pun cetak la...ataupun download...hehhehe..
aku harap, lepas2 ni ada la plak cerita Cinderella, Snow White, Hansel & Gretel, Jack & dot dot dot , dan macam2 lah lagi...sesungguhnya, saya mmg support cerita2 dongeng macam ni...dulu, setiap sabtu pagi, akulah org yg bgn pagi2 nak tgk cerita2 ni kat tv2..korang pun mesti sama je...

*selepas balik wayang~~Rapunzel anim, Rapunzel anim, sila turunkan rambut anda...(sbb Anim je yg tak pergi tgk, ada kat rumah, rumah tingkat 9, blh la buat camtu)hahhaa...tp, setingkat rumah pun tak lepas....hahahhaa, pang!!
Continue Reading

Sunday, November 28, 2010

saya adalah org paling marah hari ini...

Posted by alifah@along at 6:22 PM 5 comments
bila saya marah,
kadang-kadang saya akan bersabar...
kadang-kadang saya akan berfikir apa sebabnya...
kadang-kadang saya akan ingat akan kesusahan org yg mungkin lagi susah...
kadang-kadang saya akan marah direct kepada org itu/benda itu (wpun itu adalah benda yg tak paham apa2)..
kadang-kadang saya akan maki...
kadang-kadang saya akan memberontak...
tp, kalau dah level paling tinggi ialah air mata saya akan mengalir...

tetapi saya ada kekurangan dalam bab marah ini, kerana saya susah nak marah...mungkin ianya ada di level 1


*w/bagaimanapun, level marah arini sebab kesesakan jalan raya hari ni = level paling tinggi...
Continue Reading

lagu lama...

Posted by alifah@along at 6:08 PM 3 comments
lagu lama, adakah saya seorg perempuan tua...oh noooo....tp, saya suka akan antonasi (ewah!) lagu lama ini...walaupun lagu lama...tp, suara dan susunan muziknya amat lumayan...makcik salamiah nyer suara ni ada getah la...hehhehee....actually, mula minat dgn lagu ini selepas menonton satu cerita drama kat Astro Prima ni...
selepas berjaya mendownload lagu ini, rasa nk dgr sampai sejuta kali...hehehhee....tp lirik nya mmg pilu sekali ya...

Gelombang by Salamiah Hassan

Nasibku dirundung malang
Sederas gelombang
Menghempas di pantai
Semalam aku ternoda

Dalam sinar cahaya di jendela
Tiada esok lagi
Gelap masa depan
Sinar hidup ini tiada erti

Hidupku seperti badai
Tak henti gelora
Musnahlah segala
Perasaan dan harapan
Untuk hari esok tiada lagi

Oh Tuhanku
KepadaMu ku pohon ampun doa restu
Lindungilah daku yang tidak berdaya
Di bumiMu ini

*tima kasih la kepada cik wawa yg bgtau nama lagu ni...
**kesian la org2 sekeliling aku kat ofis ni, sbb aku duk putar lagu ni je... naik muntah la...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea