Wednesday, December 1, 2010

si budak berambut panjang...

Posted by alifah@along at 4:54 PM
Reactions: 
oh, budak itu bukan saya okkay....mungkin 18 tahun lagi baru saya boleh buat rambut mcm tu (mata ke atas, tgn ke dada)...kalau tak potong dari sekarang le...
alkisahnya, mlm tadi p tgk RAPUNZEL...mak iiii, best siot...siot pun tak best mcm ni...mmg la kesah dia yg macam kita zaman kanak2 dulu...tp, ada la sedikit tambah2 dia...u oll kena tgk..serius...lepas tgk, terus koya nak rambut mcm dia...hehhehee...
dahla cerita tu ada seekor kuda yg mmg lawwwwwooookkkk ok !!!mmg ceria2 la weih...saper2 yg blh tgk wayang tu, cpt2 la serang....yg tak blh tgk (especially yg beranak kecil tu..), silalah beli DVD...cetak pun cetak la...ataupun download...hehhehe..
aku harap, lepas2 ni ada la plak cerita Cinderella, Snow White, Hansel & Gretel, Jack & dot dot dot , dan macam2 lah lagi...sesungguhnya, saya mmg support cerita2 dongeng macam ni...dulu, setiap sabtu pagi, akulah org yg bgn pagi2 nak tgk cerita2 ni kat tv2..korang pun mesti sama je...

*selepas balik wayang~~Rapunzel anim, Rapunzel anim, sila turunkan rambut anda...(sbb Anim je yg tak pergi tgk, ada kat rumah, rumah tingkat 9, blh la buat camtu)hahhaa...tp, setingkat rumah pun tak lepas....hahahhaa, pang!!

9 juri yang cool..:

:: wawahudA :: said...

aku koya tido malam td sambil selimut ngan rambut...

so swit...rambut leh wat selimut..

alifah@along said...

wawa: hahahhaa....ko pun dah macam Rapunzel dah aku tgk mlm td...ko kan berambut panjang...(mata ke atas, tgn ke dada)

FARHANA JAMIL said...

a'ah long suke tgk citer dongeng versi org (bukan kartun) kat tv2 tuh....layannnn...

alifah@along said...

fana, alwajibul ghunnah la anda menonton Rapunzel ini...best2...yg TV2 tu, siap berebut2 lagi dgn ayah nk tgk citer tu..hehehehe...

~ini an~ said...

aku taknak baca entri ko ni...sbb dengki lama dah tak pi tgk wayang uwaaaaaa aku buat wayang je..eh...!

alifah@along said...

an: ko dah baca dah..hehhehee...takpe2, ko cari DVD ek nanti...siann kat ko ye..takpe, ko pandai berlakon kalau nk buat wayang sendiri pun...
ko kan pelakon handalan... (mata ke atas, tgn ke dada)

Katak Ijau said...

baca entri ko ni buat aku rasa teruja sangat nak gi tengok rapunzel....ala......jeles...nak kena tgk cepat2 nih!!

alifah@along said...

naim weih...ko kena tgk...baekkkkk punya!!! gerenti!!

Anonymous said...

sgt seronok.............wajib tgk

Wednesday, December 1, 2010

si budak berambut panjang...

Posted by alifah@along at 4:54 PM
oh, budak itu bukan saya okkay....mungkin 18 tahun lagi baru saya boleh buat rambut mcm tu (mata ke atas, tgn ke dada)...kalau tak potong dari sekarang le...
alkisahnya, mlm tadi p tgk RAPUNZEL...mak iiii, best siot...siot pun tak best mcm ni...mmg la kesah dia yg macam kita zaman kanak2 dulu...tp, ada la sedikit tambah2 dia...u oll kena tgk..serius...lepas tgk, terus koya nak rambut mcm dia...hehhehee...
dahla cerita tu ada seekor kuda yg mmg lawwwwwooookkkk ok !!!mmg ceria2 la weih...saper2 yg blh tgk wayang tu, cpt2 la serang....yg tak blh tgk (especially yg beranak kecil tu..), silalah beli DVD...cetak pun cetak la...ataupun download...hehhehe..
aku harap, lepas2 ni ada la plak cerita Cinderella, Snow White, Hansel & Gretel, Jack & dot dot dot , dan macam2 lah lagi...sesungguhnya, saya mmg support cerita2 dongeng macam ni...dulu, setiap sabtu pagi, akulah org yg bgn pagi2 nak tgk cerita2 ni kat tv2..korang pun mesti sama je...

*selepas balik wayang~~Rapunzel anim, Rapunzel anim, sila turunkan rambut anda...(sbb Anim je yg tak pergi tgk, ada kat rumah, rumah tingkat 9, blh la buat camtu)hahhaa...tp, setingkat rumah pun tak lepas....hahahhaa, pang!!

9 comments

:: wawahudA :: on December 1, 2010 at 5:50 PM said...

aku koya tido malam td sambil selimut ngan rambut...

so swit...rambut leh wat selimut..

alifah@along on December 1, 2010 at 5:54 PM said...

wawa: hahahhaa....ko pun dah macam Rapunzel dah aku tgk mlm td...ko kan berambut panjang...(mata ke atas, tgn ke dada)

FARHANA JAMIL on December 1, 2010 at 7:53 PM said...

a'ah long suke tgk citer dongeng versi org (bukan kartun) kat tv2 tuh....layannnn...

alifah@along on December 1, 2010 at 8:11 PM said...

fana, alwajibul ghunnah la anda menonton Rapunzel ini...best2...yg TV2 tu, siap berebut2 lagi dgn ayah nk tgk citer tu..hehehehe...

~ini an~ on December 1, 2010 at 8:16 PM said...

aku taknak baca entri ko ni...sbb dengki lama dah tak pi tgk wayang uwaaaaaa aku buat wayang je..eh...!

alifah@along on December 1, 2010 at 8:34 PM said...

an: ko dah baca dah..hehhehee...takpe2, ko cari DVD ek nanti...siann kat ko ye..takpe, ko pandai berlakon kalau nk buat wayang sendiri pun...
ko kan pelakon handalan... (mata ke atas, tgn ke dada)

Katak Ijau on December 1, 2010 at 8:51 PM said...

baca entri ko ni buat aku rasa teruja sangat nak gi tengok rapunzel....ala......jeles...nak kena tgk cepat2 nih!!

alifah@along on December 1, 2010 at 8:56 PM said...

naim weih...ko kena tgk...baekkkkk punya!!! gerenti!!

Anonymous said...

sgt seronok.............wajib tgk

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea