Thursday, February 18, 2010

Arab la plak...

Posted by alifah@along at 6:40 PM
Reactions: 
4 juri yang cool..
hahhaha...arab la plak..laguu arab weih...semenjak kenal dgn lagu ni, aku dah betul2 giler dgr lagu ini...lagu ini, aku kenal sejak tgk video kawin salah sorg sedara aku (gambar dibawah)...korg cuba tgk kat sini .cantik sgt video + lagu ni...hahhaha...korg cuba layan... i like...korang jugak mesti suka..
lagu ni, tajuknya albi nadak..ada version lelaki by fares..dan version pempuan, by amal hejazi...maknanya juga sgt cantik...seharian, aku cari maksud lagu ni...hahahha...layan...

ALBI NADAK by FARES/AMAL HEJAZI

For you, I belong to you
Come, approach, embrace me, I need you
For you, and my soul is in you
Hey love of my life, I will live my whole life for you

Your passion is life
And you are the one who I love his passion
My heart wish was
The most beautiful angel be with him

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh , after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh , hug me to you, you are my lover,
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh, hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

What? What do I need?
If you were beside me, with me, always
Tell me, what?
Oh, from a long time ago,
I need a heart which can feel me and I can feel it

Your passion is life
And you are the one who I love his passion
My heart wish was
The most beautiful angel be with him

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh , hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh, hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

kalau nak download, cuba search kat sini
pasti, tidak merugikan...


nota kaki: selamat pengantin baru utk wan alimi dan nuha..cantik sangat...cameraman+pelamin+pengantin=totally perfect!!

Wednesday, February 17, 2010

minat punya pasal...

Posted by alifah@along at 6:00 PM
Reactions: 
1 juri yang cool..
hehehhe...minat punya pasal..sanggup cari tiket, bayar online, kalau tak der org nak follow, pergi sorang2 pun tak per , itulah tanda minatnya aku kat super star bollywood..MR. SHAHRUKH KHAN..hehhehee....nak citer, semalam, aku tgk citer terbaru lakonan SRK and KAJOL...arahan dari Karan Johar...yg sememangnya gandingan mantap yg ditunggu-tunggu...nak buat camna, sbb diorg la KUCH2 HOTA HAI meletup pada 1998...pastu, yg lawaknya, kitaorg berempat tgk citer ni semalam (aku, wawa, anim dan baizura)...sesampai nyer di TGV sunway itu, kami tgk , perghhhhhh...ramai nyer org india...hahhaha...kala itu, kami pun gelak sama2...minat punya pasal, kami jer melayu tp sanggup...hahhaha....apapun, ada lagi la org melayu lain yg bersama-sama menonton movie ni...hahhahaa...itupun, aku rasa 5% jer dari panggung tu, adalah MELAYU..kaum2 lain, mmg takder la...hahhahaa.....macam dekat MUMBAI...hahhhaa...tp, minat punya pasal, lantak la!!hahhaha....
lagi satu, minat kat shahrukh khan ni, mmg betul2 punya la...dulu, aku ingat lagi , masa tu, Hari Raya Haji/Aildiladha...tahun 2008, shahrukh khan telah dianugerahkan Darjah Mulia Seri Melaka....byk kontrovesi yg timbul selepas diberi gelaran itu..apapun, aku mmg support dia...hahhahaa....sebuk jer semua org...nak jugak la tu...hehhehe...ok, berbalik citer raya haji tu, aku dengan relanya tak balik kampung utk beraya demi utk ke MELAKA , nak jumpa SHAHRUKH KHAN wei punya pasal....hahhahhaa...berteman 2 org kawan ...kawan i tu pun, sporting giler..mmg understanding...hehhehee...mmg kitaorg ke sana dan mmg dgn kehendakNYA, aku telah jayanya, dapat jumpa idola aku itu...hahhaha..poyo..siap, sentuh tgn si SRK tu...skit pun tak per la...hahhaa, poyoronos aku!!..nak buat camna, bapok ramainyer orang nak salam dan kepong dia...hahhaha...yg kawan saya sorg tu siap tanya, "ha, nak tgk lagi??kalau tak puas lagi nak tgk, jom kita follow dia lagi..." hehehhehee..n i said, "dah la, dah letih...letih, ramai giler orang ni.."hehhee...dalam hati berkata, kalau blh nak balik India ngan dia jer...hahhahaha..lagi sekali, poyo....

summary skit citer terbaru dari SHAHRUKH...MY NAME IS KHAN..

Rizvan Khan, a Muslim man from India, moves to San Francisco and lives with his brother and sister-in-law. Rizvan, who has Aspergers, falls in love with Mandira. Despite protests from his family they get married and start a small business together. They are happy until September 11, 2001 when attitudes towards Muslims undergo a sea-change. When tragedy strikes, Mandira is devastated and they split. Rizvan is confused and very upset that the love of his life has left him. To win her back, he embarks on a touching and inspiring journey across America.
‘My Name is Khan’ is the triumphant story of an unconventional hero overcoming obstacles to regain the love of his life.
sumber dari http://www.mynameiskhanthefilm.com/

beberapa keping gambar yg sempat aku snap semasa datuk SRK berada di Melaka..minat punya pasal...hehhehee...



Thursday, February 18, 2010

Arab la plak...

Posted by alifah@along at 6:40 PM 4 comments
hahhaha...arab la plak..laguu arab weih...semenjak kenal dgn lagu ni, aku dah betul2 giler dgr lagu ini...lagu ini, aku kenal sejak tgk video kawin salah sorg sedara aku (gambar dibawah)...korg cuba tgk kat sini .cantik sgt video + lagu ni...hahhaha...korg cuba layan... i like...korang jugak mesti suka..
lagu ni, tajuknya albi nadak..ada version lelaki by fares..dan version pempuan, by amal hejazi...maknanya juga sgt cantik...seharian, aku cari maksud lagu ni...hahahha...layan...

ALBI NADAK by FARES/AMAL HEJAZI

For you, I belong to you
Come, approach, embrace me, I need you
For you, and my soul is in you
Hey love of my life, I will live my whole life for you

Your passion is life
And you are the one who I love his passion
My heart wish was
The most beautiful angel be with him

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh , after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh , hug me to you, you are my lover,
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh, hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

What? What do I need?
If you were beside me, with me, always
Tell me, what?
Oh, from a long time ago,
I need a heart which can feel me and I can feel it

Your passion is life
And you are the one who I love his passion
My heart wish was
The most beautiful angel be with him

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh , hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

Oh my heart called you
And wished you to stay to be with me
Oh, after these years, longing and nostalgia
I found you here with me
Oh, hug me to you, you are my lover
My life is for you
And I will live my whole life for your eyes
And my life is a sacrifice for you
(and my life is in your hands)

kalau nak download, cuba search kat sini
pasti, tidak merugikan...


nota kaki: selamat pengantin baru utk wan alimi dan nuha..cantik sangat...cameraman+pelamin+pengantin=totally perfect!!
Continue Reading

Wednesday, February 17, 2010

minat punya pasal...

Posted by alifah@along at 6:00 PM 1 comments
hehehhe...minat punya pasal..sanggup cari tiket, bayar online, kalau tak der org nak follow, pergi sorang2 pun tak per , itulah tanda minatnya aku kat super star bollywood..MR. SHAHRUKH KHAN..hehhehee....nak citer, semalam, aku tgk citer terbaru lakonan SRK and KAJOL...arahan dari Karan Johar...yg sememangnya gandingan mantap yg ditunggu-tunggu...nak buat camna, sbb diorg la KUCH2 HOTA HAI meletup pada 1998...pastu, yg lawaknya, kitaorg berempat tgk citer ni semalam (aku, wawa, anim dan baizura)...sesampai nyer di TGV sunway itu, kami tgk , perghhhhhh...ramai nyer org india...hahhaha...kala itu, kami pun gelak sama2...minat punya pasal, kami jer melayu tp sanggup...hahhaha....apapun, ada lagi la org melayu lain yg bersama-sama menonton movie ni...hahhahaa...itupun, aku rasa 5% jer dari panggung tu, adalah MELAYU..kaum2 lain, mmg takder la...hahhahaa.....macam dekat MUMBAI...hahhhaa...tp, minat punya pasal, lantak la!!hahhaha....
lagi satu, minat kat shahrukh khan ni, mmg betul2 punya la...dulu, aku ingat lagi , masa tu, Hari Raya Haji/Aildiladha...tahun 2008, shahrukh khan telah dianugerahkan Darjah Mulia Seri Melaka....byk kontrovesi yg timbul selepas diberi gelaran itu..apapun, aku mmg support dia...hahhahaa....sebuk jer semua org...nak jugak la tu...hehhehe...ok, berbalik citer raya haji tu, aku dengan relanya tak balik kampung utk beraya demi utk ke MELAKA , nak jumpa SHAHRUKH KHAN wei punya pasal....hahhahhaa...berteman 2 org kawan ...kawan i tu pun, sporting giler..mmg understanding...hehhehee...mmg kitaorg ke sana dan mmg dgn kehendakNYA, aku telah jayanya, dapat jumpa idola aku itu...hahhaha..poyo..siap, sentuh tgn si SRK tu...skit pun tak per la...hahhaa, poyoronos aku!!..nak buat camna, bapok ramainyer orang nak salam dan kepong dia...hahhaha...yg kawan saya sorg tu siap tanya, "ha, nak tgk lagi??kalau tak puas lagi nak tgk, jom kita follow dia lagi..." hehehhehee..n i said, "dah la, dah letih...letih, ramai giler orang ni.."hehhee...dalam hati berkata, kalau blh nak balik India ngan dia jer...hahhahaha..lagi sekali, poyo....

summary skit citer terbaru dari SHAHRUKH...MY NAME IS KHAN..

Rizvan Khan, a Muslim man from India, moves to San Francisco and lives with his brother and sister-in-law. Rizvan, who has Aspergers, falls in love with Mandira. Despite protests from his family they get married and start a small business together. They are happy until September 11, 2001 when attitudes towards Muslims undergo a sea-change. When tragedy strikes, Mandira is devastated and they split. Rizvan is confused and very upset that the love of his life has left him. To win her back, he embarks on a touching and inspiring journey across America.
‘My Name is Khan’ is the triumphant story of an unconventional hero overcoming obstacles to regain the love of his life.
sumber dari http://www.mynameiskhanthefilm.com/

beberapa keping gambar yg sempat aku snap semasa datuk SRK berada di Melaka..minat punya pasal...hehhehee...



Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea