Tuesday, January 11, 2011

eh eh eh, baru perasan..

Posted by alifah@along at 1:43 AM
Reactions: 
3 juri yang cool..
 actually...saya baru terperasan..rupanya tajuk entry yang kami kena tag rupanya seakan2 akan sama...sumpah aku tak tiru dia...dia ni mmg kadang2 ada persamaan dgn aku...ye la, namanya dah kenal 10 tahun kan...dah tau mcm2 dah tentang si dia...termasuk entry yang dia buat di sini dengan entry yang aku buat di sini...tajuk je hampir sama ok...aku spell kena jugaaa...dia spell kene jugakkk...hehehhe..serius, saya tak tiru dia wpun dia post dulu entry nih...baru terperasan jam 5 td...hehhehe...apapun, mmg dia selalu seiring sejalan dgn saya...yela, kami je yg bujang dalam BTB..huhuuh...itulah dia, si sengkuang, si udang dan si yuwa saya....



 dua-dua hantu air..suka main air la...

dua-dua suka pose gini

  dua-dua suka buat peace

  dua-dua sawan gambar

dua-dua mmg sawan gambar lagi...


*nak citer, sampi pernah sorg guy ni tanya, "wawa ni, selalu ikut dan ada kat mana along ada ek?"hehhee...aku senyum je...dia pun kata.."dia mmg pengikut along ek??"bantai gelak aku...yela...dia je kawan yg tak kawin dan selalu follow saya...
**touching tak Yuwa entry ni??hehehhee...malam ni jgn lupa g berenang2...


Sunday, January 9, 2011

kasi relaxxxxxxx skit....

Posted by alifah@along at 8:21 PM
Reactions: 
4 juri yang cool..
hahhaaa....demam juara lagu tak habis lagi ni...aku jumpa plak gmbr lawwwwwak plak...hahhaha
utk kekawan yg tak puas hati dgn Ana raffali tu, kita terima je la ek...tak payah nangis2 la ek...kesian plak dia...hahhahaa...walaupun mak tak rela nokkk......nah, tgk gmbr bwh ni, aku baru jumpa td...ntah betul ntah tidak....layan kan je...


*aku nak abg superman atau adik Yuna yg menang weeeeeeeiiiii...tak habis lagi bengang sebenarnya....huhuuhuhuh...

kena jugaaaa...

Posted by alifah@along at 6:01 PM
Reactions: 
0 juri yang cool..
allamaaaakkkk..kena juga....aku ingat, ni utk set2 yg dah kawin je...tp, kena jugak....jawab je la...org yg tag saya, ni dia...aku panggil dia ma...
ma, kami doakan, 2011 anda pregnant...amin...

noma dgn anas junior yang muka kecut2 gitu...besar2 aku agak jadi playboy nih...hehehhe...


ni antara soalan yg perlu aku jawab dgn seikhlas mungkin...ok


1. Apa benda paling penting dalam hidup anda?
benda ...ooo...benda ye..passport kut...sbb simpan baik2 dalam almari...sayang dia...kalau benda lain, aku pakai selalu...yg jarang2 pakai la yg paling sayang...hehehhee...sbb, tanpa dia, aku tak leh g obesea..hehhee


2. Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
oooo....ini, pakai duit beli makan petang semalam...beli nasi berlauk kat kampung baru....hehehhee...lapar selepas sehari tak makan....


3. Di mana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
oooooo...ini soalan saya tak boleh nak jawab lagi ye...


4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
owh...ini soalan serkap jarang ke apa...cinta saya pada Ilahi adala buat masa sekarang...


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selama-lamanya..amin...


6. Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
mmmm....yang ni ada relate dgn apa ni??hehheh...yg pasti, last skali aku beli buku sudoku...nak exercise otak skit...hehhee


7. Antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
arwah mak saya :( tp, skrg dah tak der...


8. Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
Saya nk jumpa org yg blh jadi pasangan hidup saya, memahami saya dan menjaga saya dgn seikhlas hati dia..amin...


9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
ye la...takkan nak suruh house mate saya plak...


10. Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
banyak skit blh...hehhehee...Japan, Europe(Switzerland plg nak g) & New Zealand...


11. Pilih salah satu, peluk atau cium?
oh my...peluk kut...nampak lagi mesra~~~~


12. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
1. Dia org yg sangat mudah ditipu dan baikkkkkk sekali..hehhehee...janji, tak tipu dah...hehhee
2. Dia gang BTB saya...saya syg kamu kamu BTB...
3. Dia yg aku panggil ma pernah hilang moto kat uitm 2 kali, tp tetap nampak cool...mmg redha orgnya....


13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
mmm...lately, saya suka lagu...
1) Speak Now by Taylor Swift
2) Kurnia by Mizz Nina Feat. Noh Hujan
3) Just A Dream by Nelly
4) Kalau Berpacaran by Ana Raffali n Sohaimi Mior Hasan
5) When I Look at You by Miley Cirus


14. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?
a) Farhana
b) Fatin Arina
c) Ogy
n saper2 yang nak berani nak jawab soalan mencabar...jawab ni..hehhehe


ok...settle ye pn.ma...

* selamat bekerja semua...walaupun hati tak tenang dgn kemenangan Tolong Ingatkan Aku by Ana Raffali semalam...hehhehe...

Tuesday, January 11, 2011

eh eh eh, baru perasan..

Posted by alifah@along at 1:43 AM 3 comments
 actually...saya baru terperasan..rupanya tajuk entry yang kami kena tag rupanya seakan2 akan sama...sumpah aku tak tiru dia...dia ni mmg kadang2 ada persamaan dgn aku...ye la, namanya dah kenal 10 tahun kan...dah tau mcm2 dah tentang si dia...termasuk entry yang dia buat di sini dengan entry yang aku buat di sini...tajuk je hampir sama ok...aku spell kena jugaaa...dia spell kene jugakkk...hehehhe..serius, saya tak tiru dia wpun dia post dulu entry nih...baru terperasan jam 5 td...hehhehe...apapun, mmg dia selalu seiring sejalan dgn saya...yela, kami je yg bujang dalam BTB..huhuuh...itulah dia, si sengkuang, si udang dan si yuwa saya....



 dua-dua hantu air..suka main air la...

dua-dua suka pose gini

  dua-dua suka buat peace

  dua-dua sawan gambar

dua-dua mmg sawan gambar lagi...


*nak citer, sampi pernah sorg guy ni tanya, "wawa ni, selalu ikut dan ada kat mana along ada ek?"hehhee...aku senyum je...dia pun kata.."dia mmg pengikut along ek??"bantai gelak aku...yela...dia je kawan yg tak kawin dan selalu follow saya...
**touching tak Yuwa entry ni??hehehhee...malam ni jgn lupa g berenang2...


Continue Reading

Sunday, January 9, 2011

kasi relaxxxxxxx skit....

Posted by alifah@along at 8:21 PM 4 comments
hahhaaa....demam juara lagu tak habis lagi ni...aku jumpa plak gmbr lawwwwwak plak...hahhaha
utk kekawan yg tak puas hati dgn Ana raffali tu, kita terima je la ek...tak payah nangis2 la ek...kesian plak dia...hahhahaa...walaupun mak tak rela nokkk......nah, tgk gmbr bwh ni, aku baru jumpa td...ntah betul ntah tidak....layan kan je...


*aku nak abg superman atau adik Yuna yg menang weeeeeeeiiiii...tak habis lagi bengang sebenarnya....huhuuhuhuh...
Continue Reading

kena jugaaaa...

Posted by alifah@along at 6:01 PM 0 comments
allamaaaakkkk..kena juga....aku ingat, ni utk set2 yg dah kawin je...tp, kena jugak....jawab je la...org yg tag saya, ni dia...aku panggil dia ma...
ma, kami doakan, 2011 anda pregnant...amin...

noma dgn anas junior yang muka kecut2 gitu...besar2 aku agak jadi playboy nih...hehehhe...


ni antara soalan yg perlu aku jawab dgn seikhlas mungkin...ok


1. Apa benda paling penting dalam hidup anda?
benda ...ooo...benda ye..passport kut...sbb simpan baik2 dalam almari...sayang dia...kalau benda lain, aku pakai selalu...yg jarang2 pakai la yg paling sayang...hehehhee...sbb, tanpa dia, aku tak leh g obesea..hehhee


2. Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
oooo....ini, pakai duit beli makan petang semalam...beli nasi berlauk kat kampung baru....hehehhee...lapar selepas sehari tak makan....


3. Di mana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
oooooo...ini soalan saya tak boleh nak jawab lagi ye...


4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
owh...ini soalan serkap jarang ke apa...cinta saya pada Ilahi adala buat masa sekarang...


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
selama-lamanya..amin...


6. Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
mmmm....yang ni ada relate dgn apa ni??hehheh...yg pasti, last skali aku beli buku sudoku...nak exercise otak skit...hehhee


7. Antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
arwah mak saya :( tp, skrg dah tak der...


8. Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
Saya nk jumpa org yg blh jadi pasangan hidup saya, memahami saya dan menjaga saya dgn seikhlas hati dia..amin...


9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
ye la...takkan nak suruh house mate saya plak...


10. Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
banyak skit blh...hehhehee...Japan, Europe(Switzerland plg nak g) & New Zealand...


11. Pilih salah satu, peluk atau cium?
oh my...peluk kut...nampak lagi mesra~~~~


12. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
1. Dia org yg sangat mudah ditipu dan baikkkkkk sekali..hehhehee...janji, tak tipu dah...hehhee
2. Dia gang BTB saya...saya syg kamu kamu BTB...
3. Dia yg aku panggil ma pernah hilang moto kat uitm 2 kali, tp tetap nampak cool...mmg redha orgnya....


13. 5 lagu yang korang suka and selalu dengar?
mmm...lately, saya suka lagu...
1) Speak Now by Taylor Swift
2) Kurnia by Mizz Nina Feat. Noh Hujan
3) Just A Dream by Nelly
4) Kalau Berpacaran by Ana Raffali n Sohaimi Mior Hasan
5) When I Look at You by Miley Cirus


14. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?
a) Farhana
b) Fatin Arina
c) Ogy
n saper2 yang nak berani nak jawab soalan mencabar...jawab ni..hehhehe


ok...settle ye pn.ma...

* selamat bekerja semua...walaupun hati tak tenang dgn kemenangan Tolong Ingatkan Aku by Ana Raffali semalam...hehhehe...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea