Wednesday, March 31, 2010

pejam celik..pejam celik...

Posted by alifah@along at 2:03 AM
Reactions: 
3 juri yang cool..
hi guys...
pejam celik..pejam celik, dah lebih sebulan aku tak menulis dlm blog ni..hehhehe....akhirnya, tebuka plak hati nak menulis (selepas di push silent reader i, OGY...hehhehe)
xtually, tak der sgt nak citer kat sini, just summarize la bulan mac punya hal...bulan ni, bulan agak tak ceria bg aku...sebab, 2 kali mengalami sakit pinggang...sakit pinggang ni, bukan sebab period pain ke, jatuh longkang ker...tp, ntah..aku pun tak berapa sure sebab apa...tapi yg sure nya, ianya berlaku sbb aku byk drive, buat kerja sambil duduk (maklumla, kerja dari pagi sampai ke malam) hari2 pergi KL (2 nd office utk mencari rezeki..hehehhe...sedih plak bunyinya...)
penyakit sakit pinggang aku ni, mmg serik weih...sampai, once bila aku dah duduk kat sofa ke, tidur ke, time nak bangun tu, mak iiii, sakit nye kat pinggang tu, Allah je yg tahu...pastu, nak tegakkan badan aku tu, amik masa skit...mcm nenek2 si bongkok 3 gitu...gaya org pregnant pun ada...duk pegang pinggang jer...
citer pasal ubat-ubatan, dah hampir setengah botol nak habis aku lumur kat pinggang aku ...minyak panas plak tu...tp tahan la skit bila dah letak minyak...kalau kat office, aku terpaksa letak koyop (betul ntah ejaan aku) yang besar punya kat pinggang tu...pastu, dah 3 sakit tu berlarutan, aku dah tak tahan, aku pun pergi mengurut....ni 1st time pergi mengurut...urut satu badan plak tu...haaaaaaa...citer pasal mengurut....tempat sakit tu, akak tu tekan, aku menjerit..sakit weih..tp, kalau tempat tak sakit nyer pun aku menjerit kegelian...specis geli aku ni sebenarnya..hahhaha....serius beb, geli....hahaha....lepas mengurut, aku rasa ok la skit...angin2 satu badan kuar..perghhh....lega...
3 hari kemudian, badan dah rasa ok...aku pun pergi main volley ball n netball...konon2nya, nak exercise la...takpela..pergi la...main tu, mmg sepuas2nya la...aktif katakan....haa, tu dia..lepas je main, aku balik mandi, then sleep( tabiat org over letih gitu)...pastu, aku bangun...maaaakkkkk....sakit ku kembali...aduhhhhh.....sakit semula pinggang aku....tu la, saper suruh ko pergi bersukan!!!padan muka sendiri....hahhahaha....kali ni, aku tak pergi mengurut...aku tahan sakit tu 3, 4 hari...beransur pulih....aku serik ke takut ke malas nak g mengurut??aku pun tak tahu...hehhehee...
pastu, selepas kejadian itu, aku perasan, setiap kali aku drive, aku akan rasa semacam ke kat betis n pinggang aku...adakah otot aku telah membengkak??atau lemak aku yg membengkak??hhhahhahaa......aku pun tak tau...kena p jumpa doctor agaknya....nak jumpa Dr pun takut....senang jer aku, tanya pendapat kawan2 aku yg Dr, bukannya nak pergi Hospital...takutkah aku pada Hospital??kata kerja Kementerian Kesihatan Malysia???hahahhahaaa...no komen...


muka eksyen jadi GA...tp, tak sangka plak, aku blh score byk...dah umur 27 ni, baru aku tahu kelebihan aku utk jd shooter...kenapa dulu, cikgu2 aku tak mengesan kelebihan aku ni???hahhahaha...riak...

Wednesday, March 31, 2010

pejam celik..pejam celik...

Posted by alifah@along at 2:03 AM 3 comments
hi guys...
pejam celik..pejam celik, dah lebih sebulan aku tak menulis dlm blog ni..hehhehe....akhirnya, tebuka plak hati nak menulis (selepas di push silent reader i, OGY...hehhehe)
xtually, tak der sgt nak citer kat sini, just summarize la bulan mac punya hal...bulan ni, bulan agak tak ceria bg aku...sebab, 2 kali mengalami sakit pinggang...sakit pinggang ni, bukan sebab period pain ke, jatuh longkang ker...tp, ntah..aku pun tak berapa sure sebab apa...tapi yg sure nya, ianya berlaku sbb aku byk drive, buat kerja sambil duduk (maklumla, kerja dari pagi sampai ke malam) hari2 pergi KL (2 nd office utk mencari rezeki..hehehhe...sedih plak bunyinya...)
penyakit sakit pinggang aku ni, mmg serik weih...sampai, once bila aku dah duduk kat sofa ke, tidur ke, time nak bangun tu, mak iiii, sakit nye kat pinggang tu, Allah je yg tahu...pastu, nak tegakkan badan aku tu, amik masa skit...mcm nenek2 si bongkok 3 gitu...gaya org pregnant pun ada...duk pegang pinggang jer...
citer pasal ubat-ubatan, dah hampir setengah botol nak habis aku lumur kat pinggang aku ...minyak panas plak tu...tp tahan la skit bila dah letak minyak...kalau kat office, aku terpaksa letak koyop (betul ntah ejaan aku) yang besar punya kat pinggang tu...pastu, dah 3 sakit tu berlarutan, aku dah tak tahan, aku pun pergi mengurut....ni 1st time pergi mengurut...urut satu badan plak tu...haaaaaaa...citer pasal mengurut....tempat sakit tu, akak tu tekan, aku menjerit..sakit weih..tp, kalau tempat tak sakit nyer pun aku menjerit kegelian...specis geli aku ni sebenarnya..hahhaha....serius beb, geli....hahaha....lepas mengurut, aku rasa ok la skit...angin2 satu badan kuar..perghhh....lega...
3 hari kemudian, badan dah rasa ok...aku pun pergi main volley ball n netball...konon2nya, nak exercise la...takpela..pergi la...main tu, mmg sepuas2nya la...aktif katakan....haa, tu dia..lepas je main, aku balik mandi, then sleep( tabiat org over letih gitu)...pastu, aku bangun...maaaakkkkk....sakit ku kembali...aduhhhhh.....sakit semula pinggang aku....tu la, saper suruh ko pergi bersukan!!!padan muka sendiri....hahhahaha....kali ni, aku tak pergi mengurut...aku tahan sakit tu 3, 4 hari...beransur pulih....aku serik ke takut ke malas nak g mengurut??aku pun tak tahu...hehhehee...
pastu, selepas kejadian itu, aku perasan, setiap kali aku drive, aku akan rasa semacam ke kat betis n pinggang aku...adakah otot aku telah membengkak??atau lemak aku yg membengkak??hhhahhahaa......aku pun tak tau...kena p jumpa doctor agaknya....nak jumpa Dr pun takut....senang jer aku, tanya pendapat kawan2 aku yg Dr, bukannya nak pergi Hospital...takutkah aku pada Hospital??kata kerja Kementerian Kesihatan Malysia???hahahhahaaa...no komen...


muka eksyen jadi GA...tp, tak sangka plak, aku blh score byk...dah umur 27 ni, baru aku tahu kelebihan aku utk jd shooter...kenapa dulu, cikgu2 aku tak mengesan kelebihan aku ni???hahhahaha...riak...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea