Thursday, December 31, 2009

azam oh azam...

Posted by alifah@along at 12:07 AM
Reactions: 
6 juri yang cool..
azam oh azam...begitu cepat masa berlalu...baru jer aku rasa sambut nuyear 2009...malam ni dah nak sambut nuyear 2010...mak iii...lagi umur aku meningkat...hehehhe....mcm mana ni??...

ok la, actually azam aku utk 2009 sebenarnya belum tercapai lagi, dah nak tahun baru 2010 dah..kita mmg tak der hak dan kuasa utk stop kan masa...ianya berlalu sekejap sahaja...hehehee...so, macam biasa, aku forwardkan azam thn lepas ke tahun ini plak...hahahhaa...sebenarnya aku ada beberapa azam yg nak share la ngan korang..itupun kalau korang peduli la kan...hehehhee...kalu tak peduli..nak buat camna..saperla aku ni..huhuuuhu

pertama: azam ni, dari tahun lepas, aku forward ke tahun ni...hehehhe...azam aku ialah aku mau SLIM...hahahhahaa...poyo tak???bukan apa, aku dah letih actually dgn berat badan aku ni...lagipun, badan tak berapa sihat sejak kebelakangan ini...huhuuuuu...so, utk menguatkan azam aku ini, aku target nak shopping sluar dan baju size baru nanti pergi ke Bandung bulan 4 ni...hahahahhaaa...poyo...


gambar hiasan : jeans LEVIS yg dijanjikan oleh 2 kwn aku kalau aku kurus...hehehe...kalau mintak dgn model ni skali, boleh tak??

kedua: azam tahun lepas yg masih tak tercapai...apa dia ek??hehehhee...aku nak KERJA TETAP...bersama KERAJAAN, okay!!hehehhee...yang ini aku mmg tunggu lama dah....aku mmg nak kerja dgn KERAJAAN sbb aku dah bosan diperkotak katekkan bila kerja dgn syarikat swasta ni...hehehehee....tolongla aku wahai en. NAJIB...heheheh...

ketiga: aku nak perbaiki semua kelemahan diri dalaman dan luaran aku...dan aku inginkan SEMANGAT baru dan berani utk mengharungi semua dugaan yg menimpa (even korg nampak aku happy jer sokmo...tp, sebenarnya tidak yg disangkakan...)hehehe...juga menjadi insan yg baik disisi agama..insyaallah...

keempat: aku nak beli MOTOSIKAL la plak...kembali utk merempit...itu adalah azam aku yg muncul baru2 ni jer...bukan apa, di Putrajaya ini nanti, akan memaksa semua staff utk parking ke Park & Ride..maksudnya, staff Kementerian diwajibkan park keta masing2 kat satu tempat dan selepas itu, kena naik bus ke tempat kerja...tak ker giler, gaya mcm tak der keta plak, kena naik bus...eeee...dahla area umah aku tu selalu jer jamm (selalu jd sebab kelewatan ke tempat kerja then kena perli dgn boss..."kamu ni, takder sebab lain ker, lainkali dtg la awal ski"ayat boss aku kat aku ...)so, aku kalau ada motosikal, aku rasa semua masalah ini akan settle kut...hehehe..kena cari duit lebey la plak...hehhehee...ke, ada yg nak sponsor pengemis ni???hehheee....

kelima: azam seterusnya, aku nak jadi MENABUNG WANG yang teratur skit utk tahun 2010 ni...hehehe...sebelum ni, kalau simpan jer duit, habis...asal ada duit lebih jer, aku suka habiskan...so, utk tahun ni, aku akan menyimpan dgn teraturnya..insyallah...kurangkan aktiviti shopping aku dan aktiviti bedeghak ku..hehhee..(tp, aktiviti melancong ni, susah skit..sbb tu yg tu sbb ini dikecualikan..hehhee)

keenam: hehhee...yg ni...mcm privacy skit..tp, takpe la..aku bgtau jerla...azam terakhir utk tahun 2010 ni ialah perKAWINan..hahahhaa..mau kawin dgn siapa??so,azam tahun ni, aku harap ada la Mr.Right datang melamar aku...macam sedey pun ada...hahhaha..Takuya Kimura ke??hahhahaa...aku tak demand tinggi...janji org itu blh let go dgn aku...memahami aku..dan paling penting..terima aku seadanya dan sayang kat aku le..hehhehe...takkan nak kawin dgn org yg tak sayang kita kan??dan yg penting...aku memang tidak mementingkan keHENSEMan dan keKAYAan org itu..ewah!! aku takut adik aku kawin dulu jer ni...hehhehee....


gambar hiasan : takder kena mengena dgn azam :)

ok, ada 6 semuanya...boleh tak aku capai tahun ni??hehehhe...kita tunggu dan lihat je ek??...sama2 kita berdoa utk semua...insyaallah, azam kalian pun turut termakbul..aminnn...

Thursday, December 31, 2009

azam oh azam...

Posted by alifah@along at 12:07 AM 6 comments
azam oh azam...begitu cepat masa berlalu...baru jer aku rasa sambut nuyear 2009...malam ni dah nak sambut nuyear 2010...mak iii...lagi umur aku meningkat...hehehhe....mcm mana ni??...

ok la, actually azam aku utk 2009 sebenarnya belum tercapai lagi, dah nak tahun baru 2010 dah..kita mmg tak der hak dan kuasa utk stop kan masa...ianya berlalu sekejap sahaja...hehehee...so, macam biasa, aku forwardkan azam thn lepas ke tahun ini plak...hahahhaa...sebenarnya aku ada beberapa azam yg nak share la ngan korang..itupun kalau korang peduli la kan...hehehhee...kalu tak peduli..nak buat camna..saperla aku ni..huhuuuhu

pertama: azam ni, dari tahun lepas, aku forward ke tahun ni...hehehhe...azam aku ialah aku mau SLIM...hahahhahaa...poyo tak???bukan apa, aku dah letih actually dgn berat badan aku ni...lagipun, badan tak berapa sihat sejak kebelakangan ini...huhuuuuu...so, utk menguatkan azam aku ini, aku target nak shopping sluar dan baju size baru nanti pergi ke Bandung bulan 4 ni...hahahahhaaa...poyo...


gambar hiasan : jeans LEVIS yg dijanjikan oleh 2 kwn aku kalau aku kurus...hehehe...kalau mintak dgn model ni skali, boleh tak??

kedua: azam tahun lepas yg masih tak tercapai...apa dia ek??hehehhee...aku nak KERJA TETAP...bersama KERAJAAN, okay!!hehehhee...yang ini aku mmg tunggu lama dah....aku mmg nak kerja dgn KERAJAAN sbb aku dah bosan diperkotak katekkan bila kerja dgn syarikat swasta ni...hehehehee....tolongla aku wahai en. NAJIB...heheheh...

ketiga: aku nak perbaiki semua kelemahan diri dalaman dan luaran aku...dan aku inginkan SEMANGAT baru dan berani utk mengharungi semua dugaan yg menimpa (even korg nampak aku happy jer sokmo...tp, sebenarnya tidak yg disangkakan...)hehehe...juga menjadi insan yg baik disisi agama..insyaallah...

keempat: aku nak beli MOTOSIKAL la plak...kembali utk merempit...itu adalah azam aku yg muncul baru2 ni jer...bukan apa, di Putrajaya ini nanti, akan memaksa semua staff utk parking ke Park & Ride..maksudnya, staff Kementerian diwajibkan park keta masing2 kat satu tempat dan selepas itu, kena naik bus ke tempat kerja...tak ker giler, gaya mcm tak der keta plak, kena naik bus...eeee...dahla area umah aku tu selalu jer jamm (selalu jd sebab kelewatan ke tempat kerja then kena perli dgn boss..."kamu ni, takder sebab lain ker, lainkali dtg la awal ski"ayat boss aku kat aku ...)so, aku kalau ada motosikal, aku rasa semua masalah ini akan settle kut...hehehe..kena cari duit lebey la plak...hehhehee...ke, ada yg nak sponsor pengemis ni???hehheee....

kelima: azam seterusnya, aku nak jadi MENABUNG WANG yang teratur skit utk tahun 2010 ni...hehehe...sebelum ni, kalau simpan jer duit, habis...asal ada duit lebih jer, aku suka habiskan...so, utk tahun ni, aku akan menyimpan dgn teraturnya..insyallah...kurangkan aktiviti shopping aku dan aktiviti bedeghak ku..hehhee..(tp, aktiviti melancong ni, susah skit..sbb tu yg tu sbb ini dikecualikan..hehhee)

keenam: hehhee...yg ni...mcm privacy skit..tp, takpe la..aku bgtau jerla...azam terakhir utk tahun 2010 ni ialah perKAWINan..hahahhaa..mau kawin dgn siapa??so,azam tahun ni, aku harap ada la Mr.Right datang melamar aku...macam sedey pun ada...hahhaha..Takuya Kimura ke??hahhahaa...aku tak demand tinggi...janji org itu blh let go dgn aku...memahami aku..dan paling penting..terima aku seadanya dan sayang kat aku le..hehhehe...takkan nak kawin dgn org yg tak sayang kita kan??dan yg penting...aku memang tidak mementingkan keHENSEMan dan keKAYAan org itu..ewah!! aku takut adik aku kawin dulu jer ni...hehhehee....


gambar hiasan : takder kena mengena dgn azam :)

ok, ada 6 semuanya...boleh tak aku capai tahun ni??hehehhe...kita tunggu dan lihat je ek??...sama2 kita berdoa utk semua...insyaallah, azam kalian pun turut termakbul..aminnn...
Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea