Wednesday, April 23, 2008

trip to JAKARTA-BANDUNG...

Posted by alifah@along at 2:41 AM
Reactions: 
8 juri yang cool..

BOLA-BOLA API...
heheheh...best kan tajuk blog aku kali ni..batu kat atas tu pun dah blh jadi keJELESan kat kwn2ku semua..hahhaha

hehheh...tak nak banyak citer..nak tunjuk gmbr je...bagi korang semua jeles..heheheh



tanggal 17-20 april baru2 ni, aku bersama 7 member ofis ku...yang terdiri dari, alan, noni, may, kerul, shikin, lin,and sani....kena bertolak kul 7 pagi dr KLIA...bayangkan, dari rumah kat USJ kul 3.30 pagi lagi..sorg2 drive menuju LCCT...naik flight kat LCCT kul 7 and sampai ke jakarta 2 jam kemudian..heheh saksikan gmbr2 menarik sepanjang aku kat sana...


aku and may kat LCCT jam 6.30pagi...sanggup bgn pagi tu..hehehhe

aku sorg2 kat ap ntah nama kedai jual keropok sedap ni..ala, kropok tempe tu..maklumla..nak jadi mcm k*** T****...kena la mkn tempe byk2, baru muka licin, putih, dan berseri..heheheh

video
aku n the gang, kat HARD ROCK JAKARTA..1st time masuk tempat ni..hehehhe..kalau kat mesia, brani tak masuk punyer..kalau tempat org, anggap je pegi tempat2 bersejarah..hahhaa...nak masuk sini, kena make sure amik minum atau makan..aaku mana la tau tmpt2 gini..kitaorg semua masuk, n tempah mineral water je...mineral water utk satu botol berharga 60,000 rupiah..or lbh kurang 20 ringgit la...mak ai..mahal nyer..biasa r, sambil2 tgk performance artis WARNA WARNI..apa ntah..tp, ok la...tgk la kat video kat atas tu.. layan...

naik keta badgai..apa ntah nama dia...betul dah rasanya ejaan aku tu..round kota jakarta naik benda alah ni..memg best la..dahla murah plak tu..memang semua benda murah kat indon ni..hehehhe





ni gmbr kat museum bank negara...tempat bersejarah la ni...




ni plak...gmbr kat taman fantasi dorg...kalau kat mesia ni..ala2 GENTING gitu.....best gak la...nak masuk sini, kena byr 60,000 rupiah gak...lbh kurg 20ringgit la...kitaorg kat sini dari jam 6ptg sampai 10 mlm..4 jam main2 kat sini...mmg mcm budak kecik la...heheheh...


kat sini plak, gmbr kitaorg kat BANDUNG, kota shopping..memang best giler shopping kat BANDUNG weih..aku kehabisan RM 1000 kat sini..korg2, kalau nak ajak aku pegi skali lagi pun aku sanggup..memang FActory outlet byk tak terkata...kat Bandung ni, brg2 yang berkaitan dgn TEKSTIL mmg murah la...kain telekung sembahyang, jeans, baju sulam nak kawin, baju kebaya, blouse, semua2 la...murah btl...memang BANDUNG the best la..org2 kat sini pun baik...tp, kat sini, terkilan satu benda je la...org2 kat sini, mostly miskin..sedih aku bila tgk diorg ni mintak sedekah..memang kesian weih...dikala itu, aku mulala rasa yg aku bersyukur dilahirkn di MALAYSIA...oh MALAYSIAKU TERBILANG GEMILANG!!!

Wednesday, April 23, 2008

trip to JAKARTA-BANDUNG...

Posted by alifah@along at 2:41 AM 8 comments

BOLA-BOLA API...
heheheh...best kan tajuk blog aku kali ni..batu kat atas tu pun dah blh jadi keJELESan kat kwn2ku semua..hahhaha

hehheh...tak nak banyak citer..nak tunjuk gmbr je...bagi korang semua jeles..heheheh



tanggal 17-20 april baru2 ni, aku bersama 7 member ofis ku...yang terdiri dari, alan, noni, may, kerul, shikin, lin,and sani....kena bertolak kul 7 pagi dr KLIA...bayangkan, dari rumah kat USJ kul 3.30 pagi lagi..sorg2 drive menuju LCCT...naik flight kat LCCT kul 7 and sampai ke jakarta 2 jam kemudian..heheh saksikan gmbr2 menarik sepanjang aku kat sana...


aku and may kat LCCT jam 6.30pagi...sanggup bgn pagi tu..hehehhe

aku sorg2 kat ap ntah nama kedai jual keropok sedap ni..ala, kropok tempe tu..maklumla..nak jadi mcm k*** T****...kena la mkn tempe byk2, baru muka licin, putih, dan berseri..heheheh

video
aku n the gang, kat HARD ROCK JAKARTA..1st time masuk tempat ni..hehehhe..kalau kat mesia, brani tak masuk punyer..kalau tempat org, anggap je pegi tempat2 bersejarah..hahhaa...nak masuk sini, kena make sure amik minum atau makan..aaku mana la tau tmpt2 gini..kitaorg semua masuk, n tempah mineral water je...mineral water utk satu botol berharga 60,000 rupiah..or lbh kurang 20 ringgit la...mak ai..mahal nyer..biasa r, sambil2 tgk performance artis WARNA WARNI..apa ntah..tp, ok la...tgk la kat video kat atas tu.. layan...

naik keta badgai..apa ntah nama dia...betul dah rasanya ejaan aku tu..round kota jakarta naik benda alah ni..memg best la..dahla murah plak tu..memang semua benda murah kat indon ni..hehehhe





ni gmbr kat museum bank negara...tempat bersejarah la ni...




ni plak...gmbr kat taman fantasi dorg...kalau kat mesia ni..ala2 GENTING gitu.....best gak la...nak masuk sini, kena byr 60,000 rupiah gak...lbh kurg 20ringgit la...kitaorg kat sini dari jam 6ptg sampai 10 mlm..4 jam main2 kat sini...mmg mcm budak kecik la...heheheh...


kat sini plak, gmbr kitaorg kat BANDUNG, kota shopping..memang best giler shopping kat BANDUNG weih..aku kehabisan RM 1000 kat sini..korg2, kalau nak ajak aku pegi skali lagi pun aku sanggup..memang FActory outlet byk tak terkata...kat Bandung ni, brg2 yang berkaitan dgn TEKSTIL mmg murah la...kain telekung sembahyang, jeans, baju sulam nak kawin, baju kebaya, blouse, semua2 la...murah btl...memang BANDUNG the best la..org2 kat sini pun baik...tp, kat sini, terkilan satu benda je la...org2 kat sini, mostly miskin..sedih aku bila tgk diorg ni mintak sedekah..memang kesian weih...dikala itu, aku mulala rasa yg aku bersyukur dilahirkn di MALAYSIA...oh MALAYSIAKU TERBILANG GEMILANG!!!

Continue Reading
 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea