Wednesday, August 5, 2009

aku dah fed-up!!!

Posted by alifah@along at 5:46 PM
Reactions: 
arghhhh....aku dah fed-up sebenarnya...geram+tension+letih+etc....
dah 2 kali interview kat *K*, tp, result stay sama...same with the previous result i got...failed again...oh god, what should i do??...aku pasrah....
dipendekkan cerita, semalam, aku call bahagian sumber manusia, *K*...sajer2 jer call, sebab dah agak, shortlist sepatutnya dah kuar, sebab tengah bulan 8 ni, sepatutnya, staf baru akan masuk (mengikut form yg kami tulis masa interview)..pastu, bolehla berckp dgn cik aida yg incharge pasal CFS ni...dia just mintak nama aku and jawatan yg aku pohon..."maaf, nama anda takder dlm senarai kami ni"so, aku pun buat conclusion la...dammmmmm!!!tak dapat la ni...uhuk!!sedih dlm hati...pastu, aku tanya, "berapa ramai amik QS kali ni?"dia pun jwb..."22 org je kak"...adoi...dalam lebih kurang 150 org pergi interview, 22 org je amik??huhhhhh!!hampeh la mcm ni...baek tak payah buat interview dah ler...select jer anak2 kakitgn ker, anak kabel2 gajah ker...eeeeeeeee.....sakit nyer hati!!!aku rasa dah bagi terbaik dah hari tu...apa seleeek aku ni kali ni??mungkin terlebey ckp kut...hehehhee...but it depends on interviewer actually...ada sesetengah interviewer, suka org yg byk berckp (mcm aku ni...), tp, ada yg suka bisu terus...(aku rasa puan tu, suka yg spesis bisu agaknya)...tp, aku mmg akan ingat la interviewer aku ari tu sampai bila2...bukan pendendam, tp, once, aku dah berjaya nanti, aku akan tunjuk kat diorg ni, bahawasanya, rugi sgtt2 tak amik aku time tu (hahhahaha...pendendam ke aku ni???)eeeeee....geram gak sebenarnya....(jgn lebey2 ya, anda nur alifah puasa hari ni..hehhehe)...
apapun, aku terpaksa terima ujian ini dengan redha...mungkin, rezeki anda lagi besar dari itu,mungkin akan dapat tetap terus...takder contract2...(kata salah sorg teman rapatku..)mmmm...apapun cabaran, akan aku sahut...insyaallah...doakan kejayaan aku di lain hari interview pulak ye!!mungkin aku terlebey ckp masa interview hari tu....(aku masih ingat kebecokkan aku masa interview hari tu..hehhehe...)..apapun, zassssssss.....result dah kuar, nak buat camna lagi kan??mmm...


aku perlukan percutian!!!!!

12 juri yang cool..:

wawa said...

poyo sehh statement yg las tu...perlukn percutian kunun..dh balik kg tu x kire sbg percutian ke????

ciPuding_7 said...

meklong..

kadangkala Allah sembunyikan matahari seketika,
Dia datangkan guruh & kilat..
puas kita menangis mencari di mana matahari,
rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi....

:)

alifah@along said...

wawa: hehehe..balik kg tu kira lain wa...balik kg, kita nak relaks kan badan...bercuti, nak penatkan badan..hehehheh

yah: aminn...semoga doaku termakbul...tima kasih kawan!!

Cikpid said...

Rileks long..yg along g iview tu kontrak yg sgt akan buat along rs nk hempuk pale kat dingding bile dh dpt nnti..cewah..(i know..bcoz i dh rase ok)

Sbnrnye rezeki along nk dpt yg permenant tu..tu laa x dpt yg ni..hehehhe..setiap kejadian ade hikmah..so..along g laa bercuti..

..::daria::.. said...

meklong..
sabar eh..mungkin blom rezeki meklong lg kan..xpe..nnti cuba lagi deh..mane tau pasni rezeki meklong pulak kan.. :)

>('o')< every cloud has a silver lining..

~ini an~ said...

aku rasa org KKM tmpt ko kerja tu yg tepon JKR, ugut jgn memandai nk amik ko kerja sana...sbb ko yg terhebat kt KKM...hehe

alifah@along said...

pid: aku harap macam tu la pid..harapnya dtg bergolek2 mcm nagka..hehhehe...bercuti tu, mmg kena bercuti..hehhehe...

ma: tq ma...harapnya bersinar sokmo, tp, kadang2 ianya tidak bersinar, so kita kena REDHA..insyaallah, Allah akan bantu...aminn

an: aku pun ada gak syak mcm tu...hehhehe..niat jahat betul aku ni...tak baek...tak baek....nanti tertutup pintu rezeki kita..hehhehe...terhebat tu, takder la....jgn puji lebey2 tau...hehhehe

fAtrinA said...

long,
betol kata pn payah tu..hehe.. sabar2. nnt ada rezeki.tp kan org kata bila nk kawen rezeki dtg..huhu so apa kata try.ekekee *gurau je*

*saya jugak mau tukar kejeeeee.busannnnnnnnnnnn*

alifah@along said...

fatrina:eceh3..pandai ckp org ek...masalhnyer, nak kawin dgn saper,fatin...hehehhe...insyaallah, kalu ada rezeki kita, dptla keja tu ek...

zalinawati said...

long jangan sedey2 tau..mana tau rezeki ko dah terbentang luas tp belum masanya terbuka kat tpt ko g intiview tu...biasala porg mencari sebutir intan dicelahan pasir yg byk tapi dia tersilap pilih, tanpa sedar mereka tlh memilih kaca, yg sebenarnya intan itu berada berada begitu hampir dgn mereka....

alifah@along said...

zalinawati:insyaallah, doakan aku etek...thanks...pandai mu berkata-kata ya, lecturer!!

alifah@along said...

zalinawati:insyaallah, doakan aku etek...thanks...pandai mu berkata-kata ya, lecturer!!

Wednesday, August 5, 2009

aku dah fed-up!!!

Posted by alifah@along at 5:46 PM
arghhhh....aku dah fed-up sebenarnya...geram+tension+letih+etc....
dah 2 kali interview kat *K*, tp, result stay sama...same with the previous result i got...failed again...oh god, what should i do??...aku pasrah....
dipendekkan cerita, semalam, aku call bahagian sumber manusia, *K*...sajer2 jer call, sebab dah agak, shortlist sepatutnya dah kuar, sebab tengah bulan 8 ni, sepatutnya, staf baru akan masuk (mengikut form yg kami tulis masa interview)..pastu, bolehla berckp dgn cik aida yg incharge pasal CFS ni...dia just mintak nama aku and jawatan yg aku pohon..."maaf, nama anda takder dlm senarai kami ni"so, aku pun buat conclusion la...dammmmmm!!!tak dapat la ni...uhuk!!sedih dlm hati...pastu, aku tanya, "berapa ramai amik QS kali ni?"dia pun jwb..."22 org je kak"...adoi...dalam lebih kurang 150 org pergi interview, 22 org je amik??huhhhhh!!hampeh la mcm ni...baek tak payah buat interview dah ler...select jer anak2 kakitgn ker, anak kabel2 gajah ker...eeeeeeeee.....sakit nyer hati!!!aku rasa dah bagi terbaik dah hari tu...apa seleeek aku ni kali ni??mungkin terlebey ckp kut...hehehhee...but it depends on interviewer actually...ada sesetengah interviewer, suka org yg byk berckp (mcm aku ni...), tp, ada yg suka bisu terus...(aku rasa puan tu, suka yg spesis bisu agaknya)...tp, aku mmg akan ingat la interviewer aku ari tu sampai bila2...bukan pendendam, tp, once, aku dah berjaya nanti, aku akan tunjuk kat diorg ni, bahawasanya, rugi sgtt2 tak amik aku time tu (hahhahaha...pendendam ke aku ni???)eeeeee....geram gak sebenarnya....(jgn lebey2 ya, anda nur alifah puasa hari ni..hehhehe)...
apapun, aku terpaksa terima ujian ini dengan redha...mungkin, rezeki anda lagi besar dari itu,mungkin akan dapat tetap terus...takder contract2...(kata salah sorg teman rapatku..)mmmm...apapun cabaran, akan aku sahut...insyaallah...doakan kejayaan aku di lain hari interview pulak ye!!mungkin aku terlebey ckp masa interview hari tu....(aku masih ingat kebecokkan aku masa interview hari tu..hehhehe...)..apapun, zassssssss.....result dah kuar, nak buat camna lagi kan??mmm...


aku perlukan percutian!!!!!

12 comments

wawa on August 5, 2009 at 6:29 PM said...

poyo sehh statement yg las tu...perlukn percutian kunun..dh balik kg tu x kire sbg percutian ke????

ciPuding_7 on August 5, 2009 at 7:08 PM said...

meklong..

kadangkala Allah sembunyikan matahari seketika,
Dia datangkan guruh & kilat..
puas kita menangis mencari di mana matahari,
rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi....

:)

alifah@along on August 5, 2009 at 7:15 PM said...

wawa: hehehe..balik kg tu kira lain wa...balik kg, kita nak relaks kan badan...bercuti, nak penatkan badan..hehehheh

yah: aminn...semoga doaku termakbul...tima kasih kawan!!

Cikpid on August 5, 2009 at 7:44 PM said...

Rileks long..yg along g iview tu kontrak yg sgt akan buat along rs nk hempuk pale kat dingding bile dh dpt nnti..cewah..(i know..bcoz i dh rase ok)

Sbnrnye rezeki along nk dpt yg permenant tu..tu laa x dpt yg ni..hehehhe..setiap kejadian ade hikmah..so..along g laa bercuti..

..::daria::.. on August 5, 2009 at 8:03 PM said...

meklong..
sabar eh..mungkin blom rezeki meklong lg kan..xpe..nnti cuba lagi deh..mane tau pasni rezeki meklong pulak kan.. :)

>('o')< every cloud has a silver lining..

~ini an~ on August 5, 2009 at 10:38 PM said...

aku rasa org KKM tmpt ko kerja tu yg tepon JKR, ugut jgn memandai nk amik ko kerja sana...sbb ko yg terhebat kt KKM...hehe

alifah@along on August 6, 2009 at 9:52 PM said...

pid: aku harap macam tu la pid..harapnya dtg bergolek2 mcm nagka..hehhehe...bercuti tu, mmg kena bercuti..hehhehe...

ma: tq ma...harapnya bersinar sokmo, tp, kadang2 ianya tidak bersinar, so kita kena REDHA..insyaallah, Allah akan bantu...aminn

an: aku pun ada gak syak mcm tu...hehhehe..niat jahat betul aku ni...tak baek...tak baek....nanti tertutup pintu rezeki kita..hehhehe...terhebat tu, takder la....jgn puji lebey2 tau...hehhehe

fAtrinA on August 6, 2009 at 11:14 PM said...

long,
betol kata pn payah tu..hehe.. sabar2. nnt ada rezeki.tp kan org kata bila nk kawen rezeki dtg..huhu so apa kata try.ekekee *gurau je*

*saya jugak mau tukar kejeeeee.busannnnnnnnnnnn*

alifah@along on August 6, 2009 at 11:24 PM said...

fatrina:eceh3..pandai ckp org ek...masalhnyer, nak kawin dgn saper,fatin...hehehhe...insyaallah, kalu ada rezeki kita, dptla keja tu ek...

zalinawati on August 7, 2009 at 9:34 PM said...

long jangan sedey2 tau..mana tau rezeki ko dah terbentang luas tp belum masanya terbuka kat tpt ko g intiview tu...biasala porg mencari sebutir intan dicelahan pasir yg byk tapi dia tersilap pilih, tanpa sedar mereka tlh memilih kaca, yg sebenarnya intan itu berada berada begitu hampir dgn mereka....

alifah@along on August 12, 2009 at 10:03 PM said...

zalinawati:insyaallah, doakan aku etek...thanks...pandai mu berkata-kata ya, lecturer!!

alifah@along on August 12, 2009 at 10:03 PM said...

zalinawati:insyaallah, doakan aku etek...thanks...pandai mu berkata-kata ya, lecturer!!

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea