Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode akhir..

Posted by alifah@along at 9:00 PM
Reactions: 
25/05/2009..hari selasa di pulau tioman...

hari terakhir...huhuhu..bangun pagi2...tempat pertama pergi hari ni...marine park..he3..taman laut...nak tgk ikan besar lengan aku, boleh la dtg sini..fuhhhh...byk giler ikan...tak der gmbr ikan yg sempat diambil..sbb tak bwk camera...nak snorkelling puas2 ni...he3...sampai tak sempat nak bergambar...he3...
selesai snorkelling, kami balik chalet...pastu, bersiap2 nak pulang...flight jam 150 ni...gmbr kat chalet aku duduk jap...cantik kan??

sebelum balik, pergi kedai jap..beli rokok, coklat..rokok??hehehehe..ni la, kawan aku ni, taufik and matyie kirim rokok murah...satu katon mild 7, satu katon dunhill...fuhhh...bila la nak stop burn duit ni...he3...pastu, pergi airport...dekat je airport ni...5 minit dah sampai..sampai je, check-in dulu...pastu, baru pergi mkn...semasa mkn, en.mujib terima panggilan dr airport..katanya, flight delay sampai kul 4...fuhh..lagi 2 jam aku kat tioman..nak g snorkelling lagi ke??hehehehhehe..takder la....pergi ke site office la....layari internet...bergambar jap dgn diorg ni...




pastu, mujib dpt call skali lagi, flight delay lagi..kul 6.30 petang....fuhh..kata amin, berjaya air ni, tak fly mlm..so, kalau diorg delay lagi, nmpknya, esok jela aku pulang...he3..mujur la, flight kul 6.30 on...kalau tak, aku nak g snorkelling lagi skali..ha3...
ni, gmbr kat airport..


bangga tunjuk baju baru beli kat tioman ni...


thanks berjaya air...walaupun ko delay 4 jam...

dikesempatan ini, aku nak ucap ribuan terima kasih yang tak terkira terutama kepada Amin dan Farid...tak lupa juga kepada matju, mujib, abg. delabi, herman, rudy, dan yg terlibat secara langsung atau tidak sepanjang saya di Pulau Tioman, Pahang ini..tak ingat dah org kat chalet tu...yang tolong angkat tilam dan katil masa aku kat chalet tu dan yg tolong beli roti utk ikan2 tu..keramahan dan pertolongan yang diberikan takkan aku kulupakan...nanti, kalau ada masa, kita jumpa lagi...ok!!


atas flight..sambil terfikir..bila lagi boss nak bagi job mcm ni ek??hehehhe..

7 juri yang cool..:

~ini an~ said...

aku jelesssssss!

alifah@along said...

aku punnn jelessssss...he3...

bengkak said...

bila la along nak datang lagi ek??

alifah@along said...

mmm..insyaallah, kalau ada masa dan boss kasi chance...hehhehe3..kalu blh nak p free...hehhehehe

Anonymous said...

Hi there everybody, I just signed up on this marvelous forum and desired to say hello there! Have a terrific day!

Anonymous said...

I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really nice piece of writing on building up new website.
Feel free to visit my web-site john thomas financial

Anonymous said...

Wonderful site you have here but I was wondering
if you knew of any forums that cover the same topics discussed here?
I'd really like to be a part of group where I can get opinions from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Many thanks!
My blog post :: john thomas financial

Monday, June 8, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode akhir..

Posted by alifah@along at 9:00 PM
25/05/2009..hari selasa di pulau tioman...

hari terakhir...huhuhu..bangun pagi2...tempat pertama pergi hari ni...marine park..he3..taman laut...nak tgk ikan besar lengan aku, boleh la dtg sini..fuhhhh...byk giler ikan...tak der gmbr ikan yg sempat diambil..sbb tak bwk camera...nak snorkelling puas2 ni...he3...sampai tak sempat nak bergambar...he3...
selesai snorkelling, kami balik chalet...pastu, bersiap2 nak pulang...flight jam 150 ni...gmbr kat chalet aku duduk jap...cantik kan??

sebelum balik, pergi kedai jap..beli rokok, coklat..rokok??hehehehe..ni la, kawan aku ni, taufik and matyie kirim rokok murah...satu katon mild 7, satu katon dunhill...fuhhh...bila la nak stop burn duit ni...he3...pastu, pergi airport...dekat je airport ni...5 minit dah sampai..sampai je, check-in dulu...pastu, baru pergi mkn...semasa mkn, en.mujib terima panggilan dr airport..katanya, flight delay sampai kul 4...fuhh..lagi 2 jam aku kat tioman..nak g snorkelling lagi ke??hehehehhehe..takder la....pergi ke site office la....layari internet...bergambar jap dgn diorg ni...




pastu, mujib dpt call skali lagi, flight delay lagi..kul 6.30 petang....fuhh..kata amin, berjaya air ni, tak fly mlm..so, kalau diorg delay lagi, nmpknya, esok jela aku pulang...he3..mujur la, flight kul 6.30 on...kalau tak, aku nak g snorkelling lagi skali..ha3...
ni, gmbr kat airport..


bangga tunjuk baju baru beli kat tioman ni...


thanks berjaya air...walaupun ko delay 4 jam...

dikesempatan ini, aku nak ucap ribuan terima kasih yang tak terkira terutama kepada Amin dan Farid...tak lupa juga kepada matju, mujib, abg. delabi, herman, rudy, dan yg terlibat secara langsung atau tidak sepanjang saya di Pulau Tioman, Pahang ini..tak ingat dah org kat chalet tu...yang tolong angkat tilam dan katil masa aku kat chalet tu dan yg tolong beli roti utk ikan2 tu..keramahan dan pertolongan yang diberikan takkan aku kulupakan...nanti, kalau ada masa, kita jumpa lagi...ok!!


atas flight..sambil terfikir..bila lagi boss nak bagi job mcm ni ek??hehehhe..

7 comments

~ini an~ on June 9, 2009 at 12:24 AM said...

aku jelesssssss!

alifah@along on June 9, 2009 at 2:00 AM said...

aku punnn jelessssss...he3...

bengkak on June 10, 2009 at 11:12 PM said...

bila la along nak datang lagi ek??

alifah@along on June 10, 2009 at 11:30 PM said...

mmm..insyaallah, kalau ada masa dan boss kasi chance...hehhehe3..kalu blh nak p free...hehhehehe

Anonymous said...

Hi there everybody, I just signed up on this marvelous forum and desired to say hello there! Have a terrific day!

Anonymous said...

I am sure this piece of writing has touched all the internet visitors, its really really nice piece of writing on building up new website.
Feel free to visit my web-site john thomas financial

Anonymous said...

Wonderful site you have here but I was wondering
if you knew of any forums that cover the same topics discussed here?
I'd really like to be a part of group where I can get opinions from other experienced people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Many thanks!
My blog post :: john thomas financial

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea