Tuesday, June 23, 2009

our SIFU weddiNg...

Posted by alifah@along at 11:13 PM
Reactions: 
date: 20 Jun 2009 (sabtu)
hehehe...
entry menarik kali ni...
congratulations to our sifu..Ismail dan isteri, Hidayah...


kami jer yg pergi..aku, wawa and suhaimi..mana la kwn2 lain2 ni??hehehe..

alkisah nak certa skit tentang pengantin lelaki ini...Ismail nama diberi..orangnya, pendiam...baik...pandai..kacak..hehhehe...tak percaya, nanti tengok gmbr dia...hehhe...
kami kenal dia sewaktu ijazah kat uitm shah alam..tahun 2004...masa mula2 kenal, abg ni nmpk muda sgt...awet muda rupanya...tp, bila tahu umur dia, opps ...tua skit jer dr kita..tua skit jer, tau...sbb tu, kena panggil abg. mail...hehhehe, hormat kan...
seperkenalan kami2 budak QS uitm batch 2006 ni, apa yg menarik tentang abg mail ni, dia selalu jadi pakar rujuk apa2 subjek degree especially measurement kami...bila kami bertanya kat dia ttg sesuatu soalan, mesti dia akan berfikir sejenak, then baru bg jawapan...mungkin dia takut bagi jawapan yg terpesong kut...whateva, jawapan yg diberkan, semestinya bernas dan blh diterima akal...itulah kehebatan utama sifu kami ini.....
lagi satu, nak bercerita ttg lokasi dia menimba ilmu...saper berani duduk di bahagian kanan belakang sekali dalam kelas??itu, tempat our sifu...tak ada sesiapa yg berani duduk di situ...itulah kedudukan dia yg selalu duduk...ntah apa ntah mandera yg dia letak kat situ, sampai semua org takut nak duduk situ...hehehhe....sampai semua kami beringat sesama sendiri..."ish, tu tempat abg.mail tu..jgn duduk, weih.."hehehhehe...
apa lagi ek nak cerita...aku dah lupa byk perkara ni...kawan2, sila kongsi cerita anda atau kenangan anda bersama abg mail di entry ini...abg.mail pun baca blog apa...apapun,aku suka tgk wedding dia ni...simple but nice...itula, abg mail kita...
jeng3...apabila sifu kita bergaya....mari kita tgk gmbr...


sedondon u...nice...


kami bersama pengantin...


hantaran dari pengantin perempuan kpd pengantin lelaki...


hantaran dari pengantin lelaki kpd pengantin perempuan...

9 juri yang cool..:

Cikpid said...

sorry abg mail...ambo x dapak pegi..ade kesulitan sket...x ramai eh pegi..padahal die pegi semua org kawen..kan??sorry sesgt

Abg mail ni kwn sejak diploma part 1 ag..sie adalah sgt pemalu..n aku adalah sgt suke menyakat die sehingga die merah telinga..

Kali terakhir aku mnyakat die ms nk g knduri An..hmpir die mau terajang kete laki aku..hahahha..sbb kene perli baik punye..

Abg MAil mmg sifu..die best

alifah@along said...

pid: aah, time kitaorg pergi, takder org yg kami kenal...so, aku buat kesimpulan kami jer yg pergi..kesian dia...korg kena mintak ampun dgn dia weih...aku tak tau..tak tau...hhhehehe

~ini an~ said...

hohoho berakhirla kisah bujang lelaki melayu terakhir dlm kelas bqs'06...sedihnye aku tgk tgn abg mail di pegang oleh isterinye(adakah aku kecewa?) hahaha aku sedih gembira laaa...gembira utk abg mail aka sifu yg di hormati selalu...

suka sgt dapat kawan ngan abg mail...n x sangka gak yg abg mail nk kawan ngan kita2 ni kan kawan2...kita kan macam seton skit(sbnrnye bnyk)...dia kan lelaki melayu terakhir...

along,nape skit sgt letak gamba...

alifah@along said...

an: aku pun tak sangka abg. mail nak kwn dgn kita2 ni yg aku rasa perangai agak nakal skit ni kan...mmm, apapun nak buat mcm mana kan...kita kan gang...mcm upin ipin plak...hahhaha..utk gmbr selanjutnya wedding abg. mail, aku byk letak dm facebook..sila layari...nanti, kalau letak dlm blog byk, ada org komplen plak...hehehhe

Cikpid said...

haah kan..abg mail nk gak kawan ngan korang yg nakal2..lain laa aku..aku baik..sbb tu abg mail kwn ngan aku..hahhahaha..pang!!!!

wawa said...

pid:baik??pang...pang..pang...hehehehe

..::daRia::.. said...

:( aku rasa sgt bersalah sbb x g kenduri abg mail..huhuhu..dia susah payah dtg kenduri aku..abg mail..ampunn..:(

ciPuding_7 said...

dia pon dtg kenduri aku..
tp aku tak dapat g keduri dia sbb tak dpt perkenan dek laki..

huhu..

alifah@along said...

noma:kalau rasa bersalah, korang kena bagi present peti ais la kat dia..hehhehe...cover2..

farah:aha...aha..tak tau...kena mohon maaf ngan abg mmail tu..

Tuesday, June 23, 2009

our SIFU weddiNg...

Posted by alifah@along at 11:13 PM
date: 20 Jun 2009 (sabtu)
hehehe...
entry menarik kali ni...
congratulations to our sifu..Ismail dan isteri, Hidayah...


kami jer yg pergi..aku, wawa and suhaimi..mana la kwn2 lain2 ni??hehehe..

alkisah nak certa skit tentang pengantin lelaki ini...Ismail nama diberi..orangnya, pendiam...baik...pandai..kacak..hehhehe...tak percaya, nanti tengok gmbr dia...hehhe...
kami kenal dia sewaktu ijazah kat uitm shah alam..tahun 2004...masa mula2 kenal, abg ni nmpk muda sgt...awet muda rupanya...tp, bila tahu umur dia, opps ...tua skit jer dr kita..tua skit jer, tau...sbb tu, kena panggil abg. mail...hehhehe, hormat kan...
seperkenalan kami2 budak QS uitm batch 2006 ni, apa yg menarik tentang abg mail ni, dia selalu jadi pakar rujuk apa2 subjek degree especially measurement kami...bila kami bertanya kat dia ttg sesuatu soalan, mesti dia akan berfikir sejenak, then baru bg jawapan...mungkin dia takut bagi jawapan yg terpesong kut...whateva, jawapan yg diberkan, semestinya bernas dan blh diterima akal...itulah kehebatan utama sifu kami ini.....
lagi satu, nak bercerita ttg lokasi dia menimba ilmu...saper berani duduk di bahagian kanan belakang sekali dalam kelas??itu, tempat our sifu...tak ada sesiapa yg berani duduk di situ...itulah kedudukan dia yg selalu duduk...ntah apa ntah mandera yg dia letak kat situ, sampai semua org takut nak duduk situ...hehehhe....sampai semua kami beringat sesama sendiri..."ish, tu tempat abg.mail tu..jgn duduk, weih.."hehehhehe...
apa lagi ek nak cerita...aku dah lupa byk perkara ni...kawan2, sila kongsi cerita anda atau kenangan anda bersama abg mail di entry ini...abg.mail pun baca blog apa...apapun,aku suka tgk wedding dia ni...simple but nice...itula, abg mail kita...
jeng3...apabila sifu kita bergaya....mari kita tgk gmbr...


sedondon u...nice...


kami bersama pengantin...


hantaran dari pengantin perempuan kpd pengantin lelaki...


hantaran dari pengantin lelaki kpd pengantin perempuan...

9 comments

Cikpid on June 22, 2009 at 8:48 PM said...

sorry abg mail...ambo x dapak pegi..ade kesulitan sket...x ramai eh pegi..padahal die pegi semua org kawen..kan??sorry sesgt

Abg mail ni kwn sejak diploma part 1 ag..sie adalah sgt pemalu..n aku adalah sgt suke menyakat die sehingga die merah telinga..

Kali terakhir aku mnyakat die ms nk g knduri An..hmpir die mau terajang kete laki aku..hahahha..sbb kene perli baik punye..

Abg MAil mmg sifu..die best

alifah@along on June 22, 2009 at 11:09 PM said...

pid: aah, time kitaorg pergi, takder org yg kami kenal...so, aku buat kesimpulan kami jer yg pergi..kesian dia...korg kena mintak ampun dgn dia weih...aku tak tau..tak tau...hhhehehe

~ini an~ on June 23, 2009 at 6:17 PM said...

hohoho berakhirla kisah bujang lelaki melayu terakhir dlm kelas bqs'06...sedihnye aku tgk tgn abg mail di pegang oleh isterinye(adakah aku kecewa?) hahaha aku sedih gembira laaa...gembira utk abg mail aka sifu yg di hormati selalu...

suka sgt dapat kawan ngan abg mail...n x sangka gak yg abg mail nk kawan ngan kita2 ni kan kawan2...kita kan macam seton skit(sbnrnye bnyk)...dia kan lelaki melayu terakhir...

along,nape skit sgt letak gamba...

alifah@along on June 23, 2009 at 6:26 PM said...

an: aku pun tak sangka abg. mail nak kwn dgn kita2 ni yg aku rasa perangai agak nakal skit ni kan...mmm, apapun nak buat mcm mana kan...kita kan gang...mcm upin ipin plak...hahhaha..utk gmbr selanjutnya wedding abg. mail, aku byk letak dm facebook..sila layari...nanti, kalau letak dlm blog byk, ada org komplen plak...hehehhe

Cikpid on June 23, 2009 at 7:16 PM said...

haah kan..abg mail nk gak kawan ngan korang yg nakal2..lain laa aku..aku baik..sbb tu abg mail kwn ngan aku..hahhahaha..pang!!!!

wawa on June 24, 2009 at 11:47 PM said...

pid:baik??pang...pang..pang...hehehehe

..::daRia::.. on June 25, 2009 at 3:24 AM said...

:( aku rasa sgt bersalah sbb x g kenduri abg mail..huhuhu..dia susah payah dtg kenduri aku..abg mail..ampunn..:(

ciPuding_7 on June 25, 2009 at 11:34 PM said...

dia pon dtg kenduri aku..
tp aku tak dapat g keduri dia sbb tak dpt perkenan dek laki..

huhu..

alifah@along on June 26, 2009 at 1:29 AM said...

noma:kalau rasa bersalah, korang kena bagi present peti ais la kat dia..hehhehe...cover2..

farah:aha...aha..tak tau...kena mohon maaf ngan abg mmail tu..

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea