Friday, June 5, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 2

Posted by alifah@along at 2:27 AM
Reactions: 
hu3...see you again...menulis dan menulis lagi..

24/05/2009...ahad di pulau tioman..

bangun pagi2, pastu, terus ke site ofis...guys semua masih tidor tak kaba...call amin, "amin, pjm moto jap..." pastu, amin said, "amik la long, yg mana along suka"..he3...pastu, pergi site jap...ronda2 tgk2 site sambil menaiki moto..as usual, aku yg bwk moto sambil bonceng iema...pastu, sebelah balik, sambil bawak moto, sambil bilang pokok kelapa...he3...kalau org tgk, mesti org kata, giler apa budak ni..sambil bwk moto, sambil membilang..he3...pastu, kami ke kedai nak breakfast..pagi ni, breakfast kat restoran peladang..first2 nak mkn roti canai, tp roti dah habis...so, mkn nasi myk la..ha3..eima mkn nasi lemak..mak iiii, naik berat aku kalau camni..hahaha..nak buat camna, darurat...konon2...lepas mkn, kami ke site ofis..tgk apa yg patut...bukak drawing...cari maklumat skit...lepas bertungkus lumus buat keja, pergi mkn tghari plak..adoi, mkn plak...mkn..mkn..mkn...fresh fish!!masa nak mkn, farid pergi kedai isi minyak keta...mak iii, susah benor nak isi myk keta..mula2 kena susun tong tinggi2..tong yg nak isi myk, ada kat paling atas..pastu, amik satu tiub utk disambung dari tong ke dalam tangki myk keta..pastu, tiub lubang tong itu..bila tiub, myk tu akan memasuki tib itu dan seterusnya masuk kedalam corong tangki myk keta,,,he3, betul ntah statement fizik aku ni..maklumla, fizik dpt cangkul.ha3...korg phm2 sendiri la kalau tgk gmbr ni...harga myk, satu tong biru ni rm 70...kalau sebotol mineral (1.5 litre) = rm4..mahal nak mampus...

ni la cara org pulau tuang myk...bersyukurla kita di hidup di darat ini...he3
then, go to eat..lepas mkn, smbg keja balik..he3, byk bekerja tau!!keja, keja dan keja...sampai la lebih kurang kul 4..pastu, balik solat, rehat2...pastu, snorkelling again...ha3...ari ini, amin and farid nak g dive...mak ii, semangat...lbh kurang kul 530, naik bot utk ke tempat itu..apa ntah nama tempat dive ni...utk pengetahuan semua, kat tioman ni, mmg bykkkkkk sgt tempat dive yg menarik..mai nak tunjuk gmbr persiapan dan gmbr2 dalam laut yg diambil khas oleh jurugambar kami, mr.Farid..


kena isi borang dulu ya, diver2 sekalian...
mcm borang wasiat la plak...hu3..


ko pakai mcm ni, min..hehehhe, kata Senoir Farid kepada Juniornya, Amin..


ni, set2 diver ni..ketua dia, en.Herman yg seluar kuning tu..he3..nanti, kena ajar kami plak ni, ya!!






saya dan eima..walaupun tempat ni, bukan tempat snorkelling sebenarnya sbb dalam giler air dia, nampak hitam je...tak berapa nak nampak sgt coral..takpe, ikan byk ler...


kami bersama abg delabi..abang bwk bot yg handal..he3, terima kasih!!






kehebatan ilahi..

sebelah malam, kami makan di babura...makan ikan fresh ni...ikan ni, aku rasa diorang tangkap kat taman laut ni...he3..mcm kitaorg tak tau...abd. delabi punya kerja ni..he3..apapun, mmg sedap mkn ikan apa ntah..yg pasti, ikan ni, rm45 sekilo..mak iiii...mahal nak mampus... udang celup nestum...perghhhhh....sedap...ada byk lagi..tp, tak citer la..nanti korang2 jeles dgn aku..hahaha...tunjuk gmbr mknn skit...jeng3..




lepas mkn, kami sambung kerja sampai pukul 2 pagi...pastu..zzzzzzz
hari seterusya..

4 juri yang cool..:

Qaseh.Darwisy said...

jap..jap!!aku nk tanyo mu ni long..mu diving ko???longgggggggg..aku nk ikut jgk kalu divingggg!!!!aahhhh..bestnyoooo...

alifah@along said...

hehehe...ninie, bukan dive la...no license yet...mahal la nak dive...snorkelling je yg mampu..hehhhee...

bengkak said...

bila nak amik ni along??

alifah@along said...

mmm...(sambil terfikir budget)...nak tu nak..tp,...takut pun ada..hukhukhuk...

Friday, June 5, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 2

Posted by alifah@along at 2:27 AM
hu3...see you again...menulis dan menulis lagi..

24/05/2009...ahad di pulau tioman..

bangun pagi2, pastu, terus ke site ofis...guys semua masih tidor tak kaba...call amin, "amin, pjm moto jap..." pastu, amin said, "amik la long, yg mana along suka"..he3...pastu, pergi site jap...ronda2 tgk2 site sambil menaiki moto..as usual, aku yg bwk moto sambil bonceng iema...pastu, sebelah balik, sambil bawak moto, sambil bilang pokok kelapa...he3...kalau org tgk, mesti org kata, giler apa budak ni..sambil bwk moto, sambil membilang..he3...pastu, kami ke kedai nak breakfast..pagi ni, breakfast kat restoran peladang..first2 nak mkn roti canai, tp roti dah habis...so, mkn nasi myk la..ha3..eima mkn nasi lemak..mak iiii, naik berat aku kalau camni..hahaha..nak buat camna, darurat...konon2...lepas mkn, kami ke site ofis..tgk apa yg patut...bukak drawing...cari maklumat skit...lepas bertungkus lumus buat keja, pergi mkn tghari plak..adoi, mkn plak...mkn..mkn..mkn...fresh fish!!masa nak mkn, farid pergi kedai isi minyak keta...mak iii, susah benor nak isi myk keta..mula2 kena susun tong tinggi2..tong yg nak isi myk, ada kat paling atas..pastu, amik satu tiub utk disambung dari tong ke dalam tangki myk keta..pastu, tiub lubang tong itu..bila tiub, myk tu akan memasuki tib itu dan seterusnya masuk kedalam corong tangki myk keta,,,he3, betul ntah statement fizik aku ni..maklumla, fizik dpt cangkul.ha3...korg phm2 sendiri la kalau tgk gmbr ni...harga myk, satu tong biru ni rm 70...kalau sebotol mineral (1.5 litre) = rm4..mahal nak mampus...

ni la cara org pulau tuang myk...bersyukurla kita di hidup di darat ini...he3
then, go to eat..lepas mkn, smbg keja balik..he3, byk bekerja tau!!keja, keja dan keja...sampai la lebih kurang kul 4..pastu, balik solat, rehat2...pastu, snorkelling again...ha3...ari ini, amin and farid nak g dive...mak ii, semangat...lbh kurang kul 530, naik bot utk ke tempat itu..apa ntah nama tempat dive ni...utk pengetahuan semua, kat tioman ni, mmg bykkkkkk sgt tempat dive yg menarik..mai nak tunjuk gmbr persiapan dan gmbr2 dalam laut yg diambil khas oleh jurugambar kami, mr.Farid..


kena isi borang dulu ya, diver2 sekalian...
mcm borang wasiat la plak...hu3..


ko pakai mcm ni, min..hehehhe, kata Senoir Farid kepada Juniornya, Amin..


ni, set2 diver ni..ketua dia, en.Herman yg seluar kuning tu..he3..nanti, kena ajar kami plak ni, ya!!






saya dan eima..walaupun tempat ni, bukan tempat snorkelling sebenarnya sbb dalam giler air dia, nampak hitam je...tak berapa nak nampak sgt coral..takpe, ikan byk ler...


kami bersama abg delabi..abang bwk bot yg handal..he3, terima kasih!!






kehebatan ilahi..

sebelah malam, kami makan di babura...makan ikan fresh ni...ikan ni, aku rasa diorang tangkap kat taman laut ni...he3..mcm kitaorg tak tau...abd. delabi punya kerja ni..he3..apapun, mmg sedap mkn ikan apa ntah..yg pasti, ikan ni, rm45 sekilo..mak iiii...mahal nak mampus... udang celup nestum...perghhhhh....sedap...ada byk lagi..tp, tak citer la..nanti korang2 jeles dgn aku..hahaha...tunjuk gmbr mknn skit...jeng3..




lepas mkn, kami sambung kerja sampai pukul 2 pagi...pastu..zzzzzzz
hari seterusya..

4 comments

Qaseh.Darwisy on June 8, 2009 at 7:29 AM said...

jap..jap!!aku nk tanyo mu ni long..mu diving ko???longgggggggg..aku nk ikut jgk kalu divingggg!!!!aahhhh..bestnyoooo...

alifah@along on June 8, 2009 at 5:41 PM said...

hehehe...ninie, bukan dive la...no license yet...mahal la nak dive...snorkelling je yg mampu..hehhhee...

bengkak on June 10, 2009 at 11:16 PM said...

bila nak amik ni along??

alifah@along on June 10, 2009 at 11:33 PM said...

mmm...(sambil terfikir budget)...nak tu nak..tp,...takut pun ada..hukhukhuk...

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea