Sunday, May 31, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 1

Posted by alifah@along at 9:16 PM
Reactions: 


peace on me...hi guys...
percutian ke tioman??nop!!go to work, okay!!hehehe..
23-26 mei 2009, aku kembali semula ke pulau tioman..setelah 4 tahun aku tinggalkan dia...2005 lepas, aku bersama kawan2 QS yang best2..sememangnya memberikan satu kenangan yg tidak akan kulupakan..ewah!!di sini, aku mengenali istilah snorkelling yang sebenarnya...pastu, bila diberi peluang utk kembali semula ke pulau ini, aku dgn penuh kerelaan menerima tawaran itu tanpa apa2 syarat..he3, nampak tak kesungguhan aku itu, kwn2?hehehhe...hantu pulau betul minah ni...
23 mei 2009
aku bertolak dari sri kembangan jam 10 pg menuju ke rumah makcik aku di subang perdana...tujuannya utk park kereta WHD ku dirumahnya...aku meminta cousin aku menghantar aku ke airport, subang...janji dgn eima kat airport jam 1130, sejam awal utk check in...pastu, check-in dan jumpa en.mohd amin, selaku org berkuasa bg pihak MRCB...hehehe... then, berlepas dari Subang airport jam 1230 tghari..memakan masa 1 jam utk sampai ke pulau tioman dgn menaiki Berjaya Air...mak iii, berayun2 naik kapal terbang kecik ni...pengalaman2...he3...
dalam kul 130 samapai tioman...
kedatangan kami disambut en. farid selaku org kuat tapak projek MRCB pulau tioman...mula2 jumpa, mcm kekok gak...nak senyum ke..nak ramah ke??...maklumla, org tak kenal...heheheheh...en.farid mesti tgh tersenyum bila baca blog ni...
pastu, kami pun pergi makan...kat Restoran Liza...hehe3..ingat tu, nama restoran dia...maklumla, waitress dia ni garang...pempuan garang..he3...budak2 ni plak suka usik dia...patutla dia garang...isk3, yg dah kawin tu, jgn plak menggatal..ha3...
masa mkn dah tanya "along nak g snorkelling tak ptg ni?"hehehhe....soklan yg aku segan nak jwb, maklumlah malu lagi time tu..tp, jawab gak.."nak nak nak..."pastu, amin pun bagi arahan...'okay, pasni, amin tunjukkan chalet along and eima, pastu, along rehat2 jap, kul 430 nanti bot dtg jemput kita utk ke tempat snorkelling...'hehehhe...aku tersenyum la...yahoooooo!!!!
pastu, kami check-in chalet...dekat2 laut chalet kami...kecik je but not bad la, janji blh berehat, mandi, semayang...kami bukannya dtg nak tido jer..byk lagi misi kami...he3..tujuan asal kena diutamakan..he3...
400 petang tiba..aku and eima, ke laut utk amik2 gmbr dulu..he3, kami dah start sawan gmbr...he3...mujur eima jenis sama ngan aku yg suka bergambar ni...antara gmbr yg sempat dirakamkan...





pastu, jam 430, kami pun berangkat ke snorkelling park..he3..."ikang2 semua, lama tak berjumpa...how r you??"mak iiii, cantiknya ikan2 kat tioman ini...see...he3..ni, bukan ikan ni...ni,org...ha3..


eima dan i bersama Farid..


just me ;)

lepas snorkelling, kami pergi makan...hari ni, kami makan di kg.salang...utk pengetahuan semua, kat sini ada chalet atas bulkit kepunyaan tengku adnan, mb pahang tu...yg terpaksa dihentikan sbb sistem sewerage dia tak lepas...tak tau ke mana nak buang sisa2 kumbahan...ni, nak tunjuk beberapa keping gmbr utk tatapan kawan2..he2...


en.farid yang telah nampak ciri2 suka bergambar :) heheheh, saya dan amin....

pastu, malam..habis sudah hari pertama...nanti kita sambung episode 2 plak ye...

2 juri yang cool..:

Cikpid said...

beh aa mu along...g tioman ag..rindu i tau nk g tioman ngan geng2 Qs yg best tuh

bengkak said...

along...mane part 2nye??? x sabar nak baca da ni...hehe

Sunday, May 31, 2009

pulau tioman, i'm back!! episode 1

Posted by alifah@along at 9:16 PM


peace on me...hi guys...
percutian ke tioman??nop!!go to work, okay!!hehehe..
23-26 mei 2009, aku kembali semula ke pulau tioman..setelah 4 tahun aku tinggalkan dia...2005 lepas, aku bersama kawan2 QS yang best2..sememangnya memberikan satu kenangan yg tidak akan kulupakan..ewah!!di sini, aku mengenali istilah snorkelling yang sebenarnya...pastu, bila diberi peluang utk kembali semula ke pulau ini, aku dgn penuh kerelaan menerima tawaran itu tanpa apa2 syarat..he3, nampak tak kesungguhan aku itu, kwn2?hehehhe...hantu pulau betul minah ni...
23 mei 2009
aku bertolak dari sri kembangan jam 10 pg menuju ke rumah makcik aku di subang perdana...tujuannya utk park kereta WHD ku dirumahnya...aku meminta cousin aku menghantar aku ke airport, subang...janji dgn eima kat airport jam 1130, sejam awal utk check in...pastu, check-in dan jumpa en.mohd amin, selaku org berkuasa bg pihak MRCB...hehehe... then, berlepas dari Subang airport jam 1230 tghari..memakan masa 1 jam utk sampai ke pulau tioman dgn menaiki Berjaya Air...mak iii, berayun2 naik kapal terbang kecik ni...pengalaman2...he3...
dalam kul 130 samapai tioman...
kedatangan kami disambut en. farid selaku org kuat tapak projek MRCB pulau tioman...mula2 jumpa, mcm kekok gak...nak senyum ke..nak ramah ke??...maklumla, org tak kenal...heheheheh...en.farid mesti tgh tersenyum bila baca blog ni...
pastu, kami pun pergi makan...kat Restoran Liza...hehe3..ingat tu, nama restoran dia...maklumla, waitress dia ni garang...pempuan garang..he3...budak2 ni plak suka usik dia...patutla dia garang...isk3, yg dah kawin tu, jgn plak menggatal..ha3...
masa mkn dah tanya "along nak g snorkelling tak ptg ni?"hehehhe....soklan yg aku segan nak jwb, maklumlah malu lagi time tu..tp, jawab gak.."nak nak nak..."pastu, amin pun bagi arahan...'okay, pasni, amin tunjukkan chalet along and eima, pastu, along rehat2 jap, kul 430 nanti bot dtg jemput kita utk ke tempat snorkelling...'hehehhe...aku tersenyum la...yahoooooo!!!!
pastu, kami check-in chalet...dekat2 laut chalet kami...kecik je but not bad la, janji blh berehat, mandi, semayang...kami bukannya dtg nak tido jer..byk lagi misi kami...he3..tujuan asal kena diutamakan..he3...
400 petang tiba..aku and eima, ke laut utk amik2 gmbr dulu..he3, kami dah start sawan gmbr...he3...mujur eima jenis sama ngan aku yg suka bergambar ni...antara gmbr yg sempat dirakamkan...





pastu, jam 430, kami pun berangkat ke snorkelling park..he3..."ikang2 semua, lama tak berjumpa...how r you??"mak iiii, cantiknya ikan2 kat tioman ini...see...he3..ni, bukan ikan ni...ni,org...ha3..


eima dan i bersama Farid..


just me ;)

lepas snorkelling, kami pergi makan...hari ni, kami makan di kg.salang...utk pengetahuan semua, kat sini ada chalet atas bulkit kepunyaan tengku adnan, mb pahang tu...yg terpaksa dihentikan sbb sistem sewerage dia tak lepas...tak tau ke mana nak buang sisa2 kumbahan...ni, nak tunjuk beberapa keping gmbr utk tatapan kawan2..he2...


en.farid yang telah nampak ciri2 suka bergambar :) heheheh, saya dan amin....

pastu, malam..habis sudah hari pertama...nanti kita sambung episode 2 plak ye...

2 comments

Cikpid on June 2, 2009 at 7:53 PM said...

beh aa mu along...g tioman ag..rindu i tau nk g tioman ngan geng2 Qs yg best tuh

bengkak on June 4, 2009 at 9:11 PM said...

along...mane part 2nye??? x sabar nak baca da ni...hehe

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea