Wednesday, May 20, 2009

27 tahun dah..tuanya..

Posted by alifah@along at 10:48 PM
Reactions: 
selamat ulang tahun sayang...dah 27 thn dah aku ek pada 16 may lepas...
korang nak tau tak, aku celebrate kat PENANG tau...hahahha...jalan2 bersama sekutu-sekutu yang tak berapa ingat berday aku...hampeh!!hahahhaa...tak der hal punyer...
ni, aku nak share la gambar menarik sepanjang percutianku...PENANG memang best...wawa mesti bangga sebab dia buat 2nd bridge kat PENANG..hehehhe, takder kena mengena pun...
aku bertolak dari KL dalam kul 1 tghari gitu la...ada 4 penumpang iaitu, aku, dzu, taufik and mat yie..gmbr dgn diorg semua ni, tak sempat amik...aku yg dipaksa drive oleh en.taufik sbb, katanya, dia tgk dzu dah lain mcm jer kalau duduk kat belakang...(almaklumla, org mabuk pregnant)..disebabkan dia kesian kat dzu duduk belakang, dia pun suruhla aku drive..kalau aku drive, dzu ngan aku duduk kat depan la...(adakah taufik malas drive dengan memberi alasan kesian kat dzu??...hehehe..aku pun tak tau...tapi aku pasti, dia mmg hormatkan org pempuan mengandung, ewah!!gooood man... :)...setelah mengharungi liku2 jalan highway selama 5 jam, kami pun samapai la ke batu kawan...rumah tumpangan kami..iaitu, rumah staf2 UEM yang memberi khidmat tumpangan percuma kepada kami...tapi, kami bukan serumah tau...taufik and matyie duduk rumah kawan2 lelaki UEM, aku duduk umah WAWA la..pastu DZu balik ke Alor Star...emak dia datang amik kat Batu Kawan...
pastu,rehat2, mkn2,minum2, kitaorg pun gerak ke Batu Feringgi iaitu salah satu destinasi wajib pergi kalau kat PENANG...korg mesti tau apa yg menarik kat sana kan??hehhehe...bukan pergi massage tau....hahhaha...pergi menabur duit kepada DVD2 yg sememangnya termurah di MAlaysia...hehhehe...habisla dalam RM160 utk DVD..bengong gak aku ni...lepas ni, kalau habis duit, aku goreng celup tepung je DVD tu...makan DVD tu...aku sungguh tak thn mendengar promotion2 dari pakcik2 jual DVD tu...ini amoi, DVD baru mmg best oooo..hampeh punya penjual...aku plak jenis mudah tpengaruh dgn cover dvd tu..tgkjer pelakon top, terus beli...hahhaha...pastu, g la jln2 lagi...wawa samapi pesan, 'dah2, takyah tgk dah...'dia pun kesian tgka ku kut...duit habis beli DVD je..hahhahaa...
tp, amik gmbr takleh miss...mesti ada punye...



kenangan di batu feringgi..ada style la wawa!!



dalam keta pun amik gambar..aku,n part of best buddies.. wawa, opik and matyie...


kebosanan melanda semasa menunggu feri..ni la kerja perokok2 yg kelaparan...hisap rokok pun kenyang...isk3...pastu, sakit perut la tu..


diorang keja merokok..kitaorg lak, keja ni...hahhahaha...




bersama abg passo atas feri...perok betul gayanya..cantik tak en.passo itu??heheh..tersenyum owner keta itu..




mak iii..yang ni yg tak thn ni...best betul char kuew tiow kat PENANG ni...fuhhhh...rasa nak mkn la plak...

lepas mkn, kitaorg pun balik ke batu kawan...sampai ke rumah dalam kul 3 pagi..borak2, kul 4 baru tido...
pastu, keesokan harinya (17mei 2009), kami ke Lorong Kulit plak..kat seberang gak...pusing2, punya susah nyer nak cari Lorong Kulit ni...lbh kurang kul 10 baru sampai..itupun sbb aku yg drive la kan...???hahahha....kalau tak, tak sampai lagi...hahhahaha...Lorong Kulit ni, tempat jual barang2 ala2 pasar karat ari ahad kat shah alam tu...byk giler brg2 lama...brg2 2nd hand..byk la...jln2...tp, mujur nafsu membeli ku tak kuat sgt...hahhaha...beli buah PLUM rm5 dan Kereperk rm8..tu je...pastu, kami g breakfast la konon2..padahal dah naik matahari dah...makan nasi lemak n roti bakar best...perghhh, best roti bakar dia...lepas mkn, kami pergi cari jeruk2 la...hehehhe...
pastu, jeng3...





kesian en. passo..penuh bonet keta..masam la en.passo kalau jeruk tu tumpah...hahhaa3...

selepas membeli jeruk, kami meneruskan perjalanan ...round2 satu PENANG beb...pastu, jumpa benda ni..hehhehe






ni, makan durian kat balik pulau..hehhehe...best tak terkata...

lepas makan durian, kami meneruskan perjalanan pulang ke batu kawan...sebelum sampai rumah, kami ke jeti pulau aman..tempat ni, aku pernah sampai dengan mak buyung (an)hehehhe...an,aku sampai sekali lagi...cantik kan MALAYSIA ni...




bersama sahabat bujang ku..wawa...an dgn dzu kan dah kawin..hu3...dah nak jd mak dah pun...amin..

lepas g pulau aman, kami pun balik ke rumah tumpangan UEM..hehhehe...lebih kurang kul5, kami pun bertolak pulang..



foto kenangan dalam keta semasa pulang..diorang ni bawak keta sekejap je tau..diorg ni berlakon jap jer ni..aku gak yg finishes nyer...hu3, takpe...aku kan ALONG MONTOYA..ha3..
sampai ke SERI KEMBANGAN dalam kul 11 malam..zzzzzz

6 juri yang cool..:

~ini an~ said...

wahhhhhh syoknyeeee....huhuhu x syoknye xleh join....mcmane dzu leh terjoin nih...x aci betullll

alifah@along said...

heheheh...syok an...dzu join last2 minute dah..tumpang keta balik kedah..balik mengurut...

wawa said...

wahhh..indahnye penang...(indah ke???)

Cikpid said...

wahahahha..wawa aku g penang bw mkn char kuew tiaw cam along eh..teringin laa tgk gambar..along..kite jmpa di sg petani 30hb..weewiiit..i miss u..ewah

alifah@along said...

hehehhe...best gilers char kuew tiaw itu pid..nanti kita g mkn..aku pun tak sabar nak jumpa afieq...huhuhu

wawa said...

cikpid:aku pasti bw kat tmpt aku bw along mkn..jgn risau...

along:sedapkn???nant nk suh ko try mee udang@mee ketam lak...

Wednesday, May 20, 2009

27 tahun dah..tuanya..

Posted by alifah@along at 10:48 PM
selamat ulang tahun sayang...dah 27 thn dah aku ek pada 16 may lepas...
korang nak tau tak, aku celebrate kat PENANG tau...hahahha...jalan2 bersama sekutu-sekutu yang tak berapa ingat berday aku...hampeh!!hahahhaa...tak der hal punyer...
ni, aku nak share la gambar menarik sepanjang percutianku...PENANG memang best...wawa mesti bangga sebab dia buat 2nd bridge kat PENANG..hehehhe, takder kena mengena pun...
aku bertolak dari KL dalam kul 1 tghari gitu la...ada 4 penumpang iaitu, aku, dzu, taufik and mat yie..gmbr dgn diorg semua ni, tak sempat amik...aku yg dipaksa drive oleh en.taufik sbb, katanya, dia tgk dzu dah lain mcm jer kalau duduk kat belakang...(almaklumla, org mabuk pregnant)..disebabkan dia kesian kat dzu duduk belakang, dia pun suruhla aku drive..kalau aku drive, dzu ngan aku duduk kat depan la...(adakah taufik malas drive dengan memberi alasan kesian kat dzu??...hehehe..aku pun tak tau...tapi aku pasti, dia mmg hormatkan org pempuan mengandung, ewah!!gooood man... :)...setelah mengharungi liku2 jalan highway selama 5 jam, kami pun samapai la ke batu kawan...rumah tumpangan kami..iaitu, rumah staf2 UEM yang memberi khidmat tumpangan percuma kepada kami...tapi, kami bukan serumah tau...taufik and matyie duduk rumah kawan2 lelaki UEM, aku duduk umah WAWA la..pastu DZu balik ke Alor Star...emak dia datang amik kat Batu Kawan...
pastu,rehat2, mkn2,minum2, kitaorg pun gerak ke Batu Feringgi iaitu salah satu destinasi wajib pergi kalau kat PENANG...korg mesti tau apa yg menarik kat sana kan??hehhehe...bukan pergi massage tau....hahhaha...pergi menabur duit kepada DVD2 yg sememangnya termurah di MAlaysia...hehhehe...habisla dalam RM160 utk DVD..bengong gak aku ni...lepas ni, kalau habis duit, aku goreng celup tepung je DVD tu...makan DVD tu...aku sungguh tak thn mendengar promotion2 dari pakcik2 jual DVD tu...ini amoi, DVD baru mmg best oooo..hampeh punya penjual...aku plak jenis mudah tpengaruh dgn cover dvd tu..tgkjer pelakon top, terus beli...hahhaha...pastu, g la jln2 lagi...wawa samapi pesan, 'dah2, takyah tgk dah...'dia pun kesian tgka ku kut...duit habis beli DVD je..hahhahaa...
tp, amik gmbr takleh miss...mesti ada punye...



kenangan di batu feringgi..ada style la wawa!!



dalam keta pun amik gambar..aku,n part of best buddies.. wawa, opik and matyie...


kebosanan melanda semasa menunggu feri..ni la kerja perokok2 yg kelaparan...hisap rokok pun kenyang...isk3...pastu, sakit perut la tu..


diorang keja merokok..kitaorg lak, keja ni...hahhahaha...




bersama abg passo atas feri...perok betul gayanya..cantik tak en.passo itu??heheh..tersenyum owner keta itu..




mak iii..yang ni yg tak thn ni...best betul char kuew tiow kat PENANG ni...fuhhhh...rasa nak mkn la plak...

lepas mkn, kitaorg pun balik ke batu kawan...sampai ke rumah dalam kul 3 pagi..borak2, kul 4 baru tido...
pastu, keesokan harinya (17mei 2009), kami ke Lorong Kulit plak..kat seberang gak...pusing2, punya susah nyer nak cari Lorong Kulit ni...lbh kurang kul 10 baru sampai..itupun sbb aku yg drive la kan...???hahahha....kalau tak, tak sampai lagi...hahhahaha...Lorong Kulit ni, tempat jual barang2 ala2 pasar karat ari ahad kat shah alam tu...byk giler brg2 lama...brg2 2nd hand..byk la...jln2...tp, mujur nafsu membeli ku tak kuat sgt...hahhaha...beli buah PLUM rm5 dan Kereperk rm8..tu je...pastu, kami g breakfast la konon2..padahal dah naik matahari dah...makan nasi lemak n roti bakar best...perghhh, best roti bakar dia...lepas mkn, kami pergi cari jeruk2 la...hehehhe...
pastu, jeng3...





kesian en. passo..penuh bonet keta..masam la en.passo kalau jeruk tu tumpah...hahhaa3...

selepas membeli jeruk, kami meneruskan perjalanan ...round2 satu PENANG beb...pastu, jumpa benda ni..hehhehe






ni, makan durian kat balik pulau..hehhehe...best tak terkata...

lepas makan durian, kami meneruskan perjalanan pulang ke batu kawan...sebelum sampai rumah, kami ke jeti pulau aman..tempat ni, aku pernah sampai dengan mak buyung (an)hehehhe...an,aku sampai sekali lagi...cantik kan MALAYSIA ni...




bersama sahabat bujang ku..wawa...an dgn dzu kan dah kawin..hu3...dah nak jd mak dah pun...amin..

lepas g pulau aman, kami pun balik ke rumah tumpangan UEM..hehhehe...lebih kurang kul5, kami pun bertolak pulang..



foto kenangan dalam keta semasa pulang..diorang ni bawak keta sekejap je tau..diorg ni berlakon jap jer ni..aku gak yg finishes nyer...hu3, takpe...aku kan ALONG MONTOYA..ha3..
sampai ke SERI KEMBANGAN dalam kul 11 malam..zzzzzz

6 comments

~ini an~ on May 21, 2009 at 8:28 PM said...

wahhhhhh syoknyeeee....huhuhu x syoknye xleh join....mcmane dzu leh terjoin nih...x aci betullll

alifah@along on May 21, 2009 at 8:30 PM said...

heheheh...syok an...dzu join last2 minute dah..tumpang keta balik kedah..balik mengurut...

wawa on May 21, 2009 at 11:58 PM said...

wahhh..indahnye penang...(indah ke???)

Cikpid on May 22, 2009 at 8:37 PM said...

wahahahha..wawa aku g penang bw mkn char kuew tiaw cam along eh..teringin laa tgk gambar..along..kite jmpa di sg petani 30hb..weewiiit..i miss u..ewah

alifah@along on May 23, 2009 at 6:45 PM said...

hehehhe...best gilers char kuew tiaw itu pid..nanti kita g mkn..aku pun tak sabar nak jumpa afieq...huhuhu

wawa on May 25, 2009 at 12:24 AM said...

cikpid:aku pasti bw kat tmpt aku bw along mkn..jgn risau...

along:sedapkn???nant nk suh ko try mee udang@mee ketam lak...

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea