Monday, May 23, 2011

ajal, tidak mengenal usia, masa, dan ketika...

Posted by alifah@along at 11:11 PM
Reactions: 
23/05/2011..
mula2 terbaca status Facebook 
baru tgk berita... my ex sesma fren accident??pls2x confirm.sape tau?
Waniey Abdullah shahril..motor berkuasa tinngi..dungun..kakitgn hospital selayang..ya Allah!!
terkejut sungguh...ya Allah..Shahril??Parul ko?? 
selepas 30 minit..dapat message..
'Al-Fatihah buat sahabat Shahril (Parul) Sesma 99yang telah kembali ke rahmat Allah pagi tadi.Innalillah.'
sah..mmemang dia...pastu, cepat je kawan update status kat FB..siap ada link dan cerita penuh lagi di sini ...memang bodoh la lori yang berhenti kat tengah tu....GILA!!
kehilangan arwah, meninggalkan seorang isteri yang baru beberapa bulan mendirikan rumah tangga..serta anak yang dalam kandungan berusia 3 bulan..lagi sedih, isteri arwah juga anak yatim piatu..ingatkan, selepas kahwin, menumpang kasih pada suami..tetapi, Allah maha Berkuasa atas segalanya..semoga isteri arwah tabah...

 last jumpa, masa gathering, 2 tahun lepas..arwah memang peramah..Al-Fatihah

Petugas Hospital Selayang Maut Langgar Belakang Lori

    May 23, 2011


KUALA LUMPUR – Seorang petugas Hospital Selayang dekat sini maut selepas melanggar belakang sebuah lori ketika dalam perjalanan dari Jalan Ipoh menghala Rawang berdekatan Pasar Borong Selayang Isnin.
Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur DSP Abdullah Roning berkata kejadian kira-kira 8.20 pagi itu menyebabkan Md Shahril Che Md Dom, 29, meninggal dunia di tempat kejadian.
“Kejadian itu dipercayai berlaku apabila lori yang diparkir di lorong kanan jalan telah dilanggar dari arah belakang oleh (penunggang) motosikal.
“Akibat pertembungan itu, Md Shahril cedera parah di bahagian kepala dan maut di tempat kejadian,” katanya dalam satu khidmat pesanan ringkas kepada Bernama di sini.
Abdullah berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Selayang untuk bedah siasat dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu dengan cuai, katanya. – BERNAMA



2 juri yang cool..:

..::daria::.. said...

Al-Fatihah.. :(

sian sgt kt wife kwn along tu..huhu..hrp dia tabah.. :(

alifah@along said...

ma, terima kasih..nanti, mmg niat nak g melawat isteri arwah..sedih kan..

Monday, May 23, 2011

ajal, tidak mengenal usia, masa, dan ketika...

Posted by alifah@along at 11:11 PM
23/05/2011..
mula2 terbaca status Facebook 
baru tgk berita... my ex sesma fren accident??pls2x confirm.sape tau?
Waniey Abdullah shahril..motor berkuasa tinngi..dungun..kakitgn hospital selayang..ya Allah!!
terkejut sungguh...ya Allah..Shahril??Parul ko?? 
selepas 30 minit..dapat message..
'Al-Fatihah buat sahabat Shahril (Parul) Sesma 99yang telah kembali ke rahmat Allah pagi tadi.Innalillah.'
sah..mmemang dia...pastu, cepat je kawan update status kat FB..siap ada link dan cerita penuh lagi di sini ...memang bodoh la lori yang berhenti kat tengah tu....GILA!!
kehilangan arwah, meninggalkan seorang isteri yang baru beberapa bulan mendirikan rumah tangga..serta anak yang dalam kandungan berusia 3 bulan..lagi sedih, isteri arwah juga anak yatim piatu..ingatkan, selepas kahwin, menumpang kasih pada suami..tetapi, Allah maha Berkuasa atas segalanya..semoga isteri arwah tabah...

 last jumpa, masa gathering, 2 tahun lepas..arwah memang peramah..Al-Fatihah

Petugas Hospital Selayang Maut Langgar Belakang Lori

    May 23, 2011


KUALA LUMPUR – Seorang petugas Hospital Selayang dekat sini maut selepas melanggar belakang sebuah lori ketika dalam perjalanan dari Jalan Ipoh menghala Rawang berdekatan Pasar Borong Selayang Isnin.
Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur DSP Abdullah Roning berkata kejadian kira-kira 8.20 pagi itu menyebabkan Md Shahril Che Md Dom, 29, meninggal dunia di tempat kejadian.
“Kejadian itu dipercayai berlaku apabila lori yang diparkir di lorong kanan jalan telah dilanggar dari arah belakang oleh (penunggang) motosikal.
“Akibat pertembungan itu, Md Shahril cedera parah di bahagian kepala dan maut di tempat kejadian,” katanya dalam satu khidmat pesanan ringkas kepada Bernama di sini.
Abdullah berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Selayang untuk bedah siasat dan kes itu disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu dengan cuai, katanya. – BERNAMA



2 comments

..::daria::.. on May 25, 2011 at 10:59 PM said...

Al-Fatihah.. :(

sian sgt kt wife kwn along tu..huhu..hrp dia tabah.. :(

alifah@along on May 30, 2011 at 9:01 PM said...

ma, terima kasih..nanti, mmg niat nak g melawat isteri arwah..sedih kan..

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea