Wednesday, July 18, 2007

tengahari yg meletihkan...malam yang memuaskan..hahaha...makan durian la..

Posted by alifah@along at 7:42 AM
Reactions: 






dari Kolej Komuniti, jam 12.45 tgh hari, aku berangkat ke tapak projek ku..hehehe..Stesyen Keretapi Kuala Krai..perjalanan memakan masa 1 jam stengah..perghhhhh..bosan giler drive sorg2..tp, mujur la...ada perakam MP3 dlm keta aku ni...melalak la aku sorg2..hehhehe...sesampainyer aku ke site...keja mengeCHECk bermula..amik gmbr2.. tula kerja aku...pusing sana pusing sini...di bwh cuaca panas terik aku berjalan membuat valuation of work done...hehehhe..maklumlah, nak jd QS sgt..hehehe...slps round2 kwsn site tu, tiba2 aku tertarik kat satu tempat ni...ada byk sleeper (material of track work)..pastu, apa lg, abadikanlah satu foto kat sini..hehehhehe...nah..tgkla...budget cun la tu..hahhaha...ok la...habis dah citer pasal tghri yg meletihkan..aku pun jd letih nak citer byk2...





jam 9.30, makcik ku, CIKNA (nama manja la tu..), menelefonku...inilah dialog yg sempat dirakamkan..berbunyi.." maila umah, kalau nak mkn pulut durian..."...hehhehe..aku pun bertanya..."apa??mkn pulut durian???skrg ke???" hehhehe.."iyela..skrg,"cikna ku menjawab...hip hoorey..mknn favourite...apa lagi, dgn penuh smgt, aku nak ke um
ah cikna ni...apapun, kena pegi sekolah, amik adlin dulu..hehhehe...dgn kelajuan 100km/j, aku pecut...hehehe..tipu lar, bwk 100km/j kat wb...hehehhe..nak citer la..laju gak la...
pastu, aku pun sampai la umah cikna...mkn la pulut durian dgn penuh rasa syukur, ewah!!!kalau tak caya, tgkla..detik mkn2 kami...syukur, tak tertelan butir durian..hahhaha...kalau nak tau, makcik aku tu, yg free hair tu..masih muda kan??awet muda, tp , umur dah tua..hehehhe..anak dah tiga tu, beb...tu, anak dia la..yg laki tu...okla..ni kira promote makcik yg dah kawin..buat apa kan?....hahhaha...

2 juri yang cool..:

aizaan ahmad said...

ermmm klau bab posing bagila kt minah nie....
long aku dah masukkan gamba opis aku(tmpat aku jela) dlm blog aku...
sila la tgk hehehe

personel said...

congratulation

Wednesday, July 18, 2007

tengahari yg meletihkan...malam yang memuaskan..hahaha...makan durian la..

Posted by alifah@along at 7:42 AM






dari Kolej Komuniti, jam 12.45 tgh hari, aku berangkat ke tapak projek ku..hehehe..Stesyen Keretapi Kuala Krai..perjalanan memakan masa 1 jam stengah..perghhhhh..bosan giler drive sorg2..tp, mujur la...ada perakam MP3 dlm keta aku ni...melalak la aku sorg2..hehhehe...sesampainyer aku ke site...keja mengeCHECk bermula..amik gmbr2.. tula kerja aku...pusing sana pusing sini...di bwh cuaca panas terik aku berjalan membuat valuation of work done...hehehhe..maklumlah, nak jd QS sgt..hehehe...slps round2 kwsn site tu, tiba2 aku tertarik kat satu tempat ni...ada byk sleeper (material of track work)..pastu, apa lg, abadikanlah satu foto kat sini..hehehhehe...nah..tgkla...budget cun la tu..hahhaha...ok la...habis dah citer pasal tghri yg meletihkan..aku pun jd letih nak citer byk2...





jam 9.30, makcik ku, CIKNA (nama manja la tu..), menelefonku...inilah dialog yg sempat dirakamkan..berbunyi.." maila umah, kalau nak mkn pulut durian..."...hehhehe..aku pun bertanya..."apa??mkn pulut durian???skrg ke???" hehhehe.."iyela..skrg,"cikna ku menjawab...hip hoorey..mknn favourite...apa lagi, dgn penuh smgt, aku nak ke um
ah cikna ni...apapun, kena pegi sekolah, amik adlin dulu..hehhehe...dgn kelajuan 100km/j, aku pecut...hehehe..tipu lar, bwk 100km/j kat wb...hehehhe..nak citer la..laju gak la...
pastu, aku pun sampai la umah cikna...mkn la pulut durian dgn penuh rasa syukur, ewah!!!kalau tak caya, tgkla..detik mkn2 kami...syukur, tak tertelan butir durian..hahhaha...kalau nak tau, makcik aku tu, yg free hair tu..masih muda kan??awet muda, tp , umur dah tua..hehehhe..anak dah tiga tu, beb...tu, anak dia la..yg laki tu...okla..ni kira promote makcik yg dah kawin..buat apa kan?....hahhaha...

2 comments

aizaan ahmad on July 18, 2007 at 5:50 PM said...

ermmm klau bab posing bagila kt minah nie....
long aku dah masukkan gamba opis aku(tmpat aku jela) dlm blog aku...
sila la tgk hehehe

personel on May 28, 2008 at 2:34 AM said...

congratulation

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea