Tuesday, December 27, 2011

..:: rumah idaman ::..

Posted by alifah@along at 9:03 PM
Reactions: 
kalau ada duit yang sangat banyak, memang nak rumah macam ni ... ini lah akibat terlalu byk tgk cerita KOREA..

rumah pilihan pertama :










walaupun petak dan macam kilang, tp, ada tasik kat depan rumah, interior yang ringkas tetapi menarik dan glass wall, mmg menjadi idaman..

rumah pilihan kedua :













yang ni lagi logik kut utk jadi rumah...kalau la ada byk duit, InsyaAllah... cantik kan??

Semua rumah ni ada kat Korea Selatan...kalau buat kat Malaysia, logik ke? kita buat depan sawah padi la ek ? (tanya saper ntah :)



4 juri yang cool..:

alanbaik said...

kalo aku pulak, nak rumah yang macam movie IL MARE tu. Gempak!!!

alifah@along said...

eh ALANBAIK....blogger jugak uuu..hehehheee...IL MARE tu, rumah yg kat tasik tu ek? :)

alanbaik said...

bukan kat tasik tp kat tepi laut. i like pelakon itu jeon ji hyun

alifah@along said...

u ni peminat cerita Korea jugak ek...how cute!!heheheee....u kena layan Secret Garden..ter'sweet' ok!! cerita IL MARE tu, best ek?

Tuesday, December 27, 2011

..:: rumah idaman ::..

Posted by alifah@along at 9:03 PM
kalau ada duit yang sangat banyak, memang nak rumah macam ni ... ini lah akibat terlalu byk tgk cerita KOREA..

rumah pilihan pertama :










walaupun petak dan macam kilang, tp, ada tasik kat depan rumah, interior yang ringkas tetapi menarik dan glass wall, mmg menjadi idaman..

rumah pilihan kedua :













yang ni lagi logik kut utk jadi rumah...kalau la ada byk duit, InsyaAllah... cantik kan??

Semua rumah ni ada kat Korea Selatan...kalau buat kat Malaysia, logik ke? kita buat depan sawah padi la ek ? (tanya saper ntah :)



4 comments

alanbaik on December 29, 2011 at 5:41 PM said...

kalo aku pulak, nak rumah yang macam movie IL MARE tu. Gempak!!!

alifah@along on December 30, 2011 at 12:51 AM said...

eh ALANBAIK....blogger jugak uuu..hehehheee...IL MARE tu, rumah yg kat tasik tu ek? :)

alanbaik on December 30, 2011 at 2:14 AM said...

bukan kat tasik tp kat tepi laut. i like pelakon itu jeon ji hyun

alifah@along on December 30, 2011 at 2:23 AM said...

u ni peminat cerita Korea jugak ek...how cute!!heheheee....u kena layan Secret Garden..ter'sweet' ok!! cerita IL MARE tu, best ek?

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea