Thursday, April 22, 2010

oh lelaki setia..sukar dicari...

Posted by alifah@along at 12:44 AM
Reactions: 
oh makkk...tajuk tak menahan...x-tually, tajuk ni mmg boleh dijadikan iktibar la utk kaum pempuan lain termasuk aku yg masih single ni...hehhehee..promote diri nampak??

...mcm ni ceritanya...aku ada sorg kawan lelaki..aku bg nama lah..nama dia adam...sepanjang aku kenal adam, aku rasa dia mmg single...lagi satu, dia jenis baik dan tulus la kononnya(lepas ni, mmg aku tak percaya dah kat ko adam)...pastu, aku adalah sorg lagi kawan pempuan plak, nama dia mira la...

1 day, si Mira ni, ada satu masalah yang mmg memerlukan bantuan la...aku takyah citer la ek masalah dia...personal skit...Mira mengadu kat aku ttg masalah dia...kebetulan time tu, aku mmg tak bleh tlg dia, dan org yg mampu tlg dia, adalah seorg lelaki dan kebetulan kawan aku ni, si adam blh di bawak ke tengah dlm perkara ni...so, aku call la si adam, utk mtk tlg...setelah discuss2, adam pun sanggup la menolong si Mira...terima kasihla aku pada si Adam...

lepas pada tu, berjumpa la 2 insan ni, utk settlekan masalah Mira tu...nak dipendekkan cerita, selepas perjumpaan 2 insan ni, terjadilah bibit2 percintaan antara mereka, ewah!!si Adam ni la yg bersungguh2 nak tekel si Mira...pastu bercinta la....aku plak, jolok si Mira, dan cerita benda2 baik je pasal Adam..mmg betul weih, aku mmg nampak baik je si Adam ni...(ke, aku senang sgt puji org baik??)

tup2...lepas bebrapa lama bercinta, petang td, adalah seorg kawan aku ni nama dia Kaseh...tepon aku, dia kata dan menceritakan ttg si Adam yg nak kawin, bulan 6 ni...oh my god...terkejut beruk aku...kawin???si Mira ni buat suprise kat aku ke apa...pastu, aku tanya la Kaseh detail ttg perkara itu...selepas penceritaan itu, aku buat kesimpulan bahawa, Adam akan kawin dgn tunang dia dan org itu bukanlah Mira...perghhhhh...panasnya hati aku....naik darah aku nak marah weih..aduh...

lepas pada tu, aku nak buat apa skrg..??rasa bersalah sgt2 sbb mempromote kawan sendiri kpd seorg kawan....so???sekarang aku nak buat apa???marah kat Adam??cerita kat Mira??ohhhh tidak....aku buntu...ya Allah, bantulah kaum Hawa yang lemah itu kalau dia tahu keadaan sebenar....

javascript:void(0)

5 juri yang cool..:

h@ni said...

Ya Allah, along.. kesian nye.. really rase nak nanges... ye mmg itu qada' & qadar dr Dia yang maha esa.. apa2 pon kita kena terima..

By the time mesti kita yang serba salah dibuat nya.. bibir mudah mengatakan maaf tapi hati sape yg tahu..(alamak tepanjang lak comment ai)

Lelaki owh Lelaki..

Puteri Ogy said...

betul tu along, aku pernah once berada d tempat mu. aku introduce sorang gf kat sorang bf aku. (bf=kawan lelaki). sejibik setekul mcm cite mu ni la..

until sekang aku still rase guilty towards gf aku tu..sob2..

Cikpid said...

tak suke ngan lelaki yg dh nak kawen pon sibuk nk jual minyak lagi..dah nak kawen tu dhlaa..

Lagi menyampah kalau dh kawen, tp konon rs cam org bujang..ngorat sana sini..padahal anak dh berderet..

Cikpid said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. said...

aku pun allergic amat dgn laki curang..tidak suka tidak suka!

aku x paham nape kan org yg dh tunang, lagi teruk kalo yg dh kawen..tp gatai nk pi ngorat pom/laki lain lagi?

utk apa??test market?

test market wakk luu!!

'utk org yg suka curang2 tu kan..ingt la ni..what u give u get back..kena kt btang idung sndiri nanti baru lu gelabah de.."

Thursday, April 22, 2010

oh lelaki setia..sukar dicari...

Posted by alifah@along at 12:44 AM
oh makkk...tajuk tak menahan...x-tually, tajuk ni mmg boleh dijadikan iktibar la utk kaum pempuan lain termasuk aku yg masih single ni...hehhehee..promote diri nampak??

...mcm ni ceritanya...aku ada sorg kawan lelaki..aku bg nama lah..nama dia adam...sepanjang aku kenal adam, aku rasa dia mmg single...lagi satu, dia jenis baik dan tulus la kononnya(lepas ni, mmg aku tak percaya dah kat ko adam)...pastu, aku adalah sorg lagi kawan pempuan plak, nama dia mira la...

1 day, si Mira ni, ada satu masalah yang mmg memerlukan bantuan la...aku takyah citer la ek masalah dia...personal skit...Mira mengadu kat aku ttg masalah dia...kebetulan time tu, aku mmg tak bleh tlg dia, dan org yg mampu tlg dia, adalah seorg lelaki dan kebetulan kawan aku ni, si adam blh di bawak ke tengah dlm perkara ni...so, aku call la si adam, utk mtk tlg...setelah discuss2, adam pun sanggup la menolong si Mira...terima kasihla aku pada si Adam...

lepas pada tu, berjumpa la 2 insan ni, utk settlekan masalah Mira tu...nak dipendekkan cerita, selepas perjumpaan 2 insan ni, terjadilah bibit2 percintaan antara mereka, ewah!!si Adam ni la yg bersungguh2 nak tekel si Mira...pastu bercinta la....aku plak, jolok si Mira, dan cerita benda2 baik je pasal Adam..mmg betul weih, aku mmg nampak baik je si Adam ni...(ke, aku senang sgt puji org baik??)

tup2...lepas bebrapa lama bercinta, petang td, adalah seorg kawan aku ni nama dia Kaseh...tepon aku, dia kata dan menceritakan ttg si Adam yg nak kawin, bulan 6 ni...oh my god...terkejut beruk aku...kawin???si Mira ni buat suprise kat aku ke apa...pastu, aku tanya la Kaseh detail ttg perkara itu...selepas penceritaan itu, aku buat kesimpulan bahawa, Adam akan kawin dgn tunang dia dan org itu bukanlah Mira...perghhhhh...panasnya hati aku....naik darah aku nak marah weih..aduh...

lepas pada tu, aku nak buat apa skrg..??rasa bersalah sgt2 sbb mempromote kawan sendiri kpd seorg kawan....so???sekarang aku nak buat apa???marah kat Adam??cerita kat Mira??ohhhh tidak....aku buntu...ya Allah, bantulah kaum Hawa yang lemah itu kalau dia tahu keadaan sebenar....

javascript:void(0)

5 comments

h@ni on April 22, 2010 at 2:30 AM said...

Ya Allah, along.. kesian nye.. really rase nak nanges... ye mmg itu qada' & qadar dr Dia yang maha esa.. apa2 pon kita kena terima..

By the time mesti kita yang serba salah dibuat nya.. bibir mudah mengatakan maaf tapi hati sape yg tahu..(alamak tepanjang lak comment ai)

Lelaki owh Lelaki..

Puteri Ogy on April 22, 2010 at 7:28 PM said...

betul tu along, aku pernah once berada d tempat mu. aku introduce sorang gf kat sorang bf aku. (bf=kawan lelaki). sejibik setekul mcm cite mu ni la..

until sekang aku still rase guilty towards gf aku tu..sob2..

Cikpid on April 22, 2010 at 7:30 PM said...

tak suke ngan lelaki yg dh nak kawen pon sibuk nk jual minyak lagi..dah nak kawen tu dhlaa..

Lagi menyampah kalau dh kawen, tp konon rs cam org bujang..ngorat sana sini..padahal anak dh berderet..

Cikpid on April 22, 2010 at 7:30 PM said...
This comment has been removed by the author.
..::daria::.. on April 23, 2010 at 6:54 PM said...

aku pun allergic amat dgn laki curang..tidak suka tidak suka!

aku x paham nape kan org yg dh tunang, lagi teruk kalo yg dh kawen..tp gatai nk pi ngorat pom/laki lain lagi?

utk apa??test market?

test market wakk luu!!

'utk org yg suka curang2 tu kan..ingt la ni..what u give u get back..kena kt btang idung sndiri nanti baru lu gelabah de.."

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea