Monday, April 5, 2010

1st Reunion Sek. Men. Keb. Zainab 1 (Batch SPM 99)

Posted by alifah@along at 8:42 PM
Reactions: 
cerita nyer bermula begini...sabtu lepas 03.04.2010...dgn kepimpinan bekas ketua kelas 5 gigih, sek.men. zainab 1, telah dianjurkan satu program reunion....10 years tak jumpa beb..pagi2 dah bertolak dari rumah, menuju ke rumah shiluk...then, menuju ke bagan lalang...perjalanan mengambil masa lebih kurg sejam ditambah pula dgn acara mkn buah langsat...dalam kul 1030, kami sampai....masa sampai, dah ada la 5-6 org set2 sekolah yg dah sampai....owh..sudah lama tidak ketemu kawan2 sekolah ini..wpun ramai tak dapat join, still rasa best sgt2...bengong2 blaka...ada satu cerita yg aku rasa nak share la skit...kalau korg tak tau lagi, sek.men zainab 1 ni, ialah sekolah yg hanya diduduki kaum hawa sahaja...pastu, dlm kelas aku ni, ada la sorg minah ni...namanya farah (bukan che poonz tau)hahhaha..dia ni, kalau kat sekolah dulu, mmg tomboy2 la skit...pastu, ada la sorg minah yg namanya ani(nama samaran), minat kat dia...hahhahaa....ani selalu hantar surat kat farah ni tau...hahhahhaa....surat tu, tak der apa, just bgtau yg dia suka kat farah ni la....(mengikut citer farah la..)..pastu, satu hari tu, dia terserempak kat toilet, cepat2 farah lari keluar...takut jugak dia sbb peminat dia pempuan..hahhaha...macam2 la...
pastu, kembali semula cerita reunion td...dgn kekeliberan anis (bekas ketua kelas), ada la beberapa game yg kitaorg sempat lawan..huuuhuuu....nanti aku tunjuk gmbr kat bawah...ada 3 group...aku kat group A..senarai game kitaorg ari tu..


1) 1st game: tiup belon...letak bwh kangkang..pecahkan (team A No.1)


2) kendong2..(team A no.3)


3) wheel barrow cari getah dlm tepung (team A No.1)


4) makan watermelon tanpa tangan..ngan mulut shj (team A no.2)


5) minum coke sampai abis 1 botol! (team A no.2)


6) fashion show! (team A No.1)


7) legged futsal (team A No.2)

selain game, xtvt kami2 ialah BBQ la...kredit to puan Anis...yg buat bbq yg sedap itu...ada menu lain jugak...jagung bakar+nasi goreng+ bihun sedap tu..

giler la ....game biasa2 jer, tp, ketololoan diorg ni, mmg best la...nak pecah perut aku gelak kat diorg ni...hahhaaaa.....korang mmg best la..



potong2 kek penutup acara...so sweet..


reunion berakhir jam 5 petang...

4 juri yang cool..:

Puteri Ogy said...

padan la gigih sampai la..rupenye dulu kelas 5 gigih..

Noraziyana Mohamad said...

long aku jadi follower mg..thanks jadi follower aku nanti aku paste link blog mg seney aku nok ngita mg pah ni..hehehehe

alifah@along said...

ogy: well, sememangnya, aku wanita gigih...mcm tak kenal aku..hahhaha...
nora: hehhehe....silakan dan dialu-alukan...

violet_abbey said...

along...A.L.O.N.G..! HEHE!

Monday, April 5, 2010

1st Reunion Sek. Men. Keb. Zainab 1 (Batch SPM 99)

Posted by alifah@along at 8:42 PM
cerita nyer bermula begini...sabtu lepas 03.04.2010...dgn kepimpinan bekas ketua kelas 5 gigih, sek.men. zainab 1, telah dianjurkan satu program reunion....10 years tak jumpa beb..pagi2 dah bertolak dari rumah, menuju ke rumah shiluk...then, menuju ke bagan lalang...perjalanan mengambil masa lebih kurg sejam ditambah pula dgn acara mkn buah langsat...dalam kul 1030, kami sampai....masa sampai, dah ada la 5-6 org set2 sekolah yg dah sampai....owh..sudah lama tidak ketemu kawan2 sekolah ini..wpun ramai tak dapat join, still rasa best sgt2...bengong2 blaka...ada satu cerita yg aku rasa nak share la skit...kalau korg tak tau lagi, sek.men zainab 1 ni, ialah sekolah yg hanya diduduki kaum hawa sahaja...pastu, dlm kelas aku ni, ada la sorg minah ni...namanya farah (bukan che poonz tau)hahhaha..dia ni, kalau kat sekolah dulu, mmg tomboy2 la skit...pastu, ada la sorg minah yg namanya ani(nama samaran), minat kat dia...hahhahaa....ani selalu hantar surat kat farah ni tau...hahhahhaa....surat tu, tak der apa, just bgtau yg dia suka kat farah ni la....(mengikut citer farah la..)..pastu, satu hari tu, dia terserempak kat toilet, cepat2 farah lari keluar...takut jugak dia sbb peminat dia pempuan..hahhaha...macam2 la...
pastu, kembali semula cerita reunion td...dgn kekeliberan anis (bekas ketua kelas), ada la beberapa game yg kitaorg sempat lawan..huuuhuuu....nanti aku tunjuk gmbr kat bawah...ada 3 group...aku kat group A..senarai game kitaorg ari tu..


1) 1st game: tiup belon...letak bwh kangkang..pecahkan (team A No.1)


2) kendong2..(team A no.3)


3) wheel barrow cari getah dlm tepung (team A No.1)


4) makan watermelon tanpa tangan..ngan mulut shj (team A no.2)


5) minum coke sampai abis 1 botol! (team A no.2)


6) fashion show! (team A No.1)


7) legged futsal (team A No.2)

selain game, xtvt kami2 ialah BBQ la...kredit to puan Anis...yg buat bbq yg sedap itu...ada menu lain jugak...jagung bakar+nasi goreng+ bihun sedap tu..

giler la ....game biasa2 jer, tp, ketololoan diorg ni, mmg best la...nak pecah perut aku gelak kat diorg ni...hahhaaaa.....korang mmg best la..



potong2 kek penutup acara...so sweet..


reunion berakhir jam 5 petang...

4 comments

Puteri Ogy on April 7, 2010 at 12:07 AM said...

padan la gigih sampai la..rupenye dulu kelas 5 gigih..

Noraziyana Mohamad on April 7, 2010 at 6:30 PM said...

long aku jadi follower mg..thanks jadi follower aku nanti aku paste link blog mg seney aku nok ngita mg pah ni..hehehehe

alifah@along on April 7, 2010 at 6:39 PM said...

ogy: well, sememangnya, aku wanita gigih...mcm tak kenal aku..hahhaha...
nora: hehhehe....silakan dan dialu-alukan...

violet_abbey on April 15, 2010 at 7:35 PM said...

along...A.L.O.N.G..! HEHE!

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea