Sunday, January 3, 2010

lawak sorg2...cerita park and ride...

Posted by alifah@along at 5:09 PM
Reactions: 


...setelah menerima memo dari KSU kementerian pada khamis lepas, mengatakan, semua staf tidak dibenarkan parking di laluan utama parcel E, dan meminta semua staf menggunakan Park and Ride yg disediakan...semua wajib berbuat demikian, dan akan menyaman bg kereta yg ingkar...

hahhahaa....lawak di pagi hari 4 jan 2010..aku pun dgn semangat luar biasa, keluar dari rumah awal 45 minit dari biasa..aku kuar 7.15 berbanding kul 8.00 sebelum ini...konon2, aku kuar awal, dpt la aku ke tempat parking yg agak jauh sedikit tetapi masih didalam kawasan Parcel E...tetapi, jamm giler kat area rumah aku dan jamm gak dekat putrajaya, memaksa aku utk melencong ke Paark and Ride yg disediakan...aku budget mesti ramai la org park kat sana...

hahhaa...sesampainya aku disana, hampeh!!penuh parking KOSONG!!hahhahaa....lawak2 dan takkan la aku nak kuar balik dr kawasan itu...so, nak taknak, aku pun park la keta...

aku, antara org skema..parking kat PnR..

pastu, pergi la tempat parking bus...damm!!aku sorg jer rupanya PELANGGAN dia...hahhahaa...aku gelak sorg2...pastu terfikir..kalau la aku sampai office nanti, tgk2 aku sorg je Park n Ride, mmg lawak la...skema giler aku...hahahha..pastu, aku pun borak dgn pakcik bus.."pakcik, saya masuk kul 8.30, skrg dah kul 8.15, sempat ker ni??dah la jamm plak kat sana.."..pakcik tu pun kat'"eh, sempat..jgn risau.."..bukan apa, aku pikir, dia nak wait org kasi penuh bus dia la, baru nak gerak...pastu, 5 minit tunggu, pakcik tu pun panggil aku dan nak bertolak katanya..pastu, aku byr 50sen.hahhahahaa...aku sorg jer dlm bus itu...pakcik itu terpaksa bergerak dengan pelanggannya aku sorang yg telah membayar 50sen..hahahhaa...lawak...pastu bergerak la bus...nasib mmg begitu baik, tak jamm langsung...5minit kemudian aku sampai...then, berjalan menuju ke office...sempat punch 8.26..hehehe...berjaya misi menaiki bus...

tiket 50 sen


pelanggan tunggal ..hahhaa..tgk, mana ada org dibelakang seat aku ni..hahhaa

kesudahannya, sampai office, tanya semua org..takder sorg pun yg Park n Ride...aku sorg je....terasa amat SKEMA aku di waktu ini...hahhahaa...bengong!!pastu, mula menanam niat nak beli motosikal nih...hehehhe...tp, kena survey harga dulu la...


tempat parking aku yg telah disita..huhuuh...

7 juri yang cool..:

Cikpid said...

hahahahhahhaa..best aa mu long naik limosin di pagi hari..

die bwk ko sorang jek long..patut ko kagum long

FARHANA JAMIL said...

sungguh sampai skrang x caye mek long jd skema.....hehehehe...

alifah@along said...

cikpid: hahaha...limosin tyr 8...awak2..
fana: percayalah...balik kang nanti pun naik bus..hahhaha

..::daria::.. said...

hahaha..lawak a mu meklong..:p
staff yg patuh + skema ikut arahan ni..hehehe..bgus2 :p

alifah@along said...

ma: tu lar..lawak2...nampak kepatuhan dan keskemaan i terserlah..bengong!!

fAtrinA said...

syabas along! menyahut seruan KSU...ekekekkee.

zilla said...

my new link

http://ferrari401.blogspot.com/

[sempat lagi amik gamba lam bas tu?? hadoiiii...]

Sunday, January 3, 2010

lawak sorg2...cerita park and ride...

Posted by alifah@along at 5:09 PM


...setelah menerima memo dari KSU kementerian pada khamis lepas, mengatakan, semua staf tidak dibenarkan parking di laluan utama parcel E, dan meminta semua staf menggunakan Park and Ride yg disediakan...semua wajib berbuat demikian, dan akan menyaman bg kereta yg ingkar...

hahhahaa....lawak di pagi hari 4 jan 2010..aku pun dgn semangat luar biasa, keluar dari rumah awal 45 minit dari biasa..aku kuar 7.15 berbanding kul 8.00 sebelum ini...konon2, aku kuar awal, dpt la aku ke tempat parking yg agak jauh sedikit tetapi masih didalam kawasan Parcel E...tetapi, jamm giler kat area rumah aku dan jamm gak dekat putrajaya, memaksa aku utk melencong ke Paark and Ride yg disediakan...aku budget mesti ramai la org park kat sana...

hahhaa...sesampainya aku disana, hampeh!!penuh parking KOSONG!!hahhahaa....lawak2 dan takkan la aku nak kuar balik dr kawasan itu...so, nak taknak, aku pun park la keta...

aku, antara org skema..parking kat PnR..

pastu, pergi la tempat parking bus...damm!!aku sorg jer rupanya PELANGGAN dia...hahhahaa...aku gelak sorg2...pastu terfikir..kalau la aku sampai office nanti, tgk2 aku sorg je Park n Ride, mmg lawak la...skema giler aku...hahahha..pastu, aku pun borak dgn pakcik bus.."pakcik, saya masuk kul 8.30, skrg dah kul 8.15, sempat ker ni??dah la jamm plak kat sana.."..pakcik tu pun kat'"eh, sempat..jgn risau.."..bukan apa, aku pikir, dia nak wait org kasi penuh bus dia la, baru nak gerak...pastu, 5 minit tunggu, pakcik tu pun panggil aku dan nak bertolak katanya..pastu, aku byr 50sen.hahhahahaa...aku sorg jer dlm bus itu...pakcik itu terpaksa bergerak dengan pelanggannya aku sorang yg telah membayar 50sen..hahahhaa...lawak...pastu bergerak la bus...nasib mmg begitu baik, tak jamm langsung...5minit kemudian aku sampai...then, berjalan menuju ke office...sempat punch 8.26..hehehe...berjaya misi menaiki bus...

tiket 50 sen


pelanggan tunggal ..hahhaa..tgk, mana ada org dibelakang seat aku ni..hahhaa

kesudahannya, sampai office, tanya semua org..takder sorg pun yg Park n Ride...aku sorg je....terasa amat SKEMA aku di waktu ini...hahhahaa...bengong!!pastu, mula menanam niat nak beli motosikal nih...hehehhe...tp, kena survey harga dulu la...


tempat parking aku yg telah disita..huhuuh...

7 comments

Cikpid on January 3, 2010 at 7:46 PM said...

hahahahhahhaa..best aa mu long naik limosin di pagi hari..

die bwk ko sorang jek long..patut ko kagum long

FARHANA JAMIL on January 3, 2010 at 8:08 PM said...

sungguh sampai skrang x caye mek long jd skema.....hehehehe...

alifah@along on January 3, 2010 at 8:31 PM said...

cikpid: hahaha...limosin tyr 8...awak2..
fana: percayalah...balik kang nanti pun naik bus..hahhaha

..::daria::.. on January 4, 2010 at 12:20 AM said...

hahaha..lawak a mu meklong..:p
staff yg patuh + skema ikut arahan ni..hehehe..bgus2 :p

alifah@along on January 4, 2010 at 1:23 AM said...

ma: tu lar..lawak2...nampak kepatuhan dan keskemaan i terserlah..bengong!!

fAtrinA on January 4, 2010 at 3:46 PM said...

syabas along! menyahut seruan KSU...ekekekkee.

zilla on January 17, 2010 at 11:54 PM said...

my new link

http://ferrari401.blogspot.com/

[sempat lagi amik gamba lam bas tu?? hadoiiii...]

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea