Sunday, March 8, 2009

my AN wedding...

Posted by alifah@along at 10:21 PM
Reactions: 
06 mac 2009

salam semua...blog ini diwujudkan segera di atas permintaan puan pid yg tidak dpt hadir semasa wedding ini berlangsung...kenapa pid x hadir??hehehhe...sian dia, baby afieq tak bulih jln jauh...takpe pid..ni, nak citer sikit suka duka perkahwinan an..korang mesti tak sangka kan ada duka masa perkahwinan an....utk pengetahuan kalian, 3 hari sebelum perkahwinan, an kehilangan nenda sebelah ayahnya...sejam selepas akad nikah, an kehilangan nenda sebelah emaknya plak...kesian an...sabar banyak2 ek..al-fatihah utk mereka..doakan perkahwinan ini ada banyak hikmah yang tersembunyi dan akan muncul di kemudian hari...insyaallah...

ok, dahla cerita kisah duka...kita citer suka plak ek...an, atau nama sebenarnya aizaan ahmad telah dikahwinkan dengan nuril azwa iaitu x-school mate masa sekolah rendah lagi..comel kan??hehehhe..



yg frust nyer...aku dan wawa,bersama irwan naseer dan syuk, sampai lewat mlm tu iaitu, tak sempat nak tgk acara akad nikah ..sorry an...apapun, alhamdulillah, setelah 3 kali lafaz akad nikah di tunaikan, an sah menjadi isteri nuril...tahniah skali lagi dr aku..cayalah nuril...3 kali pun takpe, janji sah...hehheeh...pastu, aku dgr satu citer lawak (aku dengar je, sebab time tu, aku dan wawa tak sampai lagi)..selepas akad nikah, ada adegan cium dahi...tok kadi tu suruh nuril pegang dagu an dan cium dahi an..tp, yang kelakarnya, nuril pegang dagu dia sendiri dan nak cium dahi an..sorry nuril, aku dedahkan citerni..hehhehe....jgn marah an ,tau..hehhehe....

pastu, dah habis upacara akad nikah, kami pun sampai....amik gmbr la puas2..ni gmbrnya...hehhehe..cantik an..







07 mac 2009 (bersanding)
kat sini tak nak citer byk..nak tunjuk gmbr jela...semua happy...




















nota kaki: CONGRATE an..semoga berbahagia bersama nuril...hadapi dengan senyuman...
tak lupa gak, nak ucap congrate utk DZU and DIN..aku ngan wawa akan jd makcik tua tak lama lagi..hehhee...amin...

3 juri yang cool..:

Cikpid said...

time kasih cik along yang comel..
hahahaha..lawak plak rase pegang dagu sendiri n cium an tu..klaka gile..kalo tgk tu msti guling2 gelak tuh..

alifah@along said...

hehehhe..memang klakar nuril...nervous pid...3 kali akad..

...cewek brad pitt said...

woittt...kutuk my husband yer hehehe nasib baik aku yg jd pengantin time tu...klau org lain punya husband mmg sah2 aku gelak smpai terguling2...kui3

Sunday, March 8, 2009

my AN wedding...

Posted by alifah@along at 10:21 PM
06 mac 2009

salam semua...blog ini diwujudkan segera di atas permintaan puan pid yg tidak dpt hadir semasa wedding ini berlangsung...kenapa pid x hadir??hehehhe...sian dia, baby afieq tak bulih jln jauh...takpe pid..ni, nak citer sikit suka duka perkahwinan an..korang mesti tak sangka kan ada duka masa perkahwinan an....utk pengetahuan kalian, 3 hari sebelum perkahwinan, an kehilangan nenda sebelah ayahnya...sejam selepas akad nikah, an kehilangan nenda sebelah emaknya plak...kesian an...sabar banyak2 ek..al-fatihah utk mereka..doakan perkahwinan ini ada banyak hikmah yang tersembunyi dan akan muncul di kemudian hari...insyaallah...

ok, dahla cerita kisah duka...kita citer suka plak ek...an, atau nama sebenarnya aizaan ahmad telah dikahwinkan dengan nuril azwa iaitu x-school mate masa sekolah rendah lagi..comel kan??hehehhe..



yg frust nyer...aku dan wawa,bersama irwan naseer dan syuk, sampai lewat mlm tu iaitu, tak sempat nak tgk acara akad nikah ..sorry an...apapun, alhamdulillah, setelah 3 kali lafaz akad nikah di tunaikan, an sah menjadi isteri nuril...tahniah skali lagi dr aku..cayalah nuril...3 kali pun takpe, janji sah...hehheeh...pastu, aku dgr satu citer lawak (aku dengar je, sebab time tu, aku dan wawa tak sampai lagi)..selepas akad nikah, ada adegan cium dahi...tok kadi tu suruh nuril pegang dagu an dan cium dahi an..tp, yang kelakarnya, nuril pegang dagu dia sendiri dan nak cium dahi an..sorry nuril, aku dedahkan citerni..hehhehe....jgn marah an ,tau..hehhehe....

pastu, dah habis upacara akad nikah, kami pun sampai....amik gmbr la puas2..ni gmbrnya...hehhehe..cantik an..







07 mac 2009 (bersanding)
kat sini tak nak citer byk..nak tunjuk gmbr jela...semua happy...




















nota kaki: CONGRATE an..semoga berbahagia bersama nuril...hadapi dengan senyuman...
tak lupa gak, nak ucap congrate utk DZU and DIN..aku ngan wawa akan jd makcik tua tak lama lagi..hehhee...amin...

3 comments

Cikpid on March 11, 2009 at 6:21 PM said...

time kasih cik along yang comel..
hahahaha..lawak plak rase pegang dagu sendiri n cium an tu..klaka gile..kalo tgk tu msti guling2 gelak tuh..

alifah@along on March 11, 2009 at 6:32 PM said...

hehehhe..memang klakar nuril...nervous pid...3 kali akad..

...cewek brad pitt on March 15, 2009 at 10:58 PM said...

woittt...kutuk my husband yer hehehe nasib baik aku yg jd pengantin time tu...klau org lain punya husband mmg sah2 aku gelak smpai terguling2...kui3

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea