Thursday, October 9, 2008

raya 01/10/2008..

Posted by alifah@along at 10:22 PM
Reactions: 


26/09/08
selamat hari raya kawan2...banyak nak citer ni...first2, nak citer time balik kg...kuar dr umah kat Sri Kembangan, kul 630 petang...masuk pudu, KL amik Amalia (adik ku)...perghhhh...jammed giler nak masuk KL...sabar2, puasa pasal...heheh...berbuka la aku ngan mc'ty dlm keta...minum air seteguk...pastu, call amalia, mtk dia belikan KFC...pastu, dlm kul 8 sampai pudu...pastu, mkn KFC puas2..hehehhe..perjalanan jauh lagi lepas ni...aku harap2 tak jam sangat jln nak kelik kg ni...pastu, kami teruskan perjlanan kami...alhamdulillah, tepat jam 330 pg, kami sampai umah Wakaf Bharu...wpun dua2 penumpang keta aku (ty and amalia), tidur tak sedar2, aku dgn nekad, meneruskan perjalanan pulang dengan kelajuan yg tak seberapa...hehehe..kai bernasib baik kerana, keadaan traffic masih baik..amin...

27/09/08
tidu kepenatan...bangun jam 10pagi...lepas je bgn tidur, aku plan ngan adik2..apa lagi kuar shopping la...hehehhe....nak shopping baju raya la...org lain semua baju rayanya siap..aku jer tak siap...hehehhe..apa lagi, shopping baju aku la...dptla 2 pasang...lepas pada tu, aku ke kedai perabot..hehehhe...hajat dihati nak beli set sofa kat ayah aku..maklumla, umah kami dah lama tak tukar sofa..hehehhe...mesti terkejut ayah aku..selepas 5 buah kedai kami kunjungi, dapatla apa yg dihajati...esok, set sofa sampai umah..hehehhe...mesti terkejut ayahku...hehhehe...

28/09/08
wah2...terseyum simpul ayah ku melihat sofa baru kat umah...mcm biasa, dia mesti menunjukkan mukanya yg garang tu sambil berkata' bakpo ni, sofa maghi mannow ni??'hehehhehe...kami dah paham perangai dia...pastu, salah sorg makcik ku berkata, 'tak tau la, ada org bagi td..silap hantar kut'...hehhehe..kami semua gelak satu umah....pastu, habis bab sofa...bab langsir plak...bila sofa baru sampai, aku rasa mcm nak upgrade langsir plak..hehehhe..nak bagi matching la konon..hehehhe...cmana ni..camna...heheheh..hari berikutnya....

29/09/08
jom g Nagoya jap!!'kataku...dengan menaiki sebuah motosikal, aku ngan adikku meredah lautan Sg. Kelantan...hehehhe..ada jambatan la....kami menuju ke Nagoya...beli la, langsir berwarna coklat yang matching dgn set sofa yg coklat gak..hehehheh....pastu, aku pun terus menuju ke umah makcik aku...menjahit langsir...hehehhe..korg jgn tak percaya, aku bukannya upah makcik aku yg tukang jahit tu..aku jahit sendiri beb..hehehhe...aku bangga dgn jahitan sendiri...hahhaha..wpun berbengkang bengkok..hehehhe..still nampak cun beb..nanti, korg tgk gmbr raya japg...hehehhehe...langsir siap dijahit jam 12 tghmalam sambil2 buat biskut..hehhehe

30/09/08
hari terakhir sebelum raya...bangun sesudah subuh...dgn semangat yang ada, aku mengejutkan adik2ku...hari ni, nak kena kemas seluruh isi rumah...buang apa yang patut, dan sebaliknya....set sofa baru tersusun rapi..heheheh...sofa lama diberikan kpd yg memerlukan...sedekah kan...dpt pahala gak kan...hehhehehetepat jam 4 ptg, baru la siap kema...mak iiii, penat betul...tapi takpe, esok kan raya...hehheheh...

01/10/08
HARI RAYA!!!!hehehehe...aktivit biasa...bgn pg2, kemas meja yg mana raya thn ni, mkn 'roti cicah gulai'...hehhehe..org kelantan je tahu benda ni rasanya..hehehhe...pastu, menziarah Kubur arwah mak aku, tok, and tok ayah ku...al-fatihah utk Mereka...pastu, kami 4 beradik pun memulakan aktiviti menziarah kaum keluarga kami...sampai la kul 2 ptg..pulang bail ke umah...hehehhe..amik gmbr plak...heheheh...ni, tunjukkan beberapa keping gmbr yg sempat dirakamkan...





2 juri yang cool..:

fAtrinA said...

along~
wallaweh along...dasyat tu braya taun ni...mst masyukkk ni...heheheheee...nway happy raya ;o)

azral said...

duit hasil jual batik kat kkm la tue... kekeke

Thursday, October 9, 2008

raya 01/10/2008..

Posted by alifah@along at 10:22 PM


26/09/08
selamat hari raya kawan2...banyak nak citer ni...first2, nak citer time balik kg...kuar dr umah kat Sri Kembangan, kul 630 petang...masuk pudu, KL amik Amalia (adik ku)...perghhhh...jammed giler nak masuk KL...sabar2, puasa pasal...heheh...berbuka la aku ngan mc'ty dlm keta...minum air seteguk...pastu, call amalia, mtk dia belikan KFC...pastu, dlm kul 8 sampai pudu...pastu, mkn KFC puas2..hehehhe..perjalanan jauh lagi lepas ni...aku harap2 tak jam sangat jln nak kelik kg ni...pastu, kami teruskan perjlanan kami...alhamdulillah, tepat jam 330 pg, kami sampai umah Wakaf Bharu...wpun dua2 penumpang keta aku (ty and amalia), tidur tak sedar2, aku dgn nekad, meneruskan perjalanan pulang dengan kelajuan yg tak seberapa...hehehe..kai bernasib baik kerana, keadaan traffic masih baik..amin...

27/09/08
tidu kepenatan...bangun jam 10pagi...lepas je bgn tidur, aku plan ngan adik2..apa lagi kuar shopping la...hehehhe....nak shopping baju raya la...org lain semua baju rayanya siap..aku jer tak siap...hehehhe..apa lagi, shopping baju aku la...dptla 2 pasang...lepas pada tu, aku ke kedai perabot..hehehhe...hajat dihati nak beli set sofa kat ayah aku..maklumla, umah kami dah lama tak tukar sofa..hehehhe...mesti terkejut ayah aku..selepas 5 buah kedai kami kunjungi, dapatla apa yg dihajati...esok, set sofa sampai umah..hehehhe...mesti terkejut ayahku...hehhehe...

28/09/08
wah2...terseyum simpul ayah ku melihat sofa baru kat umah...mcm biasa, dia mesti menunjukkan mukanya yg garang tu sambil berkata' bakpo ni, sofa maghi mannow ni??'hehehhehe...kami dah paham perangai dia...pastu, salah sorg makcik ku berkata, 'tak tau la, ada org bagi td..silap hantar kut'...hehhehe..kami semua gelak satu umah....pastu, habis bab sofa...bab langsir plak...bila sofa baru sampai, aku rasa mcm nak upgrade langsir plak..hehehhe..nak bagi matching la konon..hehehhe...cmana ni..camna...heheheh..hari berikutnya....

29/09/08
jom g Nagoya jap!!'kataku...dengan menaiki sebuah motosikal, aku ngan adikku meredah lautan Sg. Kelantan...hehehhe..ada jambatan la....kami menuju ke Nagoya...beli la, langsir berwarna coklat yang matching dgn set sofa yg coklat gak..hehehheh....pastu, aku pun terus menuju ke umah makcik aku...menjahit langsir...hehehhe..korg jgn tak percaya, aku bukannya upah makcik aku yg tukang jahit tu..aku jahit sendiri beb..hehehhe...aku bangga dgn jahitan sendiri...hahhaha..wpun berbengkang bengkok..hehehhe..still nampak cun beb..nanti, korg tgk gmbr raya japg...hehehhehe...langsir siap dijahit jam 12 tghmalam sambil2 buat biskut..hehhehe

30/09/08
hari terakhir sebelum raya...bangun sesudah subuh...dgn semangat yang ada, aku mengejutkan adik2ku...hari ni, nak kena kemas seluruh isi rumah...buang apa yang patut, dan sebaliknya....set sofa baru tersusun rapi..heheheh...sofa lama diberikan kpd yg memerlukan...sedekah kan...dpt pahala gak kan...hehhehehetepat jam 4 ptg, baru la siap kema...mak iiii, penat betul...tapi takpe, esok kan raya...hehheheh...

01/10/08
HARI RAYA!!!!hehehehe...aktivit biasa...bgn pg2, kemas meja yg mana raya thn ni, mkn 'roti cicah gulai'...hehhehe..org kelantan je tahu benda ni rasanya..hehehhe...pastu, menziarah Kubur arwah mak aku, tok, and tok ayah ku...al-fatihah utk Mereka...pastu, kami 4 beradik pun memulakan aktiviti menziarah kaum keluarga kami...sampai la kul 2 ptg..pulang bail ke umah...hehehhe..amik gmbr plak...heheheh...ni, tunjukkan beberapa keping gmbr yg sempat dirakamkan...





2 comments

fAtrinA on October 11, 2008 at 11:31 PM said...

along~
wallaweh along...dasyat tu braya taun ni...mst masyukkk ni...heheheheee...nway happy raya ;o)

azral said...

duit hasil jual batik kat kkm la tue... kekeke

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea