Wednesday, April 27, 2011

Indoor Games..

Posted by alifah@along at 8:08 PM
Reactions: 
update secara pukal..
23.03.2011 yang lepas, saya telah mewakili seksyen, utk perlawanan Bowling..setiap seksyen, kena bagi 2 wakil perempuan dan 6 wakil lelaki..so, yang masuk ialah, saya, lai, farhan, Izham, Kanaesh, Kamal, Jai dan Yusri..dipendekkan cerita, Group A, saya, Farhan, Izham dan Kanaesh, menang No.1 dan Group B, Lai, Kamal, Jai dan Yusri, dapat No. 2..ada kelas kan??hehhee..tu, lawan lebih kurang 16 Group tu..hehehhee...mmg ada ong la itu hari..so, ingatkan main setakat tu je...rupa2nya, diorg juga buat pemilihan utk wakil Bahagian Kementerian utk lawan di peringkat P&ST (peringkat tertinggi gak la) ..huhuu..disebabkan, jatuhan pin saya AGAK banyak, saya dapat No.2 utk gang perempuan, terpaksa la  main di peringkat seterusnya..aduihhhh..main terer sangat pun susah...ahhahahaa...
antara gambar masa lawan peringkat seksyen..

 register dulu pemain2..
gaya mau ada..hehehe

inilah barisan penyokong saya...tima kasih kerana sudi datang..

antara gang2 sepasukan..farhan (baju hijau) dan izham (baju hitam)..yg lain, jadi tukang penujuk arah (coach)

bila dah jadi wakil Bahagian, saya pun ke perlawanan seterusnya..berlangsung pada, 26.3.2011 yang lepas..hehehe..kali ni, tema team kitaorg, hitam+pink..main 3 games..mmg aku main amat TERUK skali..sib baik la back-up main baikk punya...tup2..menang gak weih..No.1 tu...kak Norly dpt peserta perempuan terbaik la..so, dia dpt wakil ke Kementerian punyer tournament la plak..aku ni, penyokong je ramai, tp, main hampeh..hehhehee..antara penyokong yg sudi hadir ialah...farrah, amalia, jalal (dari penang tu), Anise & Family (Baby Qeisya pun ada tau)..tima kasih bebanyak ye...layan gmbr je la..
penyokong dari Uitm..mokya (Amalia)

Farrah dan Jalal 

team saya..dari kiri, saya, K. Norly, hadiah JUARA, K.Emy, dan Tiqah
penyokong dari Engineering..wpun set lelaki kalah, takper, cuba lagi tahun depan..ok!!

dah habis game bowling..beralih plak dgn sukan lain plak..aku jugak yg mainnyer..kalau tak main, tak masuk blog la..peristiwa berlaku pada sabtu lepas iaitu pada 23.04.11, saya telah menghadirkan diri ke perlawanan Carom peringkat Bahagian kat Kem. ini..nak kata semangat tu, mmg semangat la..kul 7.30 dah sampai ke Kompleks Rakan Muda, Puchong ni..g kerja pun tak serajin ini..mmm..kena jd atlit kut baru semangat..hahhaa..jd QS je kurang semangat..

main carom kali ni, saya main beregu dgn sorg kawan ni..mula2 saya main single..tp, last minute, saya rasa tak yakn la blh main single..better yg paling power, main single..so, saya bagi kawan saya, Seri untuk bermain single..dia mmg hebat!! saya, ala kadar je..
so, mula la jam 8.30..mula2 diorg habiskan semua yg main single dulu..baru mula dgn double/beregu..hehehe..yg single, mmg blh masuk akhir..yg double ni, game pertama, menang..game kedua dan ketiga, kalah..so, tak blh la masuk separuh akhir..apatah lagi akhir..huhuu...kalah la kiranya saya main Carom..hehehe...mmg tak der ong la..(bawak balik papan Carom pada mlm perlawanan pun tak membantu..hehehe)..takper la..janji dah cuba yg terbaik..ye la, org semua tak nak main, saya sukarela la nak main..mmmm..maaf ye pihak BPK (Bahagian Perkhidmatan Kejuruteraan, KKM)..tp, takper, BPK bawak pulang gak kemenangan kat Single Carom- Female (Juara), Single Carom- Male (N.Juara), Single Dart- Female (Juara)..cayalah semua pemenang!!kul 3.30 ptg, saya pun balik...

 seri = juri itu..tgn mmg lurus la..

antara barisan pemain Bahagian dan penyokong..

apabila org yg mempunyai muka serius bermain...

* nak kena berlatih dari hari ni ke kalau nak menang tahun depan?? kot ye la KKM masih perlukan khidmat aku...

5 juri yang cool..:

Finn.Myriad said...

along prektis jentik sungguh2 ye :p

cik zilla said...

fewwittttt!!!

alifah@along said...

FM..i jentik dgn u u skali nanti..hehehhee...ok, prektis terus mlm ni..

CF@Fuzi..pewwwwiiiiiit jugak..

Cikpid said...

cayalaa long...
tak penting menang kalah..yang penting nak participate :) n bg kerjasama..ewah

alifah@along said...

cikpid, u mmg memahami la..u pun, mesti ada penglaman macam ni kan??hehhehe

Wednesday, April 27, 2011

Indoor Games..

Posted by alifah@along at 8:08 PM
update secara pukal..
23.03.2011 yang lepas, saya telah mewakili seksyen, utk perlawanan Bowling..setiap seksyen, kena bagi 2 wakil perempuan dan 6 wakil lelaki..so, yang masuk ialah, saya, lai, farhan, Izham, Kanaesh, Kamal, Jai dan Yusri..dipendekkan cerita, Group A, saya, Farhan, Izham dan Kanaesh, menang No.1 dan Group B, Lai, Kamal, Jai dan Yusri, dapat No. 2..ada kelas kan??hehhee..tu, lawan lebih kurang 16 Group tu..hehehhee...mmg ada ong la itu hari..so, ingatkan main setakat tu je...rupa2nya, diorg juga buat pemilihan utk wakil Bahagian Kementerian utk lawan di peringkat P&ST (peringkat tertinggi gak la) ..huhuu..disebabkan, jatuhan pin saya AGAK banyak, saya dapat No.2 utk gang perempuan, terpaksa la  main di peringkat seterusnya..aduihhhh..main terer sangat pun susah...ahhahahaa...
antara gambar masa lawan peringkat seksyen..

 register dulu pemain2..
gaya mau ada..hehehe

inilah barisan penyokong saya...tima kasih kerana sudi datang..

antara gang2 sepasukan..farhan (baju hijau) dan izham (baju hitam)..yg lain, jadi tukang penujuk arah (coach)

bila dah jadi wakil Bahagian, saya pun ke perlawanan seterusnya..berlangsung pada, 26.3.2011 yang lepas..hehehe..kali ni, tema team kitaorg, hitam+pink..main 3 games..mmg aku main amat TERUK skali..sib baik la back-up main baikk punya...tup2..menang gak weih..No.1 tu...kak Norly dpt peserta perempuan terbaik la..so, dia dpt wakil ke Kementerian punyer tournament la plak..aku ni, penyokong je ramai, tp, main hampeh..hehhehee..antara penyokong yg sudi hadir ialah...farrah, amalia, jalal (dari penang tu), Anise & Family (Baby Qeisya pun ada tau)..tima kasih bebanyak ye...layan gmbr je la..
penyokong dari Uitm..mokya (Amalia)

Farrah dan Jalal 

team saya..dari kiri, saya, K. Norly, hadiah JUARA, K.Emy, dan Tiqah
penyokong dari Engineering..wpun set lelaki kalah, takper, cuba lagi tahun depan..ok!!

dah habis game bowling..beralih plak dgn sukan lain plak..aku jugak yg mainnyer..kalau tak main, tak masuk blog la..peristiwa berlaku pada sabtu lepas iaitu pada 23.04.11, saya telah menghadirkan diri ke perlawanan Carom peringkat Bahagian kat Kem. ini..nak kata semangat tu, mmg semangat la..kul 7.30 dah sampai ke Kompleks Rakan Muda, Puchong ni..g kerja pun tak serajin ini..mmm..kena jd atlit kut baru semangat..hahhaa..jd QS je kurang semangat..

main carom kali ni, saya main beregu dgn sorg kawan ni..mula2 saya main single..tp, last minute, saya rasa tak yakn la blh main single..better yg paling power, main single..so, saya bagi kawan saya, Seri untuk bermain single..dia mmg hebat!! saya, ala kadar je..
so, mula la jam 8.30..mula2 diorg habiskan semua yg main single dulu..baru mula dgn double/beregu..hehehe..yg single, mmg blh masuk akhir..yg double ni, game pertama, menang..game kedua dan ketiga, kalah..so, tak blh la masuk separuh akhir..apatah lagi akhir..huhuu...kalah la kiranya saya main Carom..hehehe...mmg tak der ong la..(bawak balik papan Carom pada mlm perlawanan pun tak membantu..hehehe)..takper la..janji dah cuba yg terbaik..ye la, org semua tak nak main, saya sukarela la nak main..mmmm..maaf ye pihak BPK (Bahagian Perkhidmatan Kejuruteraan, KKM)..tp, takper, BPK bawak pulang gak kemenangan kat Single Carom- Female (Juara), Single Carom- Male (N.Juara), Single Dart- Female (Juara)..cayalah semua pemenang!!kul 3.30 ptg, saya pun balik...

 seri = juri itu..tgn mmg lurus la..

antara barisan pemain Bahagian dan penyokong..

apabila org yg mempunyai muka serius bermain...

* nak kena berlatih dari hari ni ke kalau nak menang tahun depan?? kot ye la KKM masih perlukan khidmat aku...

5 comments

Finn.Myriad on April 27, 2011 at 8:16 PM said...

along prektis jentik sungguh2 ye :p

cik zilla on April 27, 2011 at 8:20 PM said...

fewwittttt!!!

alifah@along on April 27, 2011 at 8:52 PM said...

FM..i jentik dgn u u skali nanti..hehehhee...ok, prektis terus mlm ni..

CF@Fuzi..pewwwwiiiiiit jugak..

Cikpid on April 27, 2011 at 10:54 PM said...

cayalaa long...
tak penting menang kalah..yang penting nak participate :) n bg kerjasama..ewah

alifah@along on April 27, 2011 at 11:50 PM said...

cikpid, u mmg memahami la..u pun, mesti ada penglaman macam ni kan??hehhehe

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea