Thursday, January 1, 2009

my BEST FRIEND wedding...

Posted by alifah@along at 8:44 PM
Reactions: 
memori indah ini berlaku pada tarikh 11/12/2008 bersamaan 13 zulhijjah 1429H...perkahwinan kawan karibku DZURAINEE MOKHATAR...dengan rakan sekelas ku juga..AZZUDIN ABD. AZIZ...tahniah diucapkan utk korang berdua...
dipanjangkan cerita, kami berempat (DZU, AN, WAWA and ME) mula mengenali hati masing2 sejak thn 2000 lagi...UITM ARAU menjadi saksi perkenalan kami berempat...hehehe...DIPLOMA SAINS GEOMATIK yang menjadi bukti keakraban kami...ewah!!(mcm best sgt DIPLOMA itu..hehehhe)...sejak dulu lagi kami sering mengejek sesama kami ( saper la kawin dulu anatara kami ni...saling tunjuk menunjuk ke rah satu sama lain...ayat yg biasa kami kenakan..."ko la kawin dulu"..hehehhe) sekarang dah sah2, DZU la org itu...NEXT...hehhee..teka2...)...ada satu cita menarik yang nak share dgn korang2 ni...masa kami kat umah sewa pd thn 2003 dulu, kami pernah tertipu dgn satu jualan langsung yang dtg kerumah sewa kami...org ni, dia dtg dgn membawa 5 sampul surat yang dia kata, kena buat cabutan satu sampul....pastu, di atas sokongan kwn2, aku terpaksa membuat cabutan itu..aku pun pilih la...pastu, org tu pun kata, tahniah, cabutan anda paling top ni...hehhehe...kami mendapat voucher pembelian rm200 setiap bulan untuk semua barang kat kedai dia...hahaha..gelak dgn penuh percaya la kami ni...maklumla, time tu memang bendul lagi...hahahha..tp, kita org kena byr dulu rm berapa ntah, aku dah lupa...tp, yg patinya, kami byr deposit rm200 dulu....hahha.....masa tu, kami byr rm 50 x 4 la....hahhaha....byr dan terus dpt brg satu set pinggan mangkuk...NITSUKO namanya...hahhaha...pastu, kami ke kelas keesokan harinya, dan bercerita la dgn kawan kelas kami...rupa2nya, bukan kami je yg didatangi org NITSUKO ni, kawan2 kami yg duduk kat seksyen 7 ni pun kena...hahhahha...tp, yg kelakarnya, hanya kami berempat je yang terpikat dgn NITSUKO ni...diorg semua kata benda ni tipu...pastu, bila dipikir balik, takkan la org nak bagi voucher rm200 setipa bulan mcm tu je...mesti la kena beli berapa ratus dulu, baru dpt voucher kan??hahahhaha....tipah tertipu bang...hahhaha....patu, nak pendekkan citer, kami pun berpakat, saper2 antara kami ni, kawin dulu, dia akan dpt set pinggan mankguk NITSUKO ni...pastu, setelah 5 thn kami berkejar2 nak dptkan set NITSUKO ni, akhirnya, ia jadi milik dzu...hahhahha...tahniah DZU, ko dapat NITSUKO...kena rajin2 la masak lepas ni ek...jgn byk guna instant plak....jadi la isteri mithali lepas ni...aminn...
ok, di kesempatan ini juga, aku nak tunjuk la skit detik2 terindah perkahwinan kawan aku ni....DZURAINEE dan AZZUdin....semoga cepat2 dapat anak sedara plak untuk aku ni....kalau dapat boy, aku nak booked untuk aku la....blh ek DZU DIN???hehehhehe..ko kena cepatla...nanti melepas aku ni...hahhaha...









.....................................................................................

date: 12/12/2008
place: (memories) back to UITM ARAU...

nothing to say...just to recall our sweet memory together, without the beauty bride, DZU...whateva, you always in our heart, DZU...ewah!!

FRIENDSHIP FOREVER...











2 juri yang cool..:

wawa said...

sy sgt suke vacation ini...tp amat bengang la..nape kamu x upload sume pic wahai sulong KU??

Angels said...

nice pictures... i see you enjoyed weding..

Thursday, January 1, 2009

my BEST FRIEND wedding...

Posted by alifah@along at 8:44 PM
memori indah ini berlaku pada tarikh 11/12/2008 bersamaan 13 zulhijjah 1429H...perkahwinan kawan karibku DZURAINEE MOKHATAR...dengan rakan sekelas ku juga..AZZUDIN ABD. AZIZ...tahniah diucapkan utk korang berdua...
dipanjangkan cerita, kami berempat (DZU, AN, WAWA and ME) mula mengenali hati masing2 sejak thn 2000 lagi...UITM ARAU menjadi saksi perkenalan kami berempat...hehehe...DIPLOMA SAINS GEOMATIK yang menjadi bukti keakraban kami...ewah!!(mcm best sgt DIPLOMA itu..hehehhe)...sejak dulu lagi kami sering mengejek sesama kami ( saper la kawin dulu anatara kami ni...saling tunjuk menunjuk ke rah satu sama lain...ayat yg biasa kami kenakan..."ko la kawin dulu"..hehehhe) sekarang dah sah2, DZU la org itu...NEXT...hehhee..teka2...)...ada satu cita menarik yang nak share dgn korang2 ni...masa kami kat umah sewa pd thn 2003 dulu, kami pernah tertipu dgn satu jualan langsung yang dtg kerumah sewa kami...org ni, dia dtg dgn membawa 5 sampul surat yang dia kata, kena buat cabutan satu sampul....pastu, di atas sokongan kwn2, aku terpaksa membuat cabutan itu..aku pun pilih la...pastu, org tu pun kata, tahniah, cabutan anda paling top ni...hehhehe...kami mendapat voucher pembelian rm200 setiap bulan untuk semua barang kat kedai dia...hahaha..gelak dgn penuh percaya la kami ni...maklumla, time tu memang bendul lagi...hahahha..tp, kita org kena byr dulu rm berapa ntah, aku dah lupa...tp, yg patinya, kami byr deposit rm200 dulu....hahha.....masa tu, kami byr rm 50 x 4 la....hahhaha....byr dan terus dpt brg satu set pinggan mangkuk...NITSUKO namanya...hahhaha...pastu, kami ke kelas keesokan harinya, dan bercerita la dgn kawan kelas kami...rupa2nya, bukan kami je yg didatangi org NITSUKO ni, kawan2 kami yg duduk kat seksyen 7 ni pun kena...hahhahha...tp, yg kelakarnya, hanya kami berempat je yang terpikat dgn NITSUKO ni...diorg semua kata benda ni tipu...pastu, bila dipikir balik, takkan la org nak bagi voucher rm200 setipa bulan mcm tu je...mesti la kena beli berapa ratus dulu, baru dpt voucher kan??hahahhaha....tipah tertipu bang...hahhaha....patu, nak pendekkan citer, kami pun berpakat, saper2 antara kami ni, kawin dulu, dia akan dpt set pinggan mankguk NITSUKO ni...pastu, setelah 5 thn kami berkejar2 nak dptkan set NITSUKO ni, akhirnya, ia jadi milik dzu...hahhahha...tahniah DZU, ko dapat NITSUKO...kena rajin2 la masak lepas ni ek...jgn byk guna instant plak....jadi la isteri mithali lepas ni...aminn...
ok, di kesempatan ini juga, aku nak tunjuk la skit detik2 terindah perkahwinan kawan aku ni....DZURAINEE dan AZZUdin....semoga cepat2 dapat anak sedara plak untuk aku ni....kalau dapat boy, aku nak booked untuk aku la....blh ek DZU DIN???hehehhehe..ko kena cepatla...nanti melepas aku ni...hahhaha...









.....................................................................................

date: 12/12/2008
place: (memories) back to UITM ARAU...

nothing to say...just to recall our sweet memory together, without the beauty bride, DZU...whateva, you always in our heart, DZU...ewah!!

FRIENDSHIP FOREVER...











2 comments

wawa on January 6, 2009 at 2:46 AM said...

sy sgt suke vacation ini...tp amat bengang la..nape kamu x upload sume pic wahai sulong KU??

Angels on January 8, 2009 at 11:41 AM said...

nice pictures... i see you enjoyed weding..

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea