Sunday, February 3, 2008

U kNow what I diD last WeEkend???

Posted by alifah@along at 9:49 PM
Reactions: 
U kNow what I diD last WeEkend???
U kNow what I diD last WeEkend???
U kNow what I diD last WeEkend???

hallu...hari ni, aku nak citer hasil dr cuti 3 hari lepas...citer yg best2 je la ek...hehehe...pada 020208 yg lepas, iaitu ari sabtu, aku ngan anim keluar enjoy kat Summit n Mydin Mall...hehehe...ceritanya bermula jam 12 tgh ari...iaitu 2 jam sesudah aku bgn tido..(hehehe, kantoi plak!!)...takpe la sekali sekala bangun lambat..korg pun pernah...aku tau...sesudah mandi manda, make-up2 skit, mkn roti skit...start engine keta...kami (aku n anim) pun memulakan perjalanan kami yg mengambil masa lebih kurg 10 minit je dr umah..menuju destinasi CINTA kami y pertama iaitu the Summit...summit ni, first time pegi..tak penah pegi ...mengikut citer dr an and anim, summit ni takder aper2...tp, aku nak test gsk g sana...maklumla, belum cuba belum tau...hehehehe....sesudah sampai, jln2...sambil mengutuk summit ni...."memang takder aper2 la kat sini, anim",aku mengeluh..ewah!! anim pun menjawab.."aah, memang mcm ni la summit.."...heheheh...tanpa kuduga, setelah 10 minit berjalan, kami ternampak butik FIRST LADY...wah2..menarik tu...apa lagi, kami pun menuju ke arah itu....wow2...cantik2 baju kat situ...tanpa diduga, terbeli sepsg baju..hehehhe...






ok...dah la pasala tu...ni, nak citer satu lagi benda best ni...kami ternampak stage yg tersergam indah yang mana tertulis ONE IN A MILLION..ala...road show top 5 finalist OIAM2 tu...oooo...kat sini ada artis la...hehehehe....masa kami dtg, kebetulannya, baru jer program nak mula...tersengih2 kami kat depan MC dia...heheheh...masa tu, hanya kami dan beberapa org saja yg ada kat depan stage tu....hahahahhaa....lepas tu, MC tu pun introduce nama dia..ntah, apa ntah nama dia...lupa daaa..tak femes..hehehehe....then, MC tu pun memulakan game soal2..saper berjaya jawab, dpt goody bag TM yg color Orange...cun beb...soklan pertama...apakah warna maskot BLUEHIPPO??senang kan..MC tu mcm tercari2, saper la nak jwb...pastu, ada sorg girl ni jwb, color biru...tepat jawapannya...congrate to her...pastu, hmmmhmmm....soklan kedua...OIAM ditaja sepenuhnya oleh saper??ok, saper nak jwb ni??MC tu pun panggil...ala, kakak yg tudung oren tu, mcm tau jer...aku ker tu??hehehehe...aku ler...aku pun dgn langkah berani, naik stage dan jawab...powered by TM la...telekom mesia...pastu, dptla goody bag TM...huhuhuhuh...seronok2...apacer dgn partner aku, anim plak??aku tak kira, anim kena pulang dgn goody bag gak...hehehehe...pastu, selang satu demi satu soklan berjaya dijwb oleh org kat area2 situ..aku and anim dah mula resah...mcm mana ni??anim belum dpt goody bag lagi???hehehhehe....tepat jam 2.30 petang, MC pun announce, okla...soklan last...saper nak jwb???saper blh kasi wang syiling 10sen, blh naik atas stage...anim pun, tanpa segan silu, naik atas stage...wah2..respect anim....goody bag punya pasal....pastu, MC tu pun tanya anim...nama saper?? anim....duduk kat ner?? USJ....singel lagi ker???opsssss...single.....heheheheh....MC tu byk tanya plak...dia kata, kena tanay byk2, sebab last...heheheh...tanya lagi...keja kat ner??PUTRAJAYA anim jwb...uuuuuuuu semua org uuuuuuuuuu.....mcm hebat kan??hehehhehe....pastu last, keja dgn aper???KEMENTERIAN KESIHATAN...uuuuu lagi satu bunyi uuuuuuu datangnya dari atas stage...hahahhahaa...hebat sgt ker???hehehhehe.....takder kena mengena dgn kes C*** S** L**....hahhahahaha.....






lepas session soal jawab,....muncul satu raksasa yang memakai costum biru...cuba teka..apakah rakssasa itu...hahahhaha...itula dia BLUEHIPPO yg comel...aku ngan anim, tanpa segan pilu, naik atas stage..hehehehhe..bukan aku jer la...ramai lagi yg buat gitu...hehehhehe....ni la hasilnya...jeng3...









then, tepat jam 3.00 ptg, artis OIAM pun muncul la...hehehe....5 org finalist...AB, AYU, SHILA, MARK and SARAH...aku and anim, kenal sorg jer..of course la...sarah...yg lain, first time tgk beb...hahahahah....mai, aku sempat la snap beberapa aksi diorg ni...layannnnnnnnnnnnnnn..........








pastu, lepas acara nyayi2..autograph session plak..masa autograph session tu kan...siti sarah ada puji anim..."comel la awak ni.."....memang tak syak lagi..anim mmg comel..hehehhee...pastu, kami pun turn stage dan menuju ke kedai makan plak...hehheheh...aritu, aku and anim makn steamboat beb....best....kalau tak cayer, tgk la gmbr ni...heheh...kami makan kat restoran SHABU2...first time kitaorg makan kat sini...boleh tahan gak la rasa dia...harga pun berpatutan...jumlah keseluruhan kami mkn ari tu...RM23.98 sahaja...ok kan??makan sampat kenyang..layannnnnnnnnnnnnnnnnnn....

okla..lepas mkn2...kami pun kuar dari SUMMIT dan menuju ke MYDIN MALL plak...kat MYDIN tak amik gmbr daa...so, tak de citer la nak citer...hehehhehehe...ok, esok plak ek...aku nak makan limau MR.CHIN kasi plak...hehehe...thanks MR. CHIN...GONG XI2, MR.ChIN...

0 juri yang cool..:

Sunday, February 3, 2008

U kNow what I diD last WeEkend???

Posted by alifah@along at 9:49 PM
U kNow what I diD last WeEkend???
U kNow what I diD last WeEkend???
U kNow what I diD last WeEkend???

hallu...hari ni, aku nak citer hasil dr cuti 3 hari lepas...citer yg best2 je la ek...hehehe...pada 020208 yg lepas, iaitu ari sabtu, aku ngan anim keluar enjoy kat Summit n Mydin Mall...hehehe...ceritanya bermula jam 12 tgh ari...iaitu 2 jam sesudah aku bgn tido..(hehehe, kantoi plak!!)...takpe la sekali sekala bangun lambat..korg pun pernah...aku tau...sesudah mandi manda, make-up2 skit, mkn roti skit...start engine keta...kami (aku n anim) pun memulakan perjalanan kami yg mengambil masa lebih kurg 10 minit je dr umah..menuju destinasi CINTA kami y pertama iaitu the Summit...summit ni, first time pegi..tak penah pegi ...mengikut citer dr an and anim, summit ni takder aper2...tp, aku nak test gsk g sana...maklumla, belum cuba belum tau...hehehehe....sesudah sampai, jln2...sambil mengutuk summit ni...."memang takder aper2 la kat sini, anim",aku mengeluh..ewah!! anim pun menjawab.."aah, memang mcm ni la summit.."...heheheh...tanpa kuduga, setelah 10 minit berjalan, kami ternampak butik FIRST LADY...wah2..menarik tu...apa lagi, kami pun menuju ke arah itu....wow2...cantik2 baju kat situ...tanpa diduga, terbeli sepsg baju..hehehhe...






ok...dah la pasala tu...ni, nak citer satu lagi benda best ni...kami ternampak stage yg tersergam indah yang mana tertulis ONE IN A MILLION..ala...road show top 5 finalist OIAM2 tu...oooo...kat sini ada artis la...hehehehe....masa kami dtg, kebetulannya, baru jer program nak mula...tersengih2 kami kat depan MC dia...heheheh...masa tu, hanya kami dan beberapa org saja yg ada kat depan stage tu....hahahahhaa....lepas tu, MC tu pun introduce nama dia..ntah, apa ntah nama dia...lupa daaa..tak femes..hehehehe....then, MC tu pun memulakan game soal2..saper berjaya jawab, dpt goody bag TM yg color Orange...cun beb...soklan pertama...apakah warna maskot BLUEHIPPO??senang kan..MC tu mcm tercari2, saper la nak jwb...pastu, ada sorg girl ni jwb, color biru...tepat jawapannya...congrate to her...pastu, hmmmhmmm....soklan kedua...OIAM ditaja sepenuhnya oleh saper??ok, saper nak jwb ni??MC tu pun panggil...ala, kakak yg tudung oren tu, mcm tau jer...aku ker tu??hehehehe...aku ler...aku pun dgn langkah berani, naik stage dan jawab...powered by TM la...telekom mesia...pastu, dptla goody bag TM...huhuhuhuh...seronok2...apacer dgn partner aku, anim plak??aku tak kira, anim kena pulang dgn goody bag gak...hehehehe...pastu, selang satu demi satu soklan berjaya dijwb oleh org kat area2 situ..aku and anim dah mula resah...mcm mana ni??anim belum dpt goody bag lagi???hehehhehe....tepat jam 2.30 petang, MC pun announce, okla...soklan last...saper nak jwb???saper blh kasi wang syiling 10sen, blh naik atas stage...anim pun, tanpa segan silu, naik atas stage...wah2..respect anim....goody bag punya pasal....pastu, MC tu pun tanya anim...nama saper?? anim....duduk kat ner?? USJ....singel lagi ker???opsssss...single.....heheheheh....MC tu byk tanya plak...dia kata, kena tanay byk2, sebab last...heheheh...tanya lagi...keja kat ner??PUTRAJAYA anim jwb...uuuuuuuu semua org uuuuuuuuuu.....mcm hebat kan??hehehhehe....pastu last, keja dgn aper???KEMENTERIAN KESIHATAN...uuuuu lagi satu bunyi uuuuuuu datangnya dari atas stage...hahahhahaa...hebat sgt ker???hehehhehe.....takder kena mengena dgn kes C*** S** L**....hahhahahaha.....






lepas session soal jawab,....muncul satu raksasa yang memakai costum biru...cuba teka..apakah rakssasa itu...hahahhaha...itula dia BLUEHIPPO yg comel...aku ngan anim, tanpa segan pilu, naik atas stage..hehehehhe..bukan aku jer la...ramai lagi yg buat gitu...hehehhehe....ni la hasilnya...jeng3...









then, tepat jam 3.00 ptg, artis OIAM pun muncul la...hehehe....5 org finalist...AB, AYU, SHILA, MARK and SARAH...aku and anim, kenal sorg jer..of course la...sarah...yg lain, first time tgk beb...hahahahah....mai, aku sempat la snap beberapa aksi diorg ni...layannnnnnnnnnnnnnn..........








pastu, lepas acara nyayi2..autograph session plak..masa autograph session tu kan...siti sarah ada puji anim..."comel la awak ni.."....memang tak syak lagi..anim mmg comel..hehehhee...pastu, kami pun turn stage dan menuju ke kedai makan plak...hehheheh...aritu, aku and anim makn steamboat beb....best....kalau tak cayer, tgk la gmbr ni...heheh...kami makan kat restoran SHABU2...first time kitaorg makan kat sini...boleh tahan gak la rasa dia...harga pun berpatutan...jumlah keseluruhan kami mkn ari tu...RM23.98 sahaja...ok kan??makan sampat kenyang..layannnnnnnnnnnnnnnnnnn....

okla..lepas mkn2...kami pun kuar dari SUMMIT dan menuju ke MYDIN MALL plak...kat MYDIN tak amik gmbr daa...so, tak de citer la nak citer...hehehhehehe...ok, esok plak ek...aku nak makan limau MR.CHIN kasi plak...hehehe...thanks MR. CHIN...GONG XI2, MR.ChIN...

0 comments

 

.:: secreto ::. Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea